Šta je novo?

critical system errors&system alert pop-up

dokolenko

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2006
Poena
309
zakacio sam virus dok sam bio na netu i pojavilo mi se na task baru dve IRITIRAJUCE ikonice koje se stalno pojavljuju uz pratnju glupog tupog zvuka iz windowsa. Cini mi se da nemam vise virusa ni spyware-a al nikako da se oslobodim tih obavestenja. navodno, jedno me vodi na www.virusbursters.com a drugo na www.anti-vermins.com
ima li neko resenje ovog iritirajuceg problema?
evo i slike 1.webp

2.webp

Da li u msconfig->startup postoje linkovi ka ovim "dosadama"?

Pregledao sam ti log i kao sto sam predpostavio ostecen ti je LSP layer.
Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\idmmbc.dll

Stikliraj sve 4 opcije ponudjene u Hijack-u i klikni na fix. Posle toga rucno obrisi fajl idmmbc.dll
i nakon toga restart i pokrenuces LspFix sa ovog linka pa da se napokon resis tog pesta.
LINK.
Kada to resimo onda ces uraditi jedan scan sa AdAware-om http://www.lavasoftusa.com/.

Resio sam stvar, na kraju je ipak bilo par virusa. Ono sto je cudno je da sam u pocetku koristio AVG, pa avast i na kraju, kaspersky i ni jedan ih nije nasao. Sinoc instalirao NOD32 i ocistio ih ko seljak napolitaanke.
Svejedno, hvala na pomoci. 🙂

Poslednja izmena:
Ne postoji savšen antivirus. Jednom liku sam sređivao mašinu i imao je instaliran KAV. Najgore je što je zakačio neke viruse i trojance, pa nisam mogao da pristupim netu i updatujem KAV, čija baza je bila stara više od 6 meseci. Ništa, uradim scan sa postojećom bazom... nađe nekih 40-ak malicioznih programčića i ukloni ih. Posle toga je i pristup netu mogao da se obavi kako treba, pa sam uradio update. Preskenirao još jednom i našao 15-ak novih zafrkancija. Pustim još jednom KAV i on kaže da je sve ok. A onda se slučajno setim da na svom flash-u imam AVG, pa instaliram i njega. AVG je našao, ni manje ni više nego 138 sra*a, koja KAV nije pronašao. Tako da... potrebno je koristiti bar 2-3 DOBRA av programa.

Nazad
Vrh Dno