Šta je novo?

Cretive live

FXGT

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2006
Poena
349
Imam 2 pitanja
1. Zasto mi ne dozvoljava 5.1 imam opciju samo 2/2.1 i 4/4.1:smash:
2. Cemu sluzi onaj jumper na istoj:wall:

Napomena nekad sam imao live i sve je radilo ok ne secam se da je imala jumper to je drugar danas pazario neku polovnu pa ja isao da mu namestim.:type:
Hvala na odgovorima;)

Mozda nije 5.1 ?
Nisu sve Live kartice 5.1, ima gomila revizija, sto zvanicnih sto OEM.
Moja, npr. cini mi se da nije. Ne znam jer nikada nisam koristio vise od 2 zvucnika.
Mislim da (u slucaju da nije 5.1) mozes na svim Live karticama da omogucis 5.1 zvuk pomocu kX drajvera, mada, opet kazem, nisam probao.

A sto se tice dzampera, pojma nemam, ne secam se nikakvog dzampera, sad bih pogledao, al' mi je ukljucen kompjuter :D

Prve verzije Live! kartica imaju 2 x 2 stereo izlaza (za prednje i zadnje zvučnike). Najviše što može da se uradi sa kX drajverima (koje, inače i preporučujem, ako se uživa u muzici i gledaju filmovu - u igricama malo zaostaju zbog slabe EAX podrške), jeste da se u Winu i igricama setuje 5.1, a da se kroz DSP podešavanja drajvera vufer i centralni zvučnik presumere na prednje zvučnike - poželjno da su neki veliki u pitanju. Pozadi mogu i manji. Kod mene pomenuta kombinacija radi toliko dobro, da već godinama nemam nameru da je menjam.

Mogao sam i kraće da kažem - stari Live! ima 4 priključka za bananicu, Live! 5.1 ima 5 priključaka. Kod prve fizički ne postoji šansa da se nakače vufer i centralni zvučnik, izuzev da je neki od 4.1 sistema, koji ima 4 kanala na ulazu (vufer zbirno izbacuje niske frekvencije, sa sva 4 kanala).

Hvala mnogo na odgovorima resler i nidza
inace taj live treba samo kao stereo eventualno mozda da bude 2*stereo ali to nece biti skoro. ima golmilu prikljucaka 4 bananice zelani zuti crni plavi i midi

Nazad
Vrh Dno