Šta je novo?

Creative Zen V...

~animagus*

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2003
Poena
619
...planiram da kupim player do 90e i posle pretrage sam naisao na ovaj koji mi deluje kao ok izbor...interesuje me da li neko ima iskustva sa doticnim...?...interesuje me pre svega kvalitet zvuka i trajanje baterije...naravno preicam o verziji ovog playera od 1Gb...

....i naravno slobodni ste da preporucite jos nesto u ovom cenovnom rangu...,)..

Poslednja izmena:
Nekih par meseci imam Zen V+ (ista stvar samo ima i FM i pušta video) sa 2GB (kupljen u USA).
Što se tiče dizajna, cela V serija je ista, koliko znam. Spoljašnji izgled i veličina su okej (sprava je sitna iako ne preterano tanka), staje u onaj mali džep na farmerkama, kućište je fino zaobljeno i cool.
Navigacija je ok ("bradavica" džojstik) + još dva tastera sa prednje strane; levo se nalazi slajder za zaključavanje i za gašenje, po meni fino rešeno...
Baterija uglavnom traje deklarisanih 15h, ponekad i više (kad ne gledam video). Zvuk je veoma dobar (postoje i solidna podešavanja za EQ), doduše, kortistim neke sony slušalice (ne znam kakve su one creative što dolaze uz njega, odmah sam počeo sa sonijem)
Ekran je ok, mada nije preterano upotrebljiv napolju ako je jako sunce; inače je u "sobnim uslovima" slika oštra i vidljiv je maltene iz svih uglova.
Punjenje se obavlja putem USB kabla koji se dobija uz plejer (uz plejer se ne dobija adapter) Ja kupio neki AC-USB adapter za sitnu lovu ali neće da puni... Kažu da je plejer "izbirljiv" po pitanju punjača, tako da treba naći neki koji šljaka ili pak kupiti Creative-ov...
Plejer šljaka odmah po ubadanju (probano iz XP-a i iz Viste) iako postoje još neke aplikacije za njega, koje ja i ne koristim baš (nešto za podcastove kao i za kupovinu pesama onlajn blabla). Plejer za sada nisam uspeo da poteram pod linuksom, nažalost... Transfer je korektan što se tiče brzine (usb 2.0).
Takođe, postoji mogućnost da se dodeli određena količina megabajta koji će služiti kao USB flash disk, ali tada taj prostor postaje neupotrebljiv za pesme-fotke-klipove koji će plejer koristiti (malo bezveze, ali mož' da posluži)
Ima line-in (dobija se kablić) i može da snima u MP3 u 160kpbs; za sada nisam koristio ovu opciju. Ima mic ugrađen, zgodno za neka sitna voice snimanja, koristim ponekad...

Za sada sam zaista zadovoljan, pre svega što sam ga dobio iz USA, gde mu je cena oko 90 bucks, tako da je zaista povoljno, obzirom da je V+ model i da je 2GB. Ne znam koje su cene ovde i gde mož' da se nabavi, ali računaj da je Creative pouzdan i priznat brend i da je cena konkurentna u odnosu na Ipod.

Pozdrav

...hvala na ovako iscrpnom odgovoru...:Klanjanje...:D...

...reci mi samo kakav je sto se tice pravljenja playlisti?...

Nisam nešto detaljnije gledao to za plejliste (ja lično radim sa folderima na kompu u kojima držim sve pesme za plejer (CREATIVE1, CREATIVE2), pa samo menjam po potrebi kompletno ali evo vidim da može i iz plejera, samo je verovatno komfornije sastaviti plejlistu na kompu, pre prebacivanja. Ima i nekih bookmarkova i još neka čuda. Meni se dopada što ima odvojen meni za "All tracks" a posebna stavka "Music Library" gde može da se bira prema izvođaču, albumu, plejlisti, žanru, bukmarkovima, a ima i fina DJ opcija gde možeš da pustiš random ili pesme koje si najređe ili najčešće slušao, skroz kul!
Dobro je i što glavni meni možeš da edituješ po želji, pa npr. možeš da izbrišeš stavke koje ti nisu interesantne (npr. "recordings" ili "photos") ili da ih vratiš kad ti zatrebaju.
Ekran se automatski gasi posle 5 sekundi neaktivnosti (može i da se poveća vreme) a i sam plejer može da se podesi da se ugasi ako je idle (i ne svira mjuza)
Ima još nekih opcija koje nisam pomenuo (adresar, clock) ali to je to, manje-više...

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno