Šta je novo?

Creative X-fi music GDE?

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Izgleda da je nestasica u Beogradu.. Nigde nisam nasao ovu karticu, i nema je nigde (gde sam ja znao da trazim) minimum zadnjih 15-20 dana, a mozda i vise..
Zna li neko gde ima da se kupi i za koje pare (znaci, da ima u radnji, a ne u katalogu)

hvala unapred

probaj u piramidi na sajmu. Ja sam moju tu kupio

hmm.. posto ne zivim u BG... telefon za kontakt bi mi vise koristio od imena firme (i tako planiram da ih "teram" da mi to posalju "city expresom") 🙂

Hmm, ako ih nema vec neko vreme, tesko da ce ih ponovo biti, jer ako se ne varam, ta kartica se povlaci iz prodaje, njen naslednik je Xtreme Gamer, pa potrazi nju.

Hmm, ako ih nema vec neko vreme, tesko da ce ih ponovo biti, jer ako se ne varam, ta kartica se povlaci iz prodaje, njen naslednik je Xtreme Gamer, pa potrazi nju.

hmmm???
moze li neko ovo da potvrdi ili opovrgne...
koliko znam, gamer verzija postoji i do sada, skuplja je od music varijante..
nisam siguran koje su razlike, ali ono sto znam je da mi nisu previse potrebne ako se tice necega sto ima veze sa igricama, posto mene primarno zanima za muziku i filmove (+igrice, kao bonus)

ja koliko sam procitao na wikipediji i na jos par mesta, gamer i music su funkcionalno i kvalitativno (zvuk) potpuno iste, samo sto gamer izgleda kao osakacena verzija musica (nisu pozlacene uticnice, pola duzine standardne pci kartice, manje dodatnih prikljucaka na kartici...)

E sad... kako je u praksi, ostavljam iskusnijima da napisu ovde... Ono sto mene cudi je da je gamer kartica (bila) skuplja od music u BG.... a zasto ne znam, kad music izgleda mocnije (gamer verzija izgleda kao da je creative jasno hteo da stavi do znanja da mu je cilj da ustedi u proizvodnji)

Ono sto sam procitao je da je funkcionalnost, opcije u drajverima i sve, sve isto i kod music i kod gamer....

Znacilo bi mi da cujem misljenje iz prve ruke...

Jeste, isto je. Ono najbitnije, Audio chip je isti, a velika prednost Gamera je sto se moze lako povezati na front audio, sto kod Musica nije slucaj.
I ja sam pre dva meseca hteo kupiti Music, al posto je nije bilo lako naci(ipak sam je nasao), odlucio sam se za Gamer, ponajvise zbog Front Audia koji mi je bitan.

Jeste, isto je. Ono najbitnije, Audio chip je isti, a velika prednost Gamera je sto se moze lako povezati na front audio, sto kod Musica nije slucaj.
I ja sam pre dva meseca hteo kupiti Music, al posto je nije bilo lako naci(ipak sam je nasao), odlucio sam se za Gamer, ponajvise zbog Front Audia koji mi je bitan.

cekaj, bas si to hteo reci: gamer se lakse prikljucuje na front audio, sto kod music nije slucaj (iako ima vise prikljucaka na kartici/plochici).. Koliko sam video, gamer ima pasivni hladnjak na chipu (sa interneta).. ima li to isto i na musicu, ili nema... Ne mislim da je bitno, ali sigurnije deluje "ako je tu"...

Sto se tice "front audio" panela, koje su prednosti i mane istog.. tj zasto kupiti... i sa druge strane, moze li se ziveti bez toga? Koliko kosta isti i , ako moze, gde kupiti.. pa cu, zavisno od tvog (i ostalih odgovora) da razmislim... (mozda ga i ubacim, nikad se ne zna)

Koliko sam video, gamer ima pasivni hladnjak na chipu (sa interneta).. ima li to isto i na musicu, ili nema... Ne mislim da je bitno, ali sigurnije deluje "ako je tu"...

Ove sto sam juce video na sajmu imaju pasivni hladnjak.

Sto se tice "front audio" panela, koje su prednosti i mane istog.. tj zasto kupiti... i sa druge strane, moze li se ziveti bez toga? Koliko kosta isti i , ako moze, gde kupiti.. pa cu, zavisno od tvog (i ostalih odgovora) da razmislim... (mozda ga i ubacim, nikad se ne zna)

Ne znam da li je laza mislio na audio konektore na prednjem delu kucista ili na ovo. Sta vise nisam siguran da X-Fi I/O Drive upgrade kit moze da se nadje kod nas.

front audio na kucistu.... to je osobenost samog kucista.... nema veza za dodacima za x-fi/njega samog?

Jako mi smeta sto su broj konektora smanjili sa nekadasnjih 6 na 4 (s tim da 4. je sad "flexi jack" pa igra ulogu i mikrofona i line in i spdif out-a)... Sta im je falilo da ostave 6 jack-a kao i ranije...

Ne znam samo kako su zamislili da neko ko ima webcam+mic i tv karticu, poveze sve kako treba (zauzet mikrofon za webcam/skype , a u isto vreme potreban line-in da se napravi prolazna veza za zvuk sa TV kartice...) Ne mogu sve da povezem.. **** ih njihov flexi jack!!

ima li neko neku ideju.. Vidim da extreme music ima prikljucak na kartici za aux-in koji moze da bude zamena za line-in, dok toga nema kod gamera...?

Ima veze ako nemas gde da ga utaknes 🙂

kako si duhovit, evo grohotom se smejem :d😀😀

vidim ja da je bolje da sam uzeo extreme-music umesto extreme-gamera... ustvari jos mi nije stigao.. na putu je (poslato danas)...

ono gore sam pitao, zato sto ako je nekako moguce nakarabudziti i line-in i mic odjednom na karticu, zanima me KAKO

Ja ti ozbiljno kazem, na music nemas gde da utaknes front audio.

Ja ti ozbiljno kazem, na music nemas gde da utaknes front audio.

pa koje sve prikljucke dobijas sa front audio?
tj sta imas tu sve...
ako je moguce ubosti u isto vreme u ex-gamer i line-out i MIC i 3x zvucnici (prednji, zadnji srednji i subw).. jos ako ima i spdif... milina jedna... kazi samo koje kuciste to ima, i odmah menjam i kuciste
🙂

Pa skoro svako novo kuciste ima front audio.
Na njemu imas dva konektora, jedan za slusalice i jedan za mikrofon.

Nazad
Vrh Dno