Šta je novo?

Creative X-Fi Extrime music i napajanje

@ Dulio

Znaci nije ti ni trebao CD sa driverima nego pogresan Prikljucak, a lepo sam ti rekao ;) kad smo se videli

@vkozomar
Ne CD mi je bio potreban upravo zbog toga sto nisam imao opciju da promenim da li ce mi flaxy jack biti mikrofon ili D I/O. Tako da mi je odradio posao.

Cujemo se danas ili sutra da ti vratim CD.

Prijatelju, mozda bi i mogao da razmislis o nekom novom napajanju. Koliko je staro to tvoje?
Ima mu više od 3 godine. Razmišljam o tome, ali s druge strane ne znam šta ću, "If it's not broken, don't fix it!".

Juče mi piše prijatelj iz Hrvatske, Tagan mu otišao u tri lepe, bezmalo se zapalio. Pa sad ti budi pametan.

Pitanje je sta se jos desavalo pa mu je Tagan hteo da se zapali. A sto se tice DTS diska nisam te skapirao jer se misli na DTS muziku ili neki 5.1 materijal. Moguce da DTS muziku prepoznaje kao stereo pa i zato daje mogucnost PLII a ako je DTS 5.1 kao iz filma onda se ispise DTS connect na displayu Z-5500.

Zasto ti u AC3 filteru stoji 16bit kada je zvucna 24bit? SPDIF/DTS mode stavi na auto, zasto ti je stiklirano restrict SPDIF sample rate na 48kHz ako ti zvucna podrzava 96kHz i neki filmovi i imaju pun opseg. Kada pustis film preko PowerDVD probaj iz menia da izaberes zvuk koji zelis DD ili DTS.

Zasto ti u AC3 filteru stoji 16bit kada je zvucna 24bit? SPDIF/DTS mode stavi na auto, zasto ti je stiklirano restrict SPDIF sample rate na 48kHz ako ti zvucna podrzava 96kHz i neki filmovi i imaju pun opseg. Kada pustis film preko PowerDVD probaj iz menia da izaberes zvuk koji zelis DD ili DTS.

Sve sam ovako odradio i opet isto. Kada pogledam AC3 u toku filma vidim da pise no S/PIDF data. Da popizdis....

@gvlado tebi jos jednom hvala.

Poslednja izmena:
Pod Vistom to sljaka ako izaberes da je dig out def, a ako su analog speakers onda je SPDIF samo stereo bez obzira na sve. Ne znam kako je sada u XP. Pod Vistom kada izaberes dig out def analog speakers uopste ne daju signala za muziku ili film ali kada pustis igricu pocnu da rade, verovatno zato sto ne podrzava 5.1 za dig out.

I mislio sam da predjem na Vistu. Cekam SP1 final release pa prelazim.

RTM = Final ;)

RTM = Release To Manufacture tj. dali recimo nVidi AMD i drugima da naprave tj. prilagode svoje drivere ako treba a kasnije kada se sve to sredi pustice i krajnjim korisnicima. Nego sta ti napravi sa zvucnom jer proradilo?

Kazem ti druze i pored tvoje dobre volje i velike pomoci nece pa nece. Nikako da na Logiju se ispise DTS kada stavim input coax. Uvek mogu da menjam one modove. Pokusao sa muzikom i filmovima, pleyer-i power DVD, vlc ali uvek isto.
Nema mi druge moram preci na VIstu, nego sam poceo neke silne igre pa ne bih da prekidam i nastavljam u Visti.

A DolbyDigital ti ispise? Bez uvrede ali jesi siguran da to sto pustas jeste 100% DTS? Na vecini filmova DTS je izbacen zbog velicine, poput filmova sa trafike ali se mogu naci na originalima koji su obicno dual-layer.

Ni za Dollby.
DTS je sigurno. Nirvana Unplugged na Dual DVD.Kada sam pustao sa integrisanom zvucnom (koja je sad disable u biosu), posto imam S/PDIF na ploci ispisivao mi je Logi DTS ali je sve nesto sustalo. Nisam se optecivao posto sam cekao da stigne X-Fi pa sam mislio da cu sa njom to srediti. Ali....

Onda negde ne propustas signal nego ti daje samo stereo.

Sinoc sam bas probao varijante, opticki sa DVD-a na Logi + COAX na Logi i u oba puta mi ispise " DTS " .. ;)

Nazad
Vrh Dno