Šta je novo?

Creative Sound Blaster 5.1 vs Realtek ALC889

TamindzaNS

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poena
154
Posedujem pomenute dve zvucne karte. Zvucnici su Altec Lansing Octane 7 - VS4621, a imam dilemu koju da koristim kao primarnu i da li je moguce koristiti ih obe paralelno? Ako jeste, kako da podesim?

Mozes da ih koristis obe. Ne znam da li bas moze odjednom, mozda moze ako slusas nesto preko media playera preko jedne, a iz foobara podesis da radi druga.

Uglavnom, mogu da se koriste obe. Samo udjes u control panel, hardware and sound i podesis koji ces izlaz da koristis. Videces vec, nije tesko.

A koja je bolja? Poslusaj pa ces da cujes.

Jasno, ali Creative mi je iskljucena po defaultu, nego da ne cackam puno, sta bi mi ti preporucio?

Naravno, da koristis Creative. Sigurno ima bolji zvuk, a moze da se desi i da ti igre rade brze. Proveri FPS, pa vidi. Sto vise igra koristi sound channels, vece ce usporenje biti sa realtekom.
Tako je nekad bilo ...

Nekada davno, a ne sad. Od Viste jos ne postoji directsound tako da se sav zvuk obradjuje softwerski, dakle preko cpu-a. Sto se mene tice mozes obe da koristis jer kvalitativno su gotovo iste.

ALC889 uopšte nije loš u odnosu na stari konfekcijski Creative SB5.1.... da si rekao SB Audigy 2 ili bolje, bila bi jasna pobeda SB-a, ovako, moj glas za ALC889. Šta će ti još jedna karta u mašini ako nemaš neke primetne koristi od iste...

I concur i sa ovim misljenjem. :)

Vrh Dno