Šta je novo?

Creative SB 5.1 pravi problem LAN karti

gershvin

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
304
Cao narode,

imam Creative SB 5.1 Live karticu koju sam ubacio u plocu MSI P43 NEO-F. Instalirao sam Win Xp, Drivere za SB i sve je na prvi pogled izgledalo OK.
Onda mi je iznenada sistem prijavio kako je LAN unplugged (crveni X) iako je kabl bio u kartici.
Posle 2-3 sata cimanja izvucem zvucnu karticu iz ploce, upalim komp i mreza radi !!!
Ponovo vratim SB u plocu i mreza radi (samo ne znam do kada).

Ima li neko ideju sta moze da bude problem ?

Mozda je bitno da naglasim da na ploci postoji i integrisana zvucna karta...

Pozdrav i hvala

Verovatno je neki konflikt sa resursima. Promeni resurse koji su oznaceni kao konfliktni ili na creative ili na lan i trebalo bi sve da radi. Obrati paznju kada menjas resurse jer ce te windows obavestavati da li je jos neki resurs zauzet.

Hvala ivanza,

Kako mogu da detektujem resurse koji su u konfliktu?

U Event Vieweru su "cisti" logovi ...

Hvala ivanza,

Kako mogu da detektujem resurse koji su u konfliktu?

U Event Vieweru su "cisti" logovi ...

Device manager --> Properties za lan karticu ili creative zvucnu --> Resources. Ako je neki resurs u konfliktu bice oznacen i zameni ga za prvi slobodan. Pazi da ne zamenis za neki resurs koji je vec u upotrebi.

ne prijavljuje nijedan konflikt...

mozda sam i resio problem jer sam kada mi je prijavio problem, audio karticu prebacio u drugi PCI slot.

Videcemo,

U svakom slucaju hvala ti za pomoc

taman htedoh da ti posavetujem da probas da je prebacis u drugi PCI slot :)

Preklapaju ti se IRQi,pogledaj uputstvo za maticnu,tu je prikaz svih IRQa za sve slotove,tako da ces moci besprekorno da setujes svaki od komponenti koje imas,a da ti se ne desavaju takvi problemi.Naravno,mogu da se preklopre interaptovi sa grafickom i sa jos necim drugim i da ti sve vreme puca sistem BSOD i sl.Dakle,samo to malo prostudiraj i setuj kako je u uputstvu na maticnu..imas tamo sve...i koji IRQi su slobodni,koji se dele..pa uradi onako kako tebi najvise odgovara u zavisnosti od komponenti koliko ih imas..i kojoj ces dati prioritet i sl.

Nazad
Vrh Dno