Šta je novo?

Creative Live 5.1 PROBLEM!

Marqueshi

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2006
Poena
301
Molim nekoga da mi objasni :
KAKO DA MI PRORADI CENTRALNI ZVUK (na centralno zvučniku) dok radi program tipa Winamp, MediaPlayer, BS Player...itd.

Centralni zvučnik se uključuje samo kada ide stream 5.1...npr. DVD film, koncert...

Imam Creative Live 5.1 karticu (poprilično zastarelo ali je ispravna 100%) ali nisam dobio nikakav software za nju...skinuo sam sa neta "sve" što je potrebno.
Koristim CREATIVE software, mada probao sam i neke KX software za zvuk i radilo je, ali je mnogo komplikovano za setovanje.
Da li možda postoji neki plugin za aplikacije kako bi "bacale zvuk" na svih 6 zvučnika, ili neki Creative software koji bi emulirao stereo zvuk u 5.1 surrond zvuk?

Please help, lupam glavom već nekoliko dana.

Srednji zvučnik se samo čuje kada ima potrebe za to tj. samo kada je zvuk 5.1...

imas jedno resenje, ali gubi se na kvalitetu zvuka.. e sad, davno je bilo kad sam zadnji put koristio Creative drajvere (probao si KX, e pa ja sam jos uvek na njima, veruj mi, sa razlogom ;))...

resenje ide ovako: ukljuci creative-ov player koji ide uz drajvere, prebaci ga u neki "mini"-mod za skin i ukljuci CMSS ili Creative Multi-Speaker Surround. Dobices neki 'kvazi'-5.1, ali radice ti i centralni zvucnik, kao sto zelis

:wave:

Da...Sa CMSS u movie modu radi...ali promeni i izmeša zvučnike... Hvala inače na info.
Mene iteresuje da li postoji neki plugin za aplikacije da guraju stream na svih 6 zvučnika osim KX drivera...
Mnogo je konfuzno nacimati ih...

Sve aplikacije koje "ukljucuju" centralni zvucnik takodje izoblicavaju zvuk kao i CMSS. Ako gresim neka me neko ispravi.

Nazad
Vrh Dno