Šta je novo?

Crazy mis

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
Juce mi je mis poceo "skakati" po ekranu. Radi normalno, a onda odjednom skoci u neki dio ekrana, i to uvijek u cosak (gornji levi-desni, ili donji, levi - desni). Stvarno cudno, i ne znam sta bi mogao biti uzrok, jer mi nij ispadao a nisam menjao drajvere. I da, mis poslije tog skoka opet radi ok... a onda opet skoci posle nekog vremena. Ne znam da li da se smejem ili ljutim :) :crash:

Ipak se ljutim :mad: Bilo je cudno i smesno na pocetku a sad stvarno nervira... Hocu da kliknem na nesto a on skoci u donji levi ugao ekrana... Da nije misije ludilo? :)

Ne znam, sve je moguće. Meni je kursor na ranijoj instalaciji XP-a znao da iznenada krene nadole, ali se to nije dešavalo često i bilo je nekako simpatično. Sada kursor zna da mi iz čista mira polako krene ulevo ili naviše, ali prestane kada pritisnem ili podignem miš, tako da kontam da je problem hardverske prirode. 'Bem li ga, miševi bar nisu skupi.
Probaj da deinstaliraš drajvere. Ako ne pomaže, probaj da ih reinstaliraš ili ubaciš druge. Ako je miš USB, probaj ga na drugu priključnicu, ili probaj da izbrišeš miša iz Device Menager-a pa da restartuješ sistem.

Probao re/de-instalirati i Win drajvere i one koji su dosli s misem. Nema poboljsanja.
Nije USB mis. Probao sam ga na drugom racunaru i izgleda da radi kako treba. Za 20-ak minuta mi se to tamo nijednom nije desilo.
Ne znam stvarno sta je. Mis je nov, inace. Ali je moguce da su zicice u kablicu zeznute pa sad pravi probleme kad je samo u odredjenoj poziciji (mozda zato nije pravio problem na onoj drugoj masini?).
Pih, sve dosad nisam volio bezicne miseve, al' kako je krenulo... :)

A da nisi zapatio neki virus?

Cisto sumnjam. Uostalom, onda bi se to desavalo i u igrama, zar ne? Ovako se desava "samo" u Win :wall:
Prvi put sam primetio ovo kad sam instalirao drajver za mis u virtualnom sistemu (program VmWare). Ne znam kakve veze to virtual i host komp imaju al' tako je bilo. Mozda je to i samo slucajnost.
Zar niko nije imao iskustava sa cudnim ponasanjem misa usled necega?
Kursor se uvek brzo pomeri u neki ugao, ali nikada toliko brzo da ga ne vidim kako se pomera. Kao da ga ja pomerim... osim sto ne pomerim :trust:
A nekad se desi da se zamrzne nakon sto tako skoci u neki ugao, pa tek nakon nekoliko sekundi mogu da ga koristim normalno...
Samo cekam kad ce poceti da mi plese i po stolu :) Please help

Meni se desavalo slicno "skakanje" misa po uglovima, samo sto nikako nije hteo da se odmrzne dok ne restartujem ceo komp... Usledila je kupovina novog misonje :)

Mozes li mi reci koliko cesto se tebi to desavalo?I da li ti se to desavalo uvek ili samo kad radis u Win? Cudi me zasto se to ne desava u igrama i na drugom racunaru na kojem sam probao ovaj mis.
Jos cu reinstalirati sistem zbog ludog mousa :)

Desavalo se na svakih 10-15 minuta. Cim je poceo sa ludorijama "uleteo" je rezervni mis tako da nisam previse obracala paznju u kojim aplikacijama se to desavalo... Hmmmm....vidis, moguce je da je bilo samo u WIN-u, ali ne znam.

Poslednja izmena:
mozda sam negde propustio, ali da li je opticki mis u pitanju? opticki misevi imaju neki default ugao gde pobegne kursor kad se mis zbuni. ako je to u pitanju, onda mi izgleda kao da ti je otisla optika pa se mis svaki cas "zbunjuje". mozda je i nesto drugo u pitanju sto ga zbunjuje pa on svaki cas baca kursor u default ugao...

da, opticki je mis u pitanju. Samo sto ovaj moj ima vise default uglova jer bezi cas tamo cas 'vamo :)
Da li je uopste moguce da optika otkaze tek tako, jer je dan prije radio ok. Pa i prije te prve pojave skakanja radio je ok...

A jel moguce da je pad u pitanju?
Umesto mouse pad-a sam stavio mis na svesku i radi k'o bela lala :) Nije ni jednom pomahnitao. Pad jeste malo gladji od obicnih padova ali sam mislio da samo po staklima opticki misevi ne rade...

Jel neko uzeo u obzir da je tako nesto moguce izbog blizine mobilnog. Meni je na poslu stalno isao u desno kad mob "radi" nesto. Mozda i nije to ali... :eyebrows:

Ni na kraj pameti. Sve je moguce... Uvrsticu i taj faktor u svoja testiranja i javicu rezultate :)

Samo da javim, ako neko bude imao slicnih problema da zna - ipak ne mora biti do misonje. Jupiiii :banana:
Kriv je pad. U mom slucaju je do pada. Na papiru i malo hrapavijim povrsinama radi super, ali na onom padu malo-mao pa skoci. Znaci, vi sto ste pobacali svoje misonje, trcite do kontejnera pre nego sto vam misonja ode u nepovrat :p
Hvala svima na odgovorima. Pozdrav!

Mislim da je vise puta apsolvirano, a i lako se proverava - opticki misevi zahtevaju jednobojne podloge. One koje su sarene, koje imaju fotografije, prelaze iz svetlog u tamno izazivaju "skakanje ili opadanje' kurzora. Slusao sam ljude kako govore da bela podloga ne valja, ali to jednostavno nije tacno, cak je i preporucljivo. Deluje kontradiktorno ali ultrastrava moderne podloge sa vristecim slikama su katastrofalne po performanse optickih miseva. One najobicnije platnene, koje su se godinama koristile za kuglicne miseve su odlicne, ako su neutralno sive boje. Ili bilo koja plasticna jednobojna, mada neki kazu da crvene nisu zgodne (ovo nisam probao).

Ja imam dim plavi sto, joj bato sto radi dobroooo, bezicni inteli Microsoftov. :banana:

Nazad
Vrh Dno