Šta je novo?

CPUZ i Corsair - Error?

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Kupio sam Corsair memoriju DDR3 1600 cl7 2 x 2 Gb.
Ono sto me brine jeste da u CPUZ pokazuje da su to 2 razlicite memorije ? Postoje 2 opcije ... Ili CPUZ gresi i to su iste ili je Corsair upakovao ( greskom u proizvodnji ) losiji model kao bolji

Radi se o sledecem ?

Svaka pomoc je dobrodosla :)

Hvala ... Znaci podvala najverovatnije koliko sam mogao po " iskustvima da saznam " :) Mem test nisam vrteo dugo samo LInx 10 krugova i sve je OK na 3.8 ghz no vec na 4 ghz krece zurka ... nisam siguran dal je do primerka cpu ili bas do ovog

Hvala ... Znaci podvala najverovatnije koliko sam mogao po " iskustvima da saznam " :) Mem test nisam vrteo dugo samo LInx 10 krugova i sve je OK na 3.8 ghz no vec na 4 ghz krece zurka ... nisam siguran dal je do primerka cpu ili bas do ovog

Pre ce biti da je "bas do ovog".

Ne mora da znaci, treba tu malo podesiti rucno. Svaki ce ici na 4GHz. A to za memoriju... Vlado, najiskrenije, mislio sam da opet nesto mozgas bez potrebe ali ovo stvarno deluju kao 2 razlicite memorije. 99% je da su identicne apsolutno osim tih automatskih podesavanja koja bi eventualno mogla da zbunjuju plocu, verujem da su cipovi identicni. Ista je bila fora sa ovim mojih Geil-om i Evo serijom. Isti cipovi, identicne memorije, samo drugaciji hladnjaci i veca cena. Ako rucno podesis latencije i frekvenciju radice isto.
Proveri bas oc sa jednim pa sa drugim modulom da vidis ima li razlike u potencijalu

Ne dolazim cesto za BG ali sutra sam ne nekom seminaru pa cu ih poneti posto ne stizem od obaveza da istestiram svaki pojedinacno ... mozda uz pivce i resimo :) Eventualno veceras da svaki pojedinacno ubodem u onaj slot koji kaze da je to ta memorija pa ako pokaze za onu i dalje da je 1333 onda mislim da nema greske :)

Ispravka ...
Upravo sam zamenio i ubacio onu jednu " sumnjivu " u slot koji je prijavljivao ispravno i evo rez

Uploaded with ImageShack.us

Znaci ... zamena

Idem da uplatim loto ... ako me ovako krene sa poznatom memorijom mozda mi se posreci i u pozitivnom smislu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno