Šta je novo?

CPU usage problem

lazabd

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poena
319
Cudan problem - CPU usage mi je 100% na svim jezgrima SEM kada podignem Task manager.
Tada sve izgleda ok: System Idle Process je na 99%, ventilatori se smire, gedzeti koji prikazuju cpu usage i temperature prikazuju normalno opterecenje itd
Cim ugasim TM, sve ponovo poludi.

Baterija programa za odrzavanje je puna, servisi su precisceni, nema djubreta itd.
Racunam da je glavna stvar u odrzavanju zdrav razum koji vodim da imam, ali sad mi to ne pomaze - nemam ideju odakle da krenem posto ne mogu ni da vidim sta me to zeza.

Nista specijalno zanimljivo nisam instalirao u zadnje vreme, poslednji su bili novi Nvidia drajveri, ali i to je bilo pre par dana.
Problem se pojavio u zadnjih par sati.

Ima li neko ideju?

Znaci, mnogo me nervira! :wall:

Vratio sam full bekap C particije od noc pre nego sto je pocelo da me zeza, ali je problem i dalje tu.

I nije hardver u pitanju, posto na sveze instaliranoj 8-ici koja je na drugoj particiji istog harda sve radi kako bi trebalo.

Ni guglovanje mi nije pomoglo posto izlaze pitanja tipa "zasto Idle Process uzima 99% CPUa" i slicna.

CPU je na 100% dok ne pokrenem Task Manager bez obzira da li je to MS TM ili neki 3rd party, recimo Process Hacker 2.

Za sad nemam vise ideja, te stoga jelte, bampujem u nadi da ovde negde postoji neka mudra glava koja ima 2-3 pametne da kaze o ovome :sceptic:

Poslednja izmena:
Probaj da skines process explorer, i vidis koji od procesa ti zauzima procesor.

Hvala, al ne vredi - cim startujem PE, CPU usage padne na 0%, isto kao sto se desava sa TMom.

Kao da lovim masno svinjce u mracnoj supi :wall:

Skini ComboFix i pusti da malo pročešlja taj Windows.

Skini ComboFix i pusti da malo pročešlja taj Windows.

Bas sam to i krenuo, a naleteh na njihovom forumu na coveka koji ima isti problem.
Medjuresenje je TM minimizovan u tray, dok cekam da mu odgovore, ili dok mi CF nesto ne otkrije.

Hvala :)

Sačekaj da CF završi svoj posao, pa javi šta se dešava. ;)

Na guglu sam nasao par ljudi sa istim problemom, medjutim nigde resen, osim na jednom mestu gde lik kaze da je koristio "security task manager" i detektovao neki proces, koji je uklonio i onda je sve radilo normalno. :/

CF zavrsio, sve isto kao i pre.

@Axel
Daj taj resen-problem link, molim te :)

Probaj takođe i Spyware Doctor.

Edit:
Da li si probao kako se ponaša u Safe Mode-u?
Proveri u "msconfig" šta se sve od procesa i servisa pokreće prilikom startovanja Windowsa.

Poslednja izmena:
CF zavrsio, sve isto kao i pre.

@Axel
Daj taj resen-problem link, molim te :)

Auu, zatvorio odavno.. otvorio sam brdo prozora bio, nema sanse da nadjem :/

U svakom sl, nista posebno nije pisalo, preneo bih ti. Na kraju je napisao da je nasao proces programom koji sam ti naveo i nista, blokirao ga.
Ne znaci naravno da ce tebi pomoci, ali probaj.

Poslednja izmena:
Iskljuci Windows Defender (ako nisi), on ume tako da se ponasa.

Probaj takođe i Spyware Doctor.

Edit:
Da li si probao kako se ponaša u Safe Mode-u?
Proveri u "msconfig" šta se sve od procesa i servisa pokreće prilikom startovanja Windowsa.

Isto sto se startovalo i kada nije bilo problema, potpuno isto. Cak sam I full bekap C particije uradio.
Zakopacu u CF log, samo da se nakanim.

Iskljuci Windows Defender (ako nisi), on ume tako da se ponasa.

E za ovo imas pivo :laugh:

Svaka cast, problem resen :banana:
btw, nemam pojma sta je pokrenulo WD posto ga inace drzim iskljucenog.

Nazad
Vrh Dno