Šta je novo?

CPU Stability Test

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
CPU Stability Text

By Nesha ! :)
Hvala jos jednom Neso sto si poslao puno mi je pomogao program. Ranije sam sve cekao da pukne program ili igra pa onda da povecam napon ili smanjim brzinu procesora, a sada preko ovog programa vidim sve u prvih 5 min. kakav ce mi sistem biti.

Avaj program mozete skinuti na adresu ispod crte.

share the file with us...
:D :D :D

:wave;

Marsovac je napisao(la):
share the file with us...
:D :D :D

:wave;

Kazem evo ga upravo na nekoj od ove dve adrese ispod crte :)

:D :D
daaaa... to sam posle skontao... kad sam vec poslao post... sorry...

Marsovac je napisao(la):
:D :D
daaaa... to sam posle skontao... kad sam vec poslao post... sorry...
nista zato, evo i ja sam pogresi u zurbi dok sam pisao i napisao "CPU Stability Text" umesto test :)

I koliko onaj prvi test u testu treba da se pusti da radi - ? Koliko hocu ili ??? Meni je compatibility prosao, test zagrevanja radio 5-6 minuta, posle sam se smorio...

Ej Golden, ja bih malo zakerao... :)

Stavi na naslovnu stranu kod opisa programa o'ma i link za dl. Trebalo mi je jedno 30 sec. da ukapiram da treba da odem u download sekciju. A tamo ukljuci desni klik jerbo me jako nervira kad to ne moze :)

BTW, slobodno se posluzi (a i ostali) programima i programcicima sa mog sajta - www.bajt021.co.yu/progned.htm & 10x za ovaj stability test.

Ashley je napisao(la):
Ej Golden, ja bih malo zakerao... :)

Stavi na naslovnu stranu kod opisa programa o'ma i link za dl. Trebalo mi je jedno 30 sec. da ukapiram da treba da odem u download sekciju. A tamo ukljuci desni klik jerbo me jako nervira kad to ne moze :)

A onda ljudi nece ici na Download stranu sajta, sta sam onda uradio :) razumes valjda. A ono sa desnim klikom mi se dopalo kao da sakrijem link bas zbog toga da bi se posecivale stranice. Mora i meni da se dize (opa) mislim moral :) kad vidim da ima posete!

Odosmo sad u neke druge vode, al' valjda ne mari...

Jedna od najosnovnijih stvari za uspesan sajt je simplicity - jednostavnost i lakoca navigacije i dolazenja do zeljenih informacija/podataka sa sto manje kliktanja. Primer onoga sto ti zelis da postignes pogledaj na www.demonews.com - ide kratak opis, a tu je odmah i link "more info/download". Ako vec hoces da pre dl-a ljudi odu na dl stranicu, onda to resi sa anchored linkom, pa neka ti link bude ne na fajl, vec na anchor kod linka za dl na dl strani. E, kada si odlucio da tako radis, onda se gubi smisao iskljucivanja desnog klika na strani za dl, posto tako ljudi ne mogu da koriste svoje dl managere, osim ako su aktivni i namesteni da presrecu browser (sto napredni korisnici iskljucuju). Obrati paznju na carobnu rec sa pocetka: simplicity

(D)

Ashley

Da stvarno cemo skrenuti, mislim u druge vode :)

Jedna od najosnovnijih stvari za uspesan sajt je simplicity - jednostavnost i lakoca navigacije i dolazenja do zeljenih informacija/podataka sa sto manje kliktanja.

Mislim da se do zeljenog fajla moze doci do najvise 2 (dva) klika prvi za "Download" sekciju a drugi za link. Nije moglo jednostavnije.
Razmisljao sam ranije da stavim u "News" link do fajla, ali posto vremenom prebacujem (radi rasterecenja glavne strane) u "Archive page" stranice, a starije fajlove zamenjujem novijim verzijama stvara se problem nepostojecih linkova na tim starijim stranicama. Mislim stvar se resava procesljavanjem svih linkova iz "Archive Page" ali ko ce to raditi. Mozda kada se jednog dana bude vrteo baner-dva na sajtu i dobije nesto tipa www.golden-files.co.yu ili sl. :) i bude bar dva tri coveka da odrzavaju sve to mozda nesto ispadne a do tada samo neka se vrti brojcanik :).

Gledam neke Warez sajtove gde prvo moras ici na link njihovog sponzora pa tada skidati fajl.

E, kada si odlucio da tako radis, onda se gubi smisao iskljucivanja desnog klika na strani za dl, posto tako ljudi ne mogu da koriste svoje dl managere, osim ako su aktivni i namesteni da presrecu browser (sto napredni korisnici iskljucuju).

Mislim da kada se vecina download manager-a instalira oni po defaultu se integrisu u browser tipa Dap i FlashGet (koji se najcesce koriste) i tako klikom na link se sami startuju bez potrebe da ga korisnik `manuelno` pokrece. Neznam zasto bi i napredan korisnik iskljucivao `download manager`. Sebe smatram jednim od tih i nikada ga neiskljucujem, jer ako bi ga iskljucivao onda ga nebi ni koristio.

Inace hvala ti za sugestije i komentare, sve to pomaze da sajtovi budu sve bolji Vidimo samo nas voljeni Benchmark non-stop samo trazimo ovo-ono. A on biva sve bolji !

Neverovatno.Pocnete sa programom za testiranje procesora, a zavrsite sa fudbalom, download managerom...
Celeron 1ghz na 1.3 posle 1h maltretiranja na 1.8v i sa titan ttc-5db temperatura je max 45C.
Jel mnogo?

borab je napisao(la):
Neverovatno.Pocnete sa programom za testiranje procesora, a zavrsite sa fudbalom, download managerom...

E, ta ti je dobra

borab je napisao(la):

A sta bi bilo da smo poceli sa download managerom :)

Btw, ja vec par meseci za CPU koristim "hot cpu tester" i to onu stariju verziju koja zaista greje procesor kao furunche

A kako bi bilo da posaljes link za taj prog i da malo pojasnis kako se sve to radi, posto mi je malo nejasno (kao i nekolicini ljudi ovde cini mi se) kako i sta radi CPU stability test.

borab je napisao(la):
Celeron 1ghz na 1.3 posle 1h maltretiranja na 1.8v i sa titan ttc-5db temperatura je max 45C.
Jel mnogo?

Mislim da je ipak malo previsoka temp za Celerona. Isti kuler na Tbirdu [email protected] 1.7v daje 48C posle 3 sata maltretiranja sa CPU Stability test

Za Marko_S:

Imas detaljno uputstvo sta i kako radi CPU Stability Test u readme fajlu programa....

Opet nista. Kada se raspakuje fajl dobijam samo jedan tj. CPUstab test.exe i kada se on startuje pojavi se naravno onaj ekran, e a kada u Help-u pronadjem Readme nece nista da se pokrene. Nije to toliko bitno ali...:(

Ej bre, ovo cudo stalno drlja po flopiju, mozda zato sto radi onaj test periferija? Kako to da sredim???
Svidja mi se ono samo za zagrevanje, prvo malo toga pa onda stability :)

Mogu da potvrdim da CPU Stab. tester radi posao ...

Danas sam pustio test na mojem Cel 733 oc na 1.1 Ghz ... i pukao je _tek nakon 10 minuta_ ...

sto mi je izuzetno bitno, jer znaci da je to pravi pravcati test na kojem i najmanja nestabilnost moze da se nadje ...

Zasto je to bitno: zato sto ja taj procesor koristim od pre 3 dana na 1.1 GHz i nisam imao nikakvih problema ... XP radi perfektno,
i ostali programi koje koristim.

Ali ipak, posto je pao na testu, ustedeo mi je mnooogo nerviranja ... sada bar znam da ne radi _stabilno_ na 100 Mhz FSB.

Inace, onaj procesor sto sam kupio od Despota zaista radi na 1.1 GHz, i to bez ikakvog dizanja voltaze - na 1.75 Volti :)))))

Despote, dobra roba ! Steta sto nije moj nego od drugara ...

Nazad
Vrh Dno