Šta je novo?

cpu overvoltage problem (gigabyte g31m-es2l)

everton

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2005
Poena
665
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 10400F, EKWB Quantum Velocity
Matična ploča
Asrock B460-ITX
RAM
Kingston HyperX 16GB 2666MHz CL13
GPU
ASUS EKWB RTX 3070
Storage
Kingston KC3000 1Tb NVMe, 1TB Toshiba
Zvuk
Altec Lancing ATP3, Razer Kraken TE
PSU
Chieftec CSN450W SFX 80+ gold
Kućište
Lian LI A4 H2O
Monitor
Dell 27' HGF
Miš & tastatura
HyperX, Red Dragon Vara
Danas prilikom prolecnog ciscenja kompa do sitnih crevca resih da zamenim i box kuler red je posle vise od god dana a i da vidim koliko ce ovaj cpu iz potpisa da ide uz neki pristojan napon.(Cak sam i kabl menadzment odradio na ovom kinezu stavicu sliku moram da se pohvalim ;).).

Do sad sam ga drzao na 4GHz e3300 i gigabyte g31m-es2l, napon nisam ni pokusavao da povecavam zbog box kulera.

Medjutim sad bilo koji napon za cpu da stavim preko 1.3 koji je default, cpuz i ostali programi mi pokazuju 1.264v kolika je inace bila sa zbog V-dropa.Znaci dal ostavio 1.3 ili stavio 1.35 -1.4v u windowsu mi je uvek napon 1.264v.E sad sto je najcudnije bios pokazuje onaj napon koji mu stavim,a windows uvek 1.264.Cak i kad sve vratim na fabricka podesavanja i cpu na 2.5GHz jedino napon stavim na 1.4 opet bude vrednost 1.264 u winu.
Ovde na forumu sam vidjao par ljudi sa istim cpu i plocom i nisu imali ovaj problem tj normalno su dizali napon.Ne znam sta bi mogao da bude problem?

Evo sredilo se samo od sebe, stavio sam novi bios mada i juce posle flesovanja nije htelo al danas radi ,nemam pojma kako al nije ni bitno.

Nazad
Vrh Dno