Šta je novo?

CPU+MB+RAM za multimediju

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Pozdrav,

hteo bih da sklopim bolju konfiguiraciju, prvenstvena namena je multimedija. Imam grafičku Asus R9280X-DC2T-3GD5, napajanje Corsair AX1200i.
Treba mi predlog za CPU + MB + memoriju. Ne mora najjeftinije, bolje nešto što bi potrajalo.
PC se spaja na TV Panasonic P50ST60.
Nisam gamer, ništa oc. Tiša mašina je prednost.

Predložite i kupovinu u Mađarskoj, često sam tamo (Budimpešta ili Segedin)

Hvala! :wave:

Intel g4620/g4600/g4560

H110 najobicnija ploca ili b150/b250 ako je potreban iz nekog razloga veci broj konektora/m.2 slot itd.
8gb ddr4 memorije, prednost Geil-u ali bi bilo koja Kingston zavrsila posao.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da, to se podrazumeva, na skylake plocama je potreban bios update da bi primile Kaby lake procesore.

Za multimedijalnu masinu placati procesor vise od 90e koliko kosta najjaci pentium sa hyper threading je efektivno bacanje sopstvenih para.
Edit: i onaj najjeftiniji g4560 bi super radio sa namenu.
Bolje kupi ssd i pentium nego i5.

*** covek ima 280x pa ga nisam shvatio bukvalno , ako tako gledamo onda nek proda grafiku i celeron sa integrusom zavrsava posao :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

***, ko da pričate japanski :)
Zaguglaću da dešiftujem, hvala svakako!
Sto se tice i5 ili pentiuma to ti se odnosi na procesore.I5 je bolji od pentiuma mnogo mnogo i sigurno da narednih 4-5 godina neces trebati zamenu procesora.Kaby lake sto se spominje jeste najnovija 7 generacija intel procesora.Ram je memorija i u tvom slucaju bi ti 8gb bilo i vise nego dovoljno.B150/H110 jesu cipseti na plocama.Eto samo malo da pojasnim da razumes.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Hvala, osnovne stvari naravno znam, ali kodna imena pojedinih generacija su mi špansko selo.
Kao i oznake chipseta.
Može preporuka za konkretnu ploču?

I5 je bolji od pentiuma NI MALO NI MALO kada se koristi za multimedijalnu masinu i kupuje se novi pentium sa Hyper threading, dakle ima 2 jezgra i 4 threada kao i3 iz proslij generacija i VISE je nego dovoljan za bilo kakvu multi-medijalnu namenu.

Pojasnjeno radi razumevanja.

Daj covece naravno da u takvoj upotrebi ne dolazi do izrazaja kvalitet i5 procesora ali sam ja u govorio u globalu.Ne mozes reci da su isti i pentium i i3 i5 i7.Naravno zavisno od potreba i namene

Za njegove potrebe i namene pentium je dobar, da ne kazem savrsen.

Taj pentium je 99% isti kao i3, koji je dosta skuplji cpu. Pricamo o novim ht pentiumima, ne starijim 2c/2t.

Da, ali kupuje računar za duži niz godina, ako finansije nisu problem odmah, deo novca će se vratiti kroz duže korišćenje i mogućnost ozbiljnije primene ako zatreba u medjuvremenu.

Bar ja tako razmišljam.

Tesko da ce mu za multimediju ikada trebati vise od ovog pentiuma za multimediju. Uvek moze nadograditi sa i5-om ako mu zatreba, nema razloga uzimati i5 za 200e kad moze uzeti pentium i ssd za isti novac..

OK, imate li predlog za konkretnu ploču, za ovaj pentium ?
I koji od ta tri Pentiuma odabrati? Oznake mi stvarno ne znače ništa..

Poslednja izmena:
Ja imam istu dilemu ***.

Sačekaću zen i kaby lake pentiume i odlučiti.

Kupio bih čak i i7 ako izleti povoljno, ali je to baš overkill.

Za sada sam izmedju i5 6xxx i kabylake pentiuma.

Sačekaću amd da vidim šta nudi i odlučiti.

Za sada spremno chieftec 650w cft, i haf 912.

Kibicer, razlika u njima je u integrisanoj grafici i malo u kloku sto neces osetiti u realnom radu.

Ako je sitna razlika izmedju g4620 i g4560, uzeo bih g4620 zbog nesto viseg kloka(200mhz).

To su bas novi procesori koji jos nisu stigli kod nas.

Ne znam koji bih ti shop preporucio u hu.

Guglaj uz prevodilac, dodaj samo Hungary u pretrazi. ( : Valjda im je ovaj http://www.arukereso.hu nešto kao naš IT svet, mada tu ima sve, ne samo IT, ali koliko sam pratio, to su te cene.

U hu imaju vise sopova ali dva bih izdvojio koja su meni dosla pod ruku prvo malo jeftiniji i po meni kvalitetnije odradjen sajt je pcx.hu drugi je ipon.hu.Imas i hardverker.hu i emag.hu zatim pcland.hu i jos dosta vidi na reddit,com ima dosta tema o tome

Poslednja izmena:
Interesanto da niko je predložio neku zvučnu karticu. Po meni, ona je presudna za dobru multimediju.

Vrh Dno