Šta je novo?

cpu+MB+ram+napajanje=150evra.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Uprvo prodah svoj stari duron konfu za 20 evra i sad nemam nista osim laptopa, a mojih ukucna ukupno 5, od kojih 4 racunarski pismena, tako da mi je sad guzva..

Intel mi se nekako svidja najvise, ali razmotricemo i amd.

Od intela mislim da je najbolja kupovina e5200 s obzirom da ce ovo biti obicna masina, koju kasnije mogu malo poboljsati sa kupovinom grafike..
Interesuje me koja ploca, najjeftinija, moze da iskoristi u potpunosti mogucnosti ovog procesora, tu mislim i na klokovanje...
Kada odgovarate, imajte na umu cifru za te komponente.

Predlozite u ovom cjenovnom okviru i neko pristojno napajanje.

Od amd, se malo neckam, mislim da je sad najbolja kupovina 7750+ ali je skup, mada i 5200+ nije los..
Ovdje mi je isto ploca enigma.

Racunar ce sluziti za office ,internet i po koja igra.Konsultovao sam se sa bratom, vezano za programe koje koriste u skoli i zakljucili smo da to nije nista specijalno iako je tehnicka skola..

Ono sto je sustina je da predlozite plocu, da bude sto jeftinija i da moze da u potpunosti iskoristi kapacitete predlozenih procesora, jer ne planiram da vrsim upgrade, jer su me savjetovali da mi je bolje da za 3 godine kupim jos jednu masinu, mada je moj prvobitni plan bio da umem jacu plocu a onda da kroz dvije godine kupim jaci procesor. tipa core2quad ili phenom..

Takodje bih volio da mi pojasnite cjenovnu politiku intela ili amd.
Meni je pojasnjeno da nikada necu moci neki phenom II da kupim nov za 50 evra kroz dvije godine, vec da ce npr. on sa 150 pasti na 100 i onda ce se prestati proizvoditi i izace neki novi iz te vise klase.
A sto se tice procesora koji ce se prodavati kroz dvije godine za 50 evra, to su obicno srednja klasa koja je pocela cijenu od 100 evra..

Da li je ta moja percepcija ispravna..

Poslednja izmena:
Sto se tice intela, nisam mnogo upoznat sa situacijom, ali mi simpaticno deluju ploce sa G31 chipsetom, imaju integrusu i u rangu su 35 i vise eura.
Ako neko ima iskustva sa intelovim G31 neka napise iskustva!
Za AMD, mogao si da vidis i po forumima, najvise figurira 780G chipset, ali je u rangu 70-ak eura. Mozda bi ti jeftinija varijanta bila 690G ploca, koja je oko 40-ak eura, nudi malo slabiju integrusu, ali ti ionako planiras da, kasnije, kupis graficku. Vec mogu da se ulove i polovne pod garancijom i to za nekih 30-ak jura.
Srecno!

Ovo sam sklopio u gigatronu.

Sta mislite o ovoj asus ploci..
Hendikep od dva ram slota mogu da prevazidjem sa memorijom od 1x2gb.
Kakva je njena grafika.

Ovo je iz atoma

Biostar TA780G M2+ SE, SVGA, SB, LAN

Cena: 5.220 din.
AMD Athlon 64 X2 5200+, BOX, Dual Core, AM2

Cena: 5.220 din.
1GB DDR2 Kingston, PC800

Cena: 1.090 din.
ThermalTake LitePower 400W, W0162

Cena: 2.820 din.
ukupno 14.350

i sljedeca kombinacija

Intel Dual Core E5200, 2.53GHz, Box

Cena: 5.980 din.
Asus P5KPL-AM

Cena: 4.560 din.
1GB DDR2 Kingston, PC800

Cena: 1.090 din.
ThermalTake LitePower 400W, W0162

Cena: 2.820 din.
Ukupno 14.450

Poslednja izmena:
Posao je obavljen, u Atomu sam narucio
MB Biostar A780G M2+ SE
cpu amd 7750+
ram 1x2gb kingston
napajanje lc power 420w.

Suma sumarum 15.330 dinara.

Masinu dobijam sutra i javljam utiske po testiranju.

a da i laptop sam castio sa sodim 667mhz od 1gb.. 1150din. gigatron.

danas mi je dan bas...

Vrh Dno