Šta je novo?

cpu+mb od 200e ili cpu+mb+graficka od 270e

smorko

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2005
Poena
300
e sad, trebaju mi sledece komponente:

cpu+mb za 200e, sa tim da ce u tu mb ici asus radeon 9600xt (tj ploca da bude agp) - ovde moze evenutalno da se ucedi josh 20-30e (pozeljno izbeci)
ili
cpu+mb+graficka za 270e

mb treba da ima integrisan zvuk i mreznu karticu
cpu treba da bude sa kulerom (box ako se ne varam)
cena treba da bude sa uracunatim pdvom
racunar ce da se koristi za igre naravno
(inace tu josh ide 2x512mb ddr (kingston))

sta preporucujute?

tnx unapred

smorko je napisao(la):
pogledao sam po cenovnicima i do dfi nf4 infinity-ja je sad malo teze doci, da li postoje neke dobre alternative?

i naravno, da li ima josh mishljenja?

Pa i ja bih ti preporucio identicnu kombinaciju, a za DFI se strpi koliko sam ja upucen ovih dana stize nova tura. Ta ploca nema konkurenciju.

definitivno cu da uzmem tu kombinaciju, a ploca bi trebala da bude u prodavnicama u petak...

preciznije, uzecu:
amd sempron64 2800+
dfi nf4x infinity
asus en6600 silencer 128mb

naravno da ima i problema, u plocu ce ici 2x512mb ddr kingston, 400mhz, dual rank(8x), shto po specifikacijama ploce obara brzinu na ddr333 :(

nego koje napajanje(odnosno kucishte sa napajanjem) preporucujete za ovu kombinaciju (naravno shto povoljnije (i ja 'ocu mnogo:)))?
i da li da uzmem sata ili ata133 hdd (naravno maxtor)?

smorko je napisao(la):
definitivno cu da uzmem tu kombinaciju, a ploca bi trebala da bude u prodavnicama u petak...

preciznije, uzecu:
amd sempron64 2800+
dfi nf4x infinity
asus en6600 silencer 128mb
odlican izbor komponenti, proveri samo kako ladnjak silencera ide preko 'ladnjaka na SB DFI-a, ako neces menjati taj cooler koji se mnogo dere, totalno nebitno.

smorko je napisao(la):
naravno da ima i problema, u plocu ce ici 2x512mb ddr kingston, 400mhz, dual rank(8x), shto po specifikacijama ploce obara brzinu na ddr333 :(

Nista se ti ne brini posto ce htt ici visoko ni ne treba ti ddr400, znaci memorija ima da ti radi koliko moze, ploca joj nece predstavljati problem.

smorko je napisao(la):
nego koje napajanje(odnosno kucishte sa napajanjem) preporucujete za ovu kombinaciju (naravno shto povoljnije (i ja 'ocu mnogo:)))?
i da li da uzmem sata ili ata133 hdd (naravno maxtor)?

LC 550W, HDD probao rade na htt 330 i SATA i ATA, svejedno je.

heh, napajanje od 50e... (koliko ostala firmirana koshtaju ovo je josh i dobro) :)
shto se tice memorije, uzecu 256mb kingston 3200 (i koristiti ga sa starom 1x512 kingston, dok drugih 512 idu u burazerov komp(sadasnji moj komp))
tako da sam ustedeo dovoljno za napajanje, ali ostaje mi oko 15e za kucishte :), dodushe malo vishe poshto cu ocito uzeti komponente pojedinacno (mislio sam da uzmem sve na jednom mestu, ali teshko je sve naci na jednom mestu po normalnim cenama)

hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno