Šta je novo?

[CPU] intel i5 2500k @ 5.2Ghz review

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Odlucio sam da odradim kraci review ovog procesora na 5.2Ghz dok je samo test stabilnosti radjen na 4.8 i 5Ghz (jer za vise ipak treba voda)
CPU - i5 2500k batch L041B517
cooler: Alpenfoehn Brocken
ploca: Asus p8p67
memorija: 2x 2GB exceleram black sark @ 1866Mhz (9-10-9-27) 1.65v
GPU: Leadtek gtx460 1GB (900/2200)

linx (SSE standard) + prime stabilnost na 5Ghz @1.47v

linx (AVX 256bit + windows 7 SP1) - 130Gflops-a na 4.8 @ 1.39v (zagrevanja je enormno i vazdusni kuler nemoze vise... standarni linx/prime greju celih 10C manje!)

test na 4.5Ghz pri 1.26v (auo voltaza nisam jurio minimalne napone sigurno moze nize) temperatura ~60C orjentaciono da znate koliko se greje pri nizim klokovima

Mislim, iako ovo nije neki korisnicki opis jelte :) svaka cast na ovom, lepa okrugla cifra.

Cek, a gde je test na 5.2 ?

Sa AVX si na 4.8GHz vrteo samo 6 minuta, daj izvrti nesto da svaki dan na normalnoj voltazi otprilike da znam, jer planiram da uzmem isti cpu i mobo...

Da, ne bi bilo lose znati stabilnu brzinu za 24/7 overklok. Posto je i sa moje strane uzet u razmatranje i5...

Svi mi razmatramo i5 2500k ;)
I mene zanima max stejbl oc. Zanima me i koliko trosi na tim klokovima jer bih morao i napajanje da menjam..

Ja sam testove radio pre 2 meseca, postovao sam samo prvi deo i video da treba odobrenje moderatora i zaboravio za ostalo :)

Vidim imamo isti kuler, a to mi je bitno jer ko ce ponovo kupovati neki bolji za i5 2500k. Naravno, ako ne bude neka bolja kupovina za taj kes.
Sumnjam da cu preci na ovaj cpu pre proleca 2012 jer mi realno ne treba ali bar znam da sam se sa hladjenjem obezbedio ;) Ali me ipak zanimaju temperature pri oc-u preko 4Ghz, pa ako te ne mrzi.. :)

Vidim imamo isti kuler, a to mi je bitno jer ko ce ponovo kupovati neki bolji za i5 2500k. Naravno, ako ne bude neka bolja kupovina za taj kes.
Sumnjam da cu preci na ovaj cpu pre proleca 2012 jer mi realno ne treba ali bar znam da sam se sa hladjenjem obezbedio ;) Ali me ipak zanimaju temperature pri oc-u preko 4Ghz, pa ako te ne mrzi.. :)

temperature bez znacajnijeg opterecenja na 4200mhz 37c, a za sve ostalo sem avx linx-a temperature znacajno ispod 72c, tako da nemas brige..

Evo ga cpu na 5.2 :)

Prilozi

• 5.2ghz.jpg
    5.2ghz.jpg
    167 KB · Pregleda: 367
zahvaljujem q4u :)
Au pedjo, pomerices gravitaciono polje zemlje sa tim tvojim ekstremnim overklokovima :d :smoke:

@Pedja89

Kolike su ti temperature na tom kloku? Jel to za 24/7?

U svakom slucaju lepo si ga naprzio, nekada je ovaj takt bio nedostizan sve dok nije se pojavio E8400.

Znamo da su visoke, ali kolike su tacno, to bi voleli da podelis sa nama? :wave:

Mozhda chak i vishe :D sa ventovima na 1300

Pedjos, bolje da si zadrzao one originalne Noctuine ventove nego sto si stavio te TT Frio, i stavio treci, s trecim ventom na NHD-14 bi dobio 2-3 stepena. I odradis lapovanje Noctue i CPU-a i Coolaboratory pastu po uputstvu M_M i sve zajedno-10ak stepeni manje. Nisam ni ja bas zadovoljan s temperaturama na 2600k, na 4.6 pri 1.366 naponu nabija skoro 80 pod AVX LinX-om(doduse i ambijentalna je 25c), nema druge, mora tecni metal i lapovanje da padne.

Poslednja izmena:
Pedjos, bolje da si zadrzao one originalne Noctuine ventove nego sto si stavio te TT Frio, i stavio treci, s trecim ventom na NHD-14 bi dobio 2-3 stepena. I odradis lapovanje Noctue i CPU-a i Coolaboratory pastu po uputstvu M_M i sve zajedno-10ak stepeni manje. Nisam ni ja bas zadovoljan s temperaturama na 2600k, na 4.6 pri 1.366 naponu nabija skoro 80 pod AVX LinX-om(doduse i ambijentalna je 25c), nema druge, mora tecni metal i lapovanje da padne.

ne dobije se nishta dodavanjem treceg venta, provereno par puta ;) a sa tt frio ima razlike, ali kad se ochepi na preko 1400rpm pa sve do 2500 kad razlika ide i do ~4c

ne dobije se nishta dodavanjem treceg venta, provereno par puta ;) a sa tt frio ima razlike, ali kad se ochepi na preko 1400rpm pa sve do 2500 kad razlika ide i do ~4c

Znam nego mora da lapnem ovo cudo to me zeza, banucu do tebe ovih dana da mi odradish to na brzinu..

pa pazi. kod nas ja znam jedini m_m da je probao, ali on nije testirao pojedinachno lapovanje i menjanje paste, pa se ne zna koliko se dobija lapovanje ma koliko pastom. on je ukupno dobio koliko se secam oko 6c. mozda se lapovanjem dobija tipa 10c :D a onda sa likvidom se gubi 4 :D, tako da...

Xaxaxa moguce :D

U svakom slucaju lepo si ga naprzio, nekada je ovaj takt bio nedostizan sve dok nije se pojavio E8400.
kad sam pricao za taj 8400 na koliko sam ga terao da radi proglasili me ovde BARONOM MINHAUZENOM
al ***,,,,
nameravam da uzmem drugom sinu da spakujem masinu sa 2500K jer sam imao prilike da vidim kako radi ......

kad sam pricao za taj 8400 na koliko sam ga terao da radi proglasili me ovde BARONOM MINHAUZENOM
al ***,,,,
nameravam da uzmem drugom sinu da spakujem masinu sa 2500K jer sam imao prilike da vidim kako radi ......

Radi za sve pare :D

terati je jako shirok pojam.
ovde se ceni ful stabilan rad.
okachi neki skrinshot nekog prajma, linxa, ili occt-a na tom taktu pa te nece niko tako nazivati.
ja max shto sam izvukao je 4500 prime, mislim da je bio neki e8600, ali 5ghz jako jako teshko pa i an nekoj vodi i suludim naponima da vrti stabilno testove opterecenja.

terati je jako shirok pojam.
ovde se ceni ful stabilan rad.
okachi neki skrinshot nekog prajma, linxa, ili occt-a na tom taktu pa te nece niko tako nazivati.
ja max shto sam izvukao je 4500 prime, mislim da je bio neki e8600, ali 5ghz jako jako teshko pa i an nekoj vodi i suludim naponima da vrti stabilno testove opterecenja.
Hmm......prvo : ako mi sin igra vec dve godine sve naslove a da mu pri tome nijednom nije pukao komp.....tipa blue screen il jos crnje restart masine! koji ce mi djavo svi ti silni test programi?? Poenta je da ako masina radi bez '' smrt ekrana'' onda sam zadovoljan sa masinom .......i kraj.....
Drugo: za dobar OC je potrebno sledece: Izuzetno dobar primerak CPU-a...zatim...dobra ploca.....kvalitetno napajanje.....podrska memorije dobar ventilator ...vreme i znanje!!
Srecom ali i voljom sam sve to imao ;)

Vrh Dno