Šta je novo?

cpu i fan monitoring za amd

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
ima li neki pouzdan cputemp i fan monitoring za amd phenoma 960 t

Probao hw monitor upravo sad, i baguje mi ( skenira prcesor po 20 tak minuta ). Mislim da moj procesor nije bas kompatibilan sa njim.

hwmonitor ume da baguje sa mnogo stvari:)
kad radi kako treba odlican je, jer je all-in-one, ali kad nece da saradjuje onda ne radi nista.
pokusaj sa coretemp za proc, a aida moze da ti prati ventove...?

hwmonitor ume da baguje sa mnogo stvari:)
kad radi kako treba odlican je, jer je all-in-one, ali kad nece da saradjuje onda ne radi nista.
pokusaj sa coretemp za proc, a aida moze da ti prati ventove...?

coretemp radi. Cak ima i gadget koji je odlicno odradjen. Hvala na pomoci...

960T nečeš nikad očitati kako treba jer senzori za temperaturu ne rade dobro... Uglavnom će ti pokazivati oko 20°C. Najbolje je da se oslanjaš na ono što očitava matična ploča. Ako imaš otključan 960T tek onda nećeš očitati nikakve temperature. :)

Probaj SpeedFan, kontrola brzine svih ventilatora u sistemu, temperatura svih senzora, automatska regulacija broja obrtaja ventilatora, mogućnost ručnog iscrtavanja grafikona sa odnosom temperatura/broj obrtaja određenog senora i ventilatora, i još svašta nešto. :D

Uz to, sam startuje uz sistem i skoro nećeš ni osetiti da radi u pozadini, troši samo par MB memorije :)

Poslednja izmena:
960T nečeš nikad očitati kako treba jer senzori za temperaturu ne rade dobro... Uglavnom će ti pokazivati oko 20°C. Najbolje je da se oslanjaš na ono što očitava matična ploča. Ako imaš otključan 960T tek onda nećeš očitati nikakve temperature. :)

I meni je sumnjiv da je otkljucavao jezgra, a 'vamo se cudi sto mu ne rade senzori :D

Ja koristim AIDA64(Everest) i odlicno se pokazao, bar kod mene.

I meni je sumnjiv da je otkljucavao jezgra, a 'vamo se cudi sto mu ne rade senzori :D

jezgra sam otkljucavao na 5. Ali u igrama to i nema veze, sto je meni prioritet, tako da sam vratio podesavanja na fabricka 4 jezgra. Elem coretemp za sada radi dobro. Pozz svima

Vrh Dno