Šta je novo?

CPU - Hijacking Bitcoin Miner

evilmc

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 8400 & LC Power LC-CC-120-ARGB-PRO
Matična ploča
Asus z370-A
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz CL16
GPU
ROG Strix GeForce® GTX 1060 OC edition 6GB GDDR5
Storage
SAMSUNG M.2.1TB 980 PRO & 7TB HDD
Zvuk
LOGITECH Z623 2.1
PSU
Corsair 850
Kućište
DARK BASE PRO 901 Black
Monitor
Dell P2719H x2
Miš & tastatura
Mx Master 2S & Anne Pro 2
Ostale periferije
BeQuiet 140mm x3
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
Pametni uređaji
QNAP TS-253Be-8GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ne znam da li ste primetili u zadnjih mesec dana, ali određen broj sajtova je počeo da ubaca JS (javascript) na svojim sajtovima, pomoću kojih vi majnujete za njih preko vašeg browsera. Sada sam primetio na jednom domaćem sajtu za online gledanje filmove i serija, da bez ikakvog odobravanja sa moje strane, kopa kao lud i bije procese...čak mi je i grafa počela da se vrti, i ako mi je samo browser upaljen i PS :D

Ovo sam našao sada guglajući:

Kod:
https://gizmodo.com/how-to-stop-pirate-bay-and-other-sites-from-hijacking-y-1818549856

Pirate bay to radi malo duze. To je nacin da se finsiraju. Sve vise ce se to raditi ;)

Bolje to nego bombardovanje reklamama, dokle god je samo na tom sajtu koji ima aktiviran miner.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Bitdefender free ga blokira odmah.

otvorio sam sada TPB i ne vidim nikakvo zauzece procesora u task manageru.
edit: oho, posle nekog vremena otislo zauzecece na 20-25% :D kada ugasim TPB tab onda se spusti, dakle ipak koriste miner. sada sam instalirao no coin add on u Ff pa da vidimo da li ce da odradi posao.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/no-coin/?src=search
Edit 2: no coin lepo fercera, zauzece je opet ok.

Poslednja izmena:
Mnogo ce da izminiraju preko mene dok ja izaberem sta cu da skinem i da skinem..[emoji1]
da minira dok skidas torent, e onda je vec ozbiljnije...mada se ni tu ne bi ovajdili mnogo.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Miner-e koriste puno sajtova već neko vreme, ali od početka mi AV blokira sve automatski. Baš gledam sad, od 22. septembra je počeo da blokira.

bcm.png

u tome i jeste sustina, od svakoga uzmu po malo pa puta desetine miliona korisnika koji ih posecuju i eto ti.

Bas tako...a zamislite ove sto gledaju filmove preko ovih domaćih sajtova, kako će laptop-ovi da pocnu da crkavaju od pregrejavanja [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

nesto razmisljam, ako svako provede u proseku po minut na sajtu, njima treba 60x24 korisnika da bi bilo ekvivalentno kao da jedan provede ceo dan, dakle oko 1500. ako se uzme da oni sigurno imaju najmanje milion i po dnevnih korisnika (a vrv i mnogo vise) to je kao da svaki dan kopaju sa 1000 procesora. e sada, TPB korisnici su uglavnom napredniji pa verujem da su i procesori koliko toliko dobri. ne verujem da njihove servise korsiti domacica sa pentium 4 koji joj sluzi da proveri mail. uz to, verujem da ima mnogo ljudi koji provedu i mnogo vise od minuta, nekome zazvoni telefon pa se javi, izadje iz stana, lala.

Dobra zarada, ali verujem da će i ostali anti-virusi početi ovo automatski da blokiraju.

To cemo da vidimo koliko ce koji sta da blokiraju. To se prevazidje jako brzo.
Meni ovo sigurno ne smeta koliko mi smetaju reklame samo ne znam iz pravnog ugla koliko je sve to odrzivo jer ljude teraju u trosak potrosnjom struje bez upororenja. U svakom slucaju je ok varijanta.
Meni ne smeta mada i ne koristim PB ali ovi sto gledaju filmove na lapu ce se bas usreciti ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nesto razmisljam, kakvih 1.5M dnevnih korisnika. B92 vrv ima 100-200k dnevnih posetilaca a TPB koji je worldwide nema sanse da ima 10ak puta toliko. Verovatno se meri u desetinama ili stotinama miliona dnevnih posetilaca znaci kao da kopaju sa 10 ili 100k procesora.

Poslednja izmena:
TPB kaze:

Miner:
As you may have noticed we are testing a Monero javascript miner.
This is only a test. We really want to get rid of all the ads. But we also need enough money to keep the site running.
Let us know what you think in the comments. Do you want ads or do you want to give away a few of your CPU cycles every time you visit the site?
Of course the mining can be blocked by a normal ad-blocker.

I jeste tako,uBlock u FF ne dozvoljava da radi Monero

Poslednja izmena:
Bilo par dana nazad,na slovenačkom trakeru,u vezi tih bitkoina i kopanja.....pa sam se malko zamislio

Sve nove igre koje igram BF1,BDO,PBUG....opterećuju strašno proc i grafu,e sad,sad sam već na onom delu kad počinjem da mislim da i te igre imaju neki minimining ašovčić i mic po mic kopaju za vlasnike igara,tj developere\izdavače

ConspiracyTheories-300x198.jpg :p

p.s. ima taj programčić za Crome?

P.S. 2...vidim Duke postovao....imam uBlock

Poslednja izmena:
Hoce da kopaju jer svi koriste addblokere pa su reklame besmislene. Jel znate uopste nekog ko browsuje a nema nikakve blokere, zastite... ?

Znam i ja slične ljude.

Čak i kad im namestiš sve, sledeći put kad dođeš, ono sve pogašeno i instalirano 5 raznih toolbar-ova. :)

uBlock Origin blokira miner takodje. Bio sam 20tak minuta na pb cisto da proverim i CPU se nije ni pomerio sa 2%.

Hoce da kopaju jer svi koriste addblokere pa su reklame besmislene. Jel znate uopste nekog ko browsuje a nema nikakve blokere, zastite... ?

Pogledaj koliki udeo ima M$-ov IE, e otprilike 95% tih korisnika.
:d

Mnogo ljudi ne zna za adblockere, u mom okruzenju 4 od 5 racunara nemaju nikakav. Zato gde god sednem za racunar svi mi se zale na reklame i svuda ubacim uBlock Origin i posle me prozivaju da sam opasan "haker" jer to znam, komedija.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Znam i ja slične ljude.

Čak i kad im namestiš sve, sledeći put kad dođeš, ono sve pogašeno i instalirano 5 raznih toolbar-ova. :)

Takve musterije najvise volim. :)
Oni posle jednog restarta pc-a, laptopa, instaliraju svakake gluposti, nije mi jasno kad pre stignu. :d

Dobro ali ti ljudi ne torentuju. Napisu ime filma u gugle onlajn dopisu i eto uzivancije. Ako neko torentuje, navatava krekove za kojecega valjda zna i add-on u browser da stavi.

Evo ja, nemam nijedan jedini bloker za reklame u Chrome-u ili antivirus na Mac OS-u.

I ja sam dugo bez antivirusa na win 10, i win def sam ugasio ali cu se verovatno instalirati antivirus ponovo. Za svaki slucaj. Addblock takodje ne koristom, ali ni ne klikcem na reklame niti posecujem sajtove gde reklame iskacu na sve strane.

Normalne reklame su mi ok. Sve je free, mora nekako da se zaradi.

Majner na sajtu je no no osim ako iskoci odmah pop up sa pitanjem da li ces donirati cpu neko vreme.

Ovi sto gledaju online filmove i treba da kopaju za druge.

Ohhoho ovo ja vidim kao resenje za pirateriju u oblasti muzike i filmova.
Igre su to resile preko mikro transakcija u "free2play" (a zapravo pay2win) igrama.
Ovo bi moglo da bude resenje za filmsku i muzicku industriju, zamislite da umesto sto placamo (ako placamo) imamo portal na kom je sve besplatno ali na koji ulazimo klikom na dugme Agree. Klikom na agree slazemo se da nas racunar "radi" za njih dok smo na tom portalu. Tako dok mi gledamo film racunar kopa za njih. Mislim da bi ovime, u velikoj meri, mogao da se resi problem piraterije.

Mmm ne bas. Zarada je premala od toga, tamo se ipak milijarde vrte.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa nadam se da ce se i u crypto svetu vrteti mnogo vise novca nego sad, taj sistem naravno ne bi mogao da se primeni sutra ali ko zna.

Sto se mene tice, da bih im odredjene resurse racunara, ali bih voleo da me pre toga kulturrno upitaju! :)
Inace, mozda je najbolje da budu obe opcije - reklame ili resursi, a da korisnik moze na pocetku da bira.

Nazad
Vrh Dno