Šta je novo?

CPU FSB/DRAM ratio

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam tri razlicita memorijska modula: od 133, 166 i 200 Mhz. Planiram da kupim Athlon 3000 64+ bit S754 i nforce 3 S754 maticnu. Zanima me da li eventualno postoji mogucnost da i dalje koristim sva tri modula na novoj platformi zbog razlicitih brzina memorija?

Poslednja izmena:
Koliko gresaka u proceni,kao da si od juce na forumu!?Izvini ali nisam mogao to da ne primetim!Ajd sto kupujes S754+nForce 3 kad,ako neces best buy Sempron 754 kombinaciju,mozes S939 A64+nForce 4 nego sto hoces da pravis neke leve kombinacije i stvaras sebi muke!?
Ne znam tacno,ali dok sam ja imao A64+nForce 3 250GB plocu,imao sam AGP graficku i nijedan nForce 3 nije imao i verovatno nema ni sada PCI-Express,nisam 100% siguran ali mislim da nema!Zato bi ti moja preporuka bila da uzmes lepo i rasprodas module pa kupis neku moderniju kombinaciju koja ima buducnost a S754+nForce 3+AGP graficka+133+166+200 moduli je gomila cistih promasaja,nikako ulaganje u buducnost!
Pozdrav ,)

Ne zanima me buducnost, zato sto zelim malo da osvezim konfiguraciju zato sto mi je maticna na izdisaju. Ne zelim da menjam graficku, cisto da poboljsam procesor zato sto me ovaj gusi. Premisljao sam se da li da uzimam Sempron posto ne znam koliko je procentualno model 2500+ na 1.6 GHz i 128 kbit kesa jaci od mog. Nemam ni puno para da ulazem u buducnost, a i vise nemam snage da pratim tehnologiju. Ako neko potvrdi da je bilo koji Sempron dovoljno brzi od mog proca za investiciju, onda cu ga uzeti da sto jeftinije prodjem.

Poslednja izmena:
Ako uzmes bolju plocu i OC tog Semprona dobices primetno na brzini. Sto se tice memorije cisto sumnjam da ces uspeti to sve da iskombinujes na A64 platformi zbog i onako preosetljivog memorijskog kontrolera. Moj savet ti je rasprodaj te parcice i dodaj koji evro pa kupi 2 nova modula od 512Mb ili eventualno jedan od Gb. Kojim slucajem i da to sve proradi sa tom memorijom na 266Mhz (na toliko ces morati da podesis memoriju u BIOS-u) ne znam koliko ces dobiti na brzini u odnosu na staru konfiguraciju - sigurno ne onoliko koliko si platio i ocekivao da ces dobiti

Какав бре А64 на s754, купи Sempron 2500+ (који успут речено има 256, а не 128 kbit kesa) и клокни га.

П.С. После тога уживај :)

Vrh Dno