Šta je novo?

[CPU Cooler] Cooler Master V6 GT Stigao na test..

Druze, kapiram da si nesto *****ao, posto po svim testovima ladi bolje od mege. I svi kazu da dobro ladi, tako da pretpostavljam da nesto nije kako treba ( pretpostavljam ;) )

Јел су у тим тестовима стављали Мегу без вентова?
:p

Juce sam pazario ovaj cooler, i7 860@ 4GHz 1.4V ide preko 90C, u LinX-u,
tako da mislim da nije idealan, jeste da ima veliku kompatibilnost sa socketima, ali ne vredi ti te apre, lepo on izgleda , svetli ali ne 'ladi bre:)

To je brate prosto nemoguce..
Koja su setovanja fana?Pa da ih drzis i na 1300 rpm-a nece dostici preko 80c!
Nesto tu nije u redu a znam najverovatnije sta je u pitanju!
Nisi dotegao dobro cooler.Treba iza socketa da stavis podloske pa onda da dotegnes!

Poslednja izmena:
@Shang Tsung, da, koristili su ;) I odvalio ga je debelo...

Tesko ja verujem da je V6GT bolji od Megahalemsa, al ajde... Mega sa dva venta je ubitacna kombinacija. :)

Taj test sam pogledao, bas zato se i cudim... Verujem da je to ujedno i jedino test gde je MH izgubio. :)

I nemoj gledati stock fan na V6GT jer uz njega dolaze 2 high speed fana...

Prilozi

• 38_900.jpg
    38_900.jpg
    188.6 KB · Pregleda: 55
  • 342_1300.jpg
    342_1300.jpg
    187.3 KB · Pregleda: 50
Sad me slatko nasmeja :D
Pa bre covece, za 50e dobijes nesto sto hladi bolje od megahalema (sam mega je 50e ili vise a dok jos dokupis onako dobra dva venta kao sto ide u V6GT, a i onda daje bolju temp samo 2 stepena a koliko te skuplje izadje? ) Po meni V6GT je isplatljiviji za ulozeno/dobijeno, a pogotovo ako mega nema neke high-end ventove pa je V6 odere ko zvecku...

Poslednja izmena:
Da ali su ta 2 fana na V6GT uzasno bucni, potrazicu negde noise test pa cu ostaviti ako budem nasao. Sto se tice nedostatka fanova na Megi tu si u pravu, i to je najveca mana pa ispadne skuplje uz kupljena 2 fana sto jes jes...

E bucni jesu :D Ali ono, nadam se da su tisi od stock kulera...

Juce sam pazario ovaj cooler, i7 860@ 4GHz 1.4V ide preko 90C, u LinX-u,
tako da mislim da nije idealan, jeste da ima veliku kompatibilnost sa socketima, ali ne vredi ti te apre, lepo on izgleda , svetli ali ne 'ladi bre:)

Dosta je slucajeva po forumima da su ljudi lose namontirali ovaj hladnjak, izgleda da je malo pipav za montazu, zna cesto da ostane labav i pored zatezanja, bice da je ono sto kaze pc beast, nema druge nego skidaj sve i polako ispocetka, apsolutno nema sanse da temperatura moze da ode preko 90 a da nesto krupno nije zeznuto prilikom montaze.
Javi kad fino namontiras kakve su stvarne temperature.:wave:

Tako je magny,za montazu je poprilicno pipavo,treba 4-voro ruku da bi proces isao brze.
Klipovi za socket se vrte,moras da srafis iza ploce itd i koliko god da dotegnes bez podloski i dalje mozes da zarotiras cooler jer nije fest dotegnut!
-----------------------------------------------------
Sto se tice ventilatora na max obrajima jesu bucniji,ne verujem da bi bili sami od sebe jer ipak rebra stvaraju prepreku nakon cega dolazi do te buke.
Ali ono sto sma primetio da ne postoji ni jedna 12-tica sa boljim air pressure,jos nisam video.
To su ventovi DynaLoop tipa,mnogo su dobri.
Nivo buke moze da se koriguje jer Cooler moze da iznese jako veliku disipaciju te je max rpm ventova nepotreban.
Uostalom vide se temperature koje sam ja dobio a da sam taj dan ceo dan vrteo testove,znaci tempovi su i veci nego kad bi masina odradila iz lera ka full load iz prve..

Ne verujem da je bolji bas od MH sa istim setom ventilatora, tu su negde, ili egal ili MH moze biti stepen-dva bolji
689wvjf

6de39bx

Narandzasto - TT vodeno hladjenje iz Kandalf kucista
Bordo - V6GT sa fabrickim CM ventovima na max.broju obrtaja
Tamno plavo - V6GT sa fabrickim ventovima i automatskom regulacijom broja obrtaja iz biosa
Svetlo plavo - TRUE sa CM ventovima od V6GT kulera na max.broju obrtaja
Ljubicasto - TRUE sa CM ventovima od V6GT kulera i automatskom regulacijom broja obrtaja iz biosa
Zeleno - TRUE sa jednim Scythe SlipStream na 1900rpm koji je bio podesen na automatski mod obrtaja..

Temperatura prostorije odrzavana na oko 21-22C
Temperature procesora su ocitavane sa senzora ploce jer kad se otkljuca 4-to jezgro, gubi se ocitavanje temperaturnih sondi.. Uglavnom su 6-8C manje temperature po jezgrima od ovih sto ocitava ploca za CPU Temp

Probao sam opet da ga montiram, imao sam cetvoro ruku(brat je pomogao), ali opet isto.....
na 3.8@ 1.35 hladi fenomenalno~ 70 LinX ali cim malo povecam voltazu.....:mad:
Meni se cini da je on fenomenalan do 4GHz,(i7) ali da za preko treba mega ili TRUE, barem u mom slucaju.

Vrh Dno