Šta je novo?

[CPU Cooler] Cooler Master V6 GT Stigao na test..

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trenutno testiram ovaj cooler na i5 platformi i za sada prvi utisci nisu losi.
Cooler je izradjen od finog materijala,izgleda fancy za one koji vole ovakav look i ide uz dva venta novije generacije sa iskrivljenim elisama i vecim air pressure nego dosadasnji CM ventovi.
Jedina mana jeste sto je cooler malo bucniji cak i za moj ukus mada su temperature sasvim prihvatljive.
Trenutno stabilizujem masinu na nekih 4 Ghz pa cu LinX/Prime test shoot postaviti kasnije u ovoj temi ..Evo nekih slika kako to izgleda..

lepo, lepo kolega, chekamo rezove.

samo si omashio podforum, kuleri su premeshteni sa napajanjima i kucishtima.

Daj sliku memorije. Mnogo ide preko mem. slotova.

Bice jos slika i testova..Trenutno imam nekih obaveza pa ne verujem da cu stici veceras.Sutra prekosutra kacim sve detaljnije..
P.S.Zori za podforum ali jos uvek se ne snalazim sa ovim novim izmenama,navikao sam na stare.
@Mega.
Memorija je Mushkin,staje ispod i na prvi i treci slot.Sad je na drugom i cetvrtom.

Lep je V6 cak sam i razmisljao o njemu ali sam opet bio pred plakanjem kada sam bio na sajtu Corsair.
Stvarno je najlepsi od ovih koji nisu na tecno hladjenje neracunajuci malecki brojh koji ne moze da se uveze i prema kojima covek treba da se ponasa kao da nisu ni napravljeni nikada.
Izvini da te pitam samo gde si kupio crne sata kablove da skinem moje zute.

Poslednja izmena:
Bice jos slika i testova..Trenutno imam nekih obaveza pa ne verujem da cu stici veceras.Sutra prekosutra kacim sve detaljnije..
P.S.Zori za podforum ali jos uvek se ne snalazim sa ovim novim izmenama,navikao sam na stare.
@Mega.
Memorija je Mushkin,staje ispod i na prvi i treci slot.Sad je na drugom i cetvrtom.

znaci memorije sa visokim 'ladnjacima, ne staju ?

Ovo je cisto da mogu da se naslute temperature.Inace na sam cooler sam zadovoljan.
Buka moze da se regulise iz Ai Suite-a,Asusov software koji dodje uz plocu.
Setovanja mozete po zelji da namestate.
Ja sam na zelju usera stavio na inteligent,kalibirsao sam nivoe i kada je u idle radi na min rpm-a,necujan,a full load na max.
Testovi nisu kompletni jer sam naisao na problem tokom OC-a,jos uvek ne znam pravi uzrok ili je jednostavno CPU los primerak ali sa tim za sad ne mogu da se pomirim!
Iz istih razloga se nisam igrao sa profilima odnos buke/performanse ali cu i to postaviti ovih dana.

Poslednja izmena:
Pa koliko ja vidim performanse i nisu nesto, barem ne u rangu TRUE/Megahalems. Glupo je ovako govoriti ali mi se cini da zaostaje sigurno 4-5c na frekvenciji do grubo 4GHz. Kakva mu je baza ?

Baza je fina,glatka..
Nisam siguran da zaostaje za Megom..To cu tek da probam.Plus kuciste je bilo otvoreno a bolji je protok kada se zatvori.I drndao sam se sa kombinacijama konstantno pod opterecem,nisam krenuo iz prve da ga stresiram tako da je CPU bio zagrejan non stop te to i nije bas idealno poredjenje,izgubi tu bar 2-3 stepena.Ali fora je sto naglim dopingovanjem voltaze ne dize temp vec ostaje priblizno isto kao sa manjim klokom i nekom normalnom voltazom.Ipak 1.4v nije ni malo za svaki dan!Takodje nisam napomenuo ambijentalnu temperaturu koju nisam ni merio iskreno ali covek je zalozio u sobi da sam morao da budem u majici :trust:
Nesto me samo po malo zabrinjava.Ne moze da se dotegne cooler za socket,sve je na max a opet mogu da ga uvrnem rukom posto su mu klipovi pokretni u zglobovima.
Ja vise volim da to bude hard rock zategnuto da ne moze da mrdne ni micro move!

Poslednja izmena:
Na oko je sigurno fina, glatka i sjajna, pitanje je da li je i ravna ...Sto nisi pustio LinX na 4GHz ? Ako samo testiras hladnjak bez stabilizovanja i procesora onda pusti po samo 3-5 prolaza u LinX-u. To je sasvim dovoljno da se postigne neka orijentalna temperatura.
Mozda primerak trazi 1.4v za 4GHz, ali ne mora uopste da znaci da ce se zato grejati vise od nekog kome treba npr. 1.3v za 4GHz.

LinX sam pustio na 4.0 Ghz ali mi je pucao pa ga nisam zabelezio.Max Temp je bila oko 75-76c na 1.4v posle 20 min!
Upravo to sam i video.Nece da se greje vise.
Pazi ne smatram ja da je ovaj cooler nesto Bog zna sta.Ali za ove pare je super.
Samo da stabilizujem masinu detaljno cu se posvetiti setovanjima za fan,max perf/nivo buke.
Nosim mog enermaxa da otklonim sumnju na napajanje.Sad mu je neki AXP .Nisam siguran u stabilnost napona i snagu na 12v grani!
Ako nije ni to onda je los primerak CPU.Onda cu da ga nasviram i da namestim na 4.0 Ghz koliko god da mu treba do granice od 1.44.v .

Odprilike mislim da kasni oko 4-5c za TRUE/Megahalems - smatram da su oni tu negde rame uz rame. I u tom slucaju ne mislim da je uopste neka dobra kupovina u smislu performansi. Jeste da se dobiju dva PWM fana i da suma sumarum izadje do 1000din. manje od recimo Megahalems-a (ajde njega konkretno posto TRUE niti nesto ima trenutno, niti se dobija montaza za sve socket-e), ali ta neka razlika u stepenima je mnogo veca od te kinte.

Ja sam pregledao kako se Mega drzi.Evo imam jednog kod sebe blizu.
Druga stvar napomenuo sam da nisam bas siguran da je sve fest zategnuto tj znam da nije ali ne moze bolje.I ono najbitnije u sobi je paklena vrucina a ambijentalna temperatura itekako utice.
Znaci malo je sad teze izvesti zakljucak i generalizovati.
Eno video sam kod Bugija sa Megom ide i na 80c sa manjom voltazom na i5!
Ukazujem samo na detalje radi bolje preciznosti prikaza situacije.

Ma sama frekvencija je najbitnija, svaki je primerak drugaciji i veca voltaza kod jednog ne mora uopste da znaci da ce se taj vise grejati. A ni Megahalems nije Bog zna sta, sve je to meni slabo za nesto ozbiljnije (preko 4GHz, recimo 4.1-4.2GHz) posle IFX-14 ..
Moze zapravo da se ide i preko 4GHz ali to onda dolazi ili eventualno i prelazi granicu od 80c pod LinX-om sto ne bi smelo s tim procesorom - mada opet to je LinX i u realnom radu nista nece ni priblizno zagrejati procesor tako da ...

Slazem se sa tim.To je tacno.Ali opet na osnovu onog sto sam video tvrdim da je cooler sasvim ok za te pare i dajem mu prednost u odnosu na druge u tom cenovnom rangu i malo skuplje..
Inace sirom neta ima pozitivne kritike i svrstava se u sam vrh..
E a da nebi bas cepidlacili za ozbiljne klokove i neke napone ipak je voda zakon.
To vec spada u mnogo ozbiljnije sisteme hladjenja.

Izmericu ambijentalnu temperaturu,podesicu sve precizno pa cu izbaciti rezultate.Samo plasim se da je CPU ipak los primerak.

Poslednja izmena:
CPU je ipak bio losiji primerak ma koliko sam se nadao da nije do njega.
Inace i pored ovakvih uslova,kloka od 4.0 Ghz i 1.43v cooler se izuzetno dobro snalazio.
Uz ambijentalnu temperaturu od oko 25c nije prelazio 77c,samo u jednom momentu je dosao na kratko do 78c dok su temperature bile uglavnom oko 73c-76c.U prime-u su temperature nize za oko 10c.
Probao sam i sa manjim RPM-om i situacija je i tu zanimljiva.Cooler jednostavno drzi neku granicu od oko 77c i neda dalje.Veoma dobro odnosi disipaciju.
Sve u svemu prijatno sam iznenadjen.Mislim da je vredan kupovine u tom cenovnom rangu obirom sta sve ide uz njega kao i same performanse koje nudi..

Poslednja izmena:
Juce sam pazario ovaj cooler, i7 860@ 4GHz 1.4V ide preko 90C, u LinX-u,
tako da mislim da nije idealan, jeste da ima veliku kompatibilnost sa socketima, ali ne vredi ti te apre, lepo on izgleda , svetli ali ne 'ladi bre:)

Vrh Dno