Pa mislite da će 100+ umrlih (pa neka ih bude i 3x više, a nije) da utiče na ukupnu statistiku?
Da karikiram, nisu pomrli ti koji bi pomrli od gripa, nisu izginuli u saobraćajnim nesrećama, nisu padali da skela...
Valjda ovakav link sme? Euronews je u pitanju ali pun je internet sličnih informacija i za druge zemlje. Drugo je Twitter post gradonacelnika Bergama,
https://www.euronews.com/2020/03/21...h-toll-from-covid-19-likely-to-be-much-higher
https://twitter.com/giorgio_gori/status/1243204679934324738
Svodi se na ovo,
"Mayor in Italian city of Bergamo suggests higher death toll due to coronavirus: 446 residents died between March 1 and March 24, which is 348 above the average (98). Only 136 deaths were officially linked to coronavirus".
Od cega je ostalih 212 umrlo?
Jezive posledice epidemije virusa u Velikoj Britaniji.More than 55,000 people have now died in the UK because of the coronavirus pandemic, according to modelling for The Times based on new official figures.
Deaths in England and Wales in the week ending April 24 were 11,539 above the five-year average
I u Francuskoj su bile dosta stroge mere...Britanija slično...jurili su ljude po livadama u engleskoj...
Ne važi. Napr: svi pacijenti koji idu na Institut za onkologiju se testiraju, bez obzira na (ne)postojanje simptoma.Znaci i dalje vazi pravilo da testiraju samo one sa temperaturom 38c+ koja traje vise dana?
Pozdrav,
Par dana žena ima blagi kašalj i promuklost, da kazemo oko 5,6 dana. Posle 3 dana sam poceo i ja da "prociscavam" grlo i imam osecaj lepljenja slajma. Od jutros imam i temperaturu od 37,2 do 37,6.
Zvao sam Covid ambulantu i njihovo misljenje je da nije Korona, da sedim kuci pratim stanje i ako se nesto pogorsa da se javim.
Nemamo smetnje pri disanju ni zena ni ja, samo sto se javila ta temperatura kod mene...
Da li je pametno da zovem jos koji put i insistiram na pregledu i zene i mene, ili da sedimo i cekamo eventualno pogorsanje simptoma. :/
Nije mi svejedno...
Misliš da ovih 4.800 danas testiranih, svi imaju preko 38+?
Potpuno je nelogicno da su sve krive simetricne. I na oko se vidi da se kod gomile zemalja ne poklapaju krive sa stvarnim brojem slucajeva. A da ne pricamo da je npr zanemareni nejednako testiranje tokom vremenaPredictive Monitoring of COVID-19
Jako zanimljiv link, u pitanju je nezavisni istraživački projekat Univerziteta za tehnologiju u Singapuru, gde predviđaju kada će se završiti pandemija koristeći dostupne informacije.
Potpuno je nelogicno da su sve krive simetricne. I na oko se vidi da se kod gomile zemalja ne poklapaju krive sa stvarnim brojem slucajeva. A da ne pricamo da je npr zanemareni nejednako testiranje tokom vremena
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Grčka nije imala 24/7 karantin.
Grčka je imala (ne znam da li imaju i dalje) SMS sistem gde si mogao da pošalješ SMS i tražiš dozvolu za izlazak do apoteke, prodavnice, lekara, da prošetaš psa, itd. u bilo koje doba dana, u krugu svoje adrese prebivališta na određeno vreme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari