Šta je novo?

Counter Strike bolesno brrrzoooo

anagarika

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
309
Imam nesvakidasnji problem, barem za mene. Kupio sam novi komp sa ATI X1950 pro i sada kada upalim kanter nemoguce ga je igrati. Igra bukvalno leti, ili se desava da na svake tri sekunde se desi da dok hodam igrica zastane pa me tek onda pusti da hodam. Ne znam u cemu je problem. U samoj igrici nema nikakavih podesavanja grafike. Stoji mi openGl kao sto je uvek i stajao. Ne znam da li je mogouce da kartica zeza na ovoj igrici ili mozda u okviru nje ima neko podesavanje koje ce resiti ovaj bizaran problem :(

Ako je neko imao nekih slicnih iskustava i prevazisao ih, bio bih mu zahvalan da to podeli sa mnom :)

Jel možda AMD dual core procesor? Ako jeste, instaliraj Dual Core Optimizer, ako već nisi.

Imam nesvakidasnji problem, barem za mene. Kupio sam novi komp sa ATI X1950 pro i sada kada upalim kanter nemoguce ga je igrati. Igra bukvalno leti, ili se desava da na svake tri sekunde se desi da dok hodam igrica zastane pa me tek onda pusti da hodam. Ne znam u cemu je problem. U samoj igrici nema nikakavih podesavanja grafike. Stoji mi openGl kao sto je uvek i stajao. Ne znam da li je mogouce da kartica zeza na ovoj igrici ili mozda u okviru nje ima neko podesavanje koje ce resiti ovaj bizaran problem :(

Ako je neko imao nekih slicnih iskustava i prevazisao ih, bio bih mu zahvalan da to podeli sa mnom :)

Umesto OpenGl-a stavi DirectX.

I kazes se KAUNTER, a na kanter strajk.

Ma pustimo sada pojedinosti povezane sa semantikom. Jedino sto zelim u ovom a i narednih trenutaka je da teram kanter ;) Procesor jeste Dual Core i ovog momenta idem da instaliram taj optimajzer, ukoliko je to ona alatka koju sam dobio na plocinom disku. Zahvaljujem na savetima, nadam se da ce jedan od njih upaliti pa i ovaj povezan sa kaunterom :)

Vule-tov predlog je ok, pricalo se da X2 procesori prave brljotine sa CS-om,, ako to ne upali obrati paznju na server i lagove...kao i same patcheve za igru.
Jos jedna stvar nisi napisao koji CS je u pitanju, al pretpostavljam da je 1.6.

To je bio typo, za razliku od "kantera" ;).

Ma pustimo sada pojedinosti povezane sa semantikom. Jedino sto zelim u ovom a i narednih trenutaka je da teram kanter ;) Procesor jeste Dual Core i ovog momenta idem da instaliram taj optimajzer, ukoliko je to ona alatka koju sam dobio na plocinom disku. Zahvaljujem na savetima, nadam se da ce jedan od njih upaliti pa i ovaj povezan sa kaunterom :)

Live and learn - kaunter :type:.

Vule-tov predlog je ok, pricalo se da X2 procesori prave brljotine sa CS-om,, ako to ne upali obrati paznju na server i lagove...kao i same patcheve za igru.
Jos jedna stvar nisi napisao koji CS je u pitanju, al pretpostavljam da je 1.6.

U pravu je sigurno Vule, jer sam ja lose procitao. Mislio sam da je samo promenio graficku (pa sam zbog toga napisao Direct3D umesto OpenGL-a, jer se secam da je meni OpenGL pravio probleme), a u stvari u pitanju je novi komp.
Dakle, instaliraj optimizer.
Hebes procesos koga treba optimizovati :d :p.

Sad vidim da sam tamo napisao DirectX :D, mislio sam na D3D, ali same shit.

I dalje se nista nije promenilo. Instalirao sam sa ploce neki driver za procesor ali igra i dalje leti ili pak sa druge strane radi normalnom brzinom stim sto u odredjenim momentima jednostavno ukoci i nastavi posle jedne ili vise sekundi :(

Da li se moze skinuti neki drugi AMD-ov optimizer koji bi resio ovaj problem. Slican problem se desio i kada sam instalirao Colin McRea 4. Isti slucaj, sve leti i ne namerava da stane.

Mada da nije jednostavno problem u grafickoj. Iovako sva obrada ide preko nje, i mozda da ja odem i pocnem da cackam po njenim opcijama.

Kada sam imao raspad karticu sve je radilo, a sada sa ovim turbo karticama sve stare meni drage igre ne rade. Doduse problem je u tome sto se ne okrenem novim igrama :/

Jel možda AMD dual core procesor? Ako jeste, instaliraj Dual Core Optimizer, ako već nisi.

Zahvaljujem Vule, napokon sam nasao to sto si mi sugerisao. Ja sam mislio da to imam na ploci ali je rec o zasebnom programu AMD Dual-Core Optimizer.

Idem da ga instaliram pa da vidim sta ce se desiti :banana:

Na drugarovom laptopu sam instalirao Hitman-a i isto se desavalo,igra je bila nenormalno ubrzana.
Deinstalirali smo igru i problem je nestao.:smoke:

P.S.Ne moras da mi zahvaljujes...:D

Poslednja izmena:
Drugari, ovaj optimizer je resio problem. Teram sada kanter i mnogo mi je dobro :)

Ma tebi se uopste necu zahvaljivati. Ti si resio problema a da moj nisi ni saslusO :party:

E pa odoh sada da igram, mada me novi mis do te mere nervira da mi dodje da okrenem zenu kojoj sam prodO stari komp da joj kazem, vrati mi zenturaco mis :banana::beat: :cigar::eyebrows:

Nazad
Vrh Dno