Šta je novo?

Corsair XMS problem

milanj

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2005
Poena
319
Imam jedan modul Corsair XMS2 DDR2 memorije od 2GB na 800MHz. Kada ubacim u plocu samo njega uglavnom nece da prikaze sliku, tek iz nekoliko restarta, iskljucenja, ukljucenja, vadjenja i vracanja modula proradi i onda normalno podigne sistem, ne prijavljuje nikakve greske ni probleme, svi testovi prolaze bez ikakvih gresaka, gold memory, memtest86+ dosta krugova prodje i nista. Nekad je dovoljno samo ukljuciti i iskljuciti vise puta i normalno radi tako da nije do nekog kontakta. Isto se desava u sva 4 slota na ploci (GA-P31), i na jos jednoj probanoj ECS ploci koju sam imao. Malo se drugacije ponasa u kombinaciji sa drugom memorijom, namerno sam ubacio jos dva modula na 667MHz (probano i sa 533MHz) da bih spustio takt memorije i u tom slucaju mi prikaze onu startnu sliku od Gigabyte ploce svaki put ali onda tu stoji, i posle nekoliko restarta i iskljucivanja prodje to i onda normalno radi. Pretpostavljam da je memorija otisla ali mi je cudno da kada se ukljuci radi bez greske? Inace imao sam jos jedan identican modul za probu koj ije radio odlicno tako da nije do kompatibilnosti.

Nazad
Vrh Dno