Šta je novo?

Corsair VS 650

coavasic96

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2014
Poena
210
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Yoga Pro 9i
Mobilni telefon
IPhone 13 Pro Max | Poco F3
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Sta mislite o napajanju iz naslova? Da li je kvalitetno? Vidim da ima preko 50 ampera na 12V grani, sto mislim da je vise nego dovoljno.
Isplati li se kupiti ga za 60e (novo)? Inace sluzice da tera AMD FX 6300, kog planiram da klokujem i Radeon hd 7790, eventualno mozda ubacim jos jednu takvu, mada graficka je mali potrosac (85w). Ili ako imate neki bolji predlog za 60e sta da uzmem. :p

Pa za 60e msm da se isplati, ali mislim da je overkill za tu masinu. Ali ipak, od viska ne boli glava, mozda ces nekad menjati konfu i staviti neku jacu grafu, ... msm da treba da uzmes. :)

Sta mislite o napajanju iz naslova? Da li je kvalitetno? Vidim da ima preko 50 ampera na 12V grani, sto mislim da je vise nego dovoljno.
Isplati li se kupiti ga za 60e (novo)? Inace sluzice da tera AMD FX 6300, kog planiram da klokujem i Radeon hd 7790, eventualno mozda ubacim jos jednu takvu, mada graficka je mali potrosac (85w). Ili ako imate neki bolji predlog za 60e sta da uzmem. :p

Pogledaj moj rig, slicna stvar, grafika vuce oko 100w u furmarku, mislim da bi i slabije napajanje to vozilo bez problema ali od viska glava definitivno ne boli u tim sferama...

Напајање је сасвим у реду,јаче је него што ти реално треба.Е сад по питању квалитета то је економска класа и није на нивоу скупљих Corsair-a, који интерно изгледају доста квалитетније због квалитетнијих компонената(имам VX 550 који унутра делује моного квалитетније негоVS 650).Напајање је сигурно квалитетније него LC power,Raidmax и слично.

Je l bolje od cooler master gx lite 600w?

По спецификацији Corsair је јачи,који је квалитетнији је врло дискутабилно,о томе може да говори неко ко добро познаје те ствари а на форуму је то McSteel.Човек веома добро познаје материју везану за напајања и он би ти сигурно дао највалиднији одговор.

I ja mislim da je cors bolji, CWT u njima je otprilike chieftec ctg serija, sasvim solidna napajanja....

Isplati li se kupiti ga za 60e (novo)?

Ne isplati se, od Corsaira je minimum CS serija ( GreatWal poboljsana i modularna verzija platforme kao sto je na LC GP3 seriji ) Ima kvalitetnijih napajanja za <60e. Recimo SF-350P14XE (HX) je sasvim dovoljno za tu konfiguraciju sa te 2 grafike. Ili Amazon 450W...

Chieftec CTG је производ OEM призвођача High Power а не CWT-a,коректна су напајања и ништа више од тога.Делкларисна снага им је прецењена и вероватно 10% мања него што то пише на њима.Имао сам CTG 500 и издржао је близу две године да тера откључаног фенома, ати 5830,оптику и 2 диска.Нећу да поредим Chieftec и Corsair из разлога што овај други да кажемо продаје квалитетнија напајања под својим именом.Познајем неке људе који имају GX напајања и која раде без проблема,то што су појединци имали порблема са њима не значи да су толико лоша напајања,питање је на какав си примерак налетео прилком куповине.То кажем из разлога што познајем човека коме је AX 760 отказао после 2 месеца рада(налетео човек на лош примерак и то је то).Човек га лепо рекламирао добио ново и то ради без проблема.

Ne treba sve generalizovati posebno kod velikih i znacajnih proizvodjaca, a tu su i uvoznici koji za nas lepi Srbistan uvoze losije verzije sa RU (Russian) prefiksima koje su losije i jeftinije.

Losiji CoolerMasteri GX serije pravio ih je ili OEM mu je Seventeam koji posle nije dobio nijedan posao od Cooler Master-a, pomenuti GX Lite Cooler Master je pravio kod ATNG firme

koja pravi sva Fractal napajanja i napajnja za servere ima deklarisanih 45A na grani od 12V (540 W) i jednu granu (modernije bolje itd...), ustedeli su na sertifikatima za efikasnost jednostavno

nisu platili za stiker a izmeena efikasnost je od 87-82% (kompletan tekast sa testovima za GX Lite 500-600-700 W)

U mnogim testovima GX Lite 700 W u U.K i drugim E.U testovima je najbolji pazar odnos cene-dobijeno-

http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-coolermaster-corsair-zalman_4.html

Obratit paznju na sufix ASAB postoji i losija verzija ACAB

A evo vam i linka ko je pravi proizvodjac napajanja ili OEM

http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page541.htm

Poslednja izmena:
Vrh Dno