Šta je novo?

Corsair TX 750 u Srbiji

Mozda je reparirano, ili je greska na sajtu, na cors ide 5g garancije.

Zovi pitaj, mozda je greska na sajtu. Mada, pitanje je i dal ga ima na stanju

Da li si ti siguran da oni uopšte rade? Vidim da im se u ponudi matičnih ploča Socket LGA 1155 ni ne pominje, a najsvežije grafike su iz AMD 5xxx serije. Meni to liči na sajt koji se nije ažurirao pitaj boga koliko.

Hmm, moguce da nema u prodaji. Koje mi napajanje predlazete za zamenu? Kupujem Sapphire 7870 pa cu sledece godine da dodam jos jednu u crossfire. Mogu da kupim napajanje do 100e.

Lepo čovek reče da mu ne odgovara jer nema dovoljno konektora za grafike (ima samo 1x6 pin i 1x6+2pin). Neke jače SS varijante probijaju ozbiljno limit od 100 evra.

Jedino ti ostaje CFT 750 ili Cooler Master GX750 za tu neku cifru 10-11k.

CFT-750-14CS
licna preporuka
90ak evra
radi savrseno

Cors je Cors, da se ne lazemo ;)

A Nitro BPS 650c? Mada cuo sam lose stvari o Chieftecu pogotovo o CFT modelima jer nisu 80+ ...

Poslednja izmena:
Na TX, HX i AX seriju, garancija je 5 god, za serije CP i CX je 3 god.

Mene interesuje da li vredi TX 750W 135e?

Po meni do 100e jedino napajanje koje kod nas valja uzimati je Seasonic ss-620gb. Moze da se nadje za 90e. Vebsajt: http://www.seasonic.com/pdf/datasheet/NEW/Retail/S12II Bronze.pdf
Kao sto se vidi daje na +12v ukupno 576w. HD7870 trosi oko 145w maksimalno, pri overcklock-u oko 160w: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/24.html
Znaci: 2x160w= 320w. Dodaj procesor (zavisno koji) to ti je jos oko +100w. 420w. Imas 180w na pretek. A Seasonic je ubedljivo najkvalitetnije napajanje kod nas jer koristi dugotrajne japanske Nippon-ChemiCon kondezatore (i slicne), dok Chieftec tajvanske Fuhjyyu ili sta vec.

I meni deluje preskupo, da je do 110 e pa i da se nategnes za takvo napajanje, sve preko toga je mnogo..

Odlicno je napajanje ali ne vredi toliko.

Ja sam pre par godina došao do HX620, fenomenalno napajanje - mislim da je bilo 120e, nečujno, istrpelo u par navrata overklokovanja (C2Q6600 OC sa crossfire 4870), i i7 870 sa crossfire 5850, crossfire 6870, i sad OC 7950... malo ponekad znaju da zasviraju zavojnice (kod žešćeg opterećenja u OC), ali gura i ništa... Sećam se nekih testova, mučili su ovo napajanje do nekih 800W opterećenja i sve podnosi. Ja iskreno ako bi menjao napajanje jednog dana, nekako bih gledao da nabavim AX850, mislim da do nekih 350-400W ni ne uključuje vent. od 120mm. Jedino što je cena nekih 160-170e + 20tak evra da stigne (mislim da niko u Srbiji ovo ne prodaje u radnjama), nije baš jeftino, ali, 7 god. garancije od proizvođača. Ja sam na ovo moje dobio 5.

Poslednja izmena:
a ja razmisljam da li da sebi ostavim corsair hx650 sa 5god garancije koji je seasonic.sad kad sam video sta gura hx620.
ps:corsais tx750 i chieftec cft 750 14c imaju istu unutrasnjost i u pitanju je kvalitetna cwt firma. chieftec je dosta jeftiniji

Nije baš isto, tx750 ima kvalitetnije kondenzatore, bolji fan profil i duže kablove. Ali da je interno (skoro) isti osnovni električni dizajn, to stoji... Inače, TX750 V2 je Seasonic AM platforma, a najnoviji TX750 je Hipro/Chicony.
ja bih ostavio HX650.

Poslednja izmena:
Vezano za pricu da Chief CFT napajanja nemaju 80+ certifikat-koliko mi je poznato, modeli C ga imaju, a CS ga nemaju, ali su navodno identicni. Isla je prica da je tako zato sto se 80+certifikat placa, pa su paralelno izbacili isti proizvod pod dva imena i ustedeli dosta para. Ne znam ima li istine u tome

Potpisujem datu priču. Potvrđena mi je od strane predstavnika drugih proizvođaća koji za neke modele nisu hteli da plate 80plus licencu, i imam sve razloge da verujem da je Chief postupio jednako.
Druga razlika između C i CS je u boji - C modeli su plavi, CS crni.

Nazad
Vrh Dno