Šta je novo?

Corsair TWIN2X2048-6400

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
Dali neko ima iskustva sa ovom memorijom ?
Koje cipove koristi ?

i dali se dobro clokujeeeeeeeeee

TWIN2X2048-6400C4PRO* XMS2-6400 2048MB 4-4-4-12 2X240 DIMM Platinum XMS2

Hvala !!!!

Poslednja izmena:
malo je ljudi ovde koji imaju dubok dzep za tu memaru, tako da ti preporucujem google i xtremesys forum za informisanje...

Ne treba ti ta pro verzija dovoljna je i obicna c4 varijanta sa crnim hladnjacima i BEZ le dioda btw: c3 oznaka na kraju je sa cl3 i iz dominator je serije - znaci ubica

Ove imam prilikui da nabavim, tako da nece bit na odmet.

Mislim da ce sada masina moci malo bolje da se clockuje
Core 2 Duo E6320 i DFI + Corsair

Northwood, memorija koju preporucujes je superrr ali postoji problem GDE JE NABAVIT ?

Poslednja izmena od urednika:
Pa ako mozes one prve da nabavis onda super, a za ove cl3 sam te samo obavestio da znas sta znaci oznaka na kraju...uzmi te c4pro ako vec mozes da ih nadjes

Pa nasao sam te sto sam naveooo, nadam se da ce stici sutra.
Znam sta te oznake znaceee, tako da hvala na obavestenju.
Kad to sve montiram onda cu neke testove oplestiiii, da vidimo valja li to cemu

pozdrav

Ne treba ti ta pro verzija dovoljna je i obicna c4 varijanta sa crnim hladnjacima i BEZ le dioda btw: c3 oznaka na kraju je sa cl3 i iz dominator je serije - znaci ubica
imam ja isti twinx par, samo classic sa crnim hladnjacima, ne pro..vrhunski ram stvarno, micron chipovi..radi na 1066mhz 24/7 bez problema moze i do 1100 ali na C2D bi radila bez problema..moze i na 880 sa 4-3-3-8 na 2.1V da radi ako neko nece da juri mhz..
svaka preporuka

da da, taj ram i ja hocu da uzmem sa crnim hladnjacima (TWIN2X1024-6400C4)...jel mozes, ako ti nije tesko da vidis koja je revizija na njima? pitam zbog micron chipova, jer nisu u svakoj reviziji oni...thx

da da, taj ram i ja hocu da uzmem sa crnim hladnjacima (TWIN2X1024-6400C4)...jel mozes, ako ti nije tesko da vidis koja je revizija na njima? pitam zbog micron chipova, jer nisu u svakoj reviziji oni...thx
revizije su ti: PC2-6400C4 Rev 1.1 & 1.2 & 1.4 i one imaju Micron D9Gxx (B6-x), dok revizije 2.1,3.1,4.1 & 4.2,5.1 nemaju microne..moji su 1.2..a jesu bili skupi kad sam ih uzeo majku mu...
samo ti si naveo 2*512Mb kit, ja imam 2*1Gb:)
ne verujem da cesh naci sad te starije eventualno da otkupish od nekoga...
e da, btw. kakvi su ProMOS chipovi, ima ih ortak na drugoj reviziji pa pita shta da ochekuje..

Poslednja izmena:
e hvala ti, znam koja je verzija chipa na odredjenom modulu nego sam hteo da potvrdi ono sa DDR RAM LIST-e...moracu nekako da zamolim prodavce da izaberem pakovanje (glupo pitanje: jel pise revizija i na kutiji? :) )

ne pishe revizija na kutiji, pishe na nalepnici koja se nalazi na hladnjaku, tachno ispod oznake 2X2048 bla,bla..

kutije su providne samo zatrazi da ti otvori da vidish koja je revizija, to sam ja uradio nishta strashno..

Ups...

Corasir nije toliko skup...

DDR2 800MHz/2048MB Corsair TwinX (99e)
DDR2 800MHz/2048MB Corsair TwinX cl4 (124e)

Mislim da ne treba dubok dzep ali treba uloziti u memoriju, ja se razmilsljam da li da je uzmem...mada Kingston na 667 ladno radi na 833Mhz bez problema a 2x1GB je 66e tako da jos nisam odlucio.;)

P.S. Neznam koji su chipovi morao bi da pitam ali mislim da nije problem da se vidi...

Poslednja izmena:
Bravo

:d extra !!! samo rolaj !!!:mad:

miskov kingstone 533 radi na 1000:)

Vrh Dno