Šta je novo?

Corsair ili Kingston?

Unforgiven

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2003
Poena
601
Trebala bi mi mala pomoc oko memorije.Zeleo bih da nadogradim sa 128 mb ram-a na 512 pa se razmisljam izmedju Kingstonove 512 MB RAM,PC 2700/333 Mhz i Corsairove 512MB CMX512-3500C2.Koja je bolja po preformansama a koja po pitanju odnosa cene i kvaliteta?

Inace planiram da uzmem AMD 2400+ i Epoxovu 8RDA+ maticnu plocu.A da li je vredan tolike cene Corsair?

Vredan je svake pare, ali ako neces da overklokujes masinu (predpostavljam da neces cim nisi cuo za Corsair) uzmi jeftiniji Kingston

uzi kingstona hyperX 2700 i udri. radi kao corsair 3500.

Ma uzmi corsair posto uzimas nForce2 plocu onda uzmi 2*256Mb corsair twinx pc3200.

Puno vam hvala,jos mi recite da li je bolji izbor Corsair 256 ili Kingston 512

milenkoc23 je napisao(la):
Ma uzmi corsair posto uzimas nForce2 plocu onda uzmi 2*256Mb corsair twinx pc3200.
To samo ako je totalno LOOD ili ima mnogo para!
Za 2X256MB 3200LL-a moze da uzme 2X512MB HyperX-a 2700 kog bez problema o/c - uje na 220MHz!

Nedjo je napisao(la):
...

Za 2X256MB 3200LL-a moze da uzme 2X512MB HyperX-a 2700 kog bez problema o/c - uje na 220MHz!

Ne znam samo kako ja tog istog Corsair-a ne mogu da "nateram" na 220MHz....ma ni na 210MHz da bude apsolutno stabilno...

tex707 je napisao(la):
...Ne znam samo kako ja tog istog Corsair-a ne mogu da "nateram" na 220MHz....ma ni na 210MHz da bude apsolutno stabilno...

Vidim da imas NF7-S (rev.?) kao i ja (moja rev.2) ali covece ne mogu da verujem za Corsair ... pa ja mog Samsunga DDR400 CL3 karam do besvesti. Radi bez problema i na FSB 230 ali preko toga nece.
Naj veci skor u Sandri je na 225x10.5 6/6 8-3-3-2,5 int=3460 flo=3222

Da nije taj tvoj Corsair neko pre tebe "razmontirao" (skidao mu oklop pa sj..o na taj nacin hladjenje), jel se greje on - mislim: na dodir koliko je topao ?

maxer je napisao(la):
...

Vidim da imas NF7-S (rev.?) kao i ja (moja rev.2) ali covece ne mogu da verujem za Corsair ... pa ja mog Samsunga DDR400 CL3 karam do besvesti. Radi bez problema i na FSB 230 ali preko toga nece.
Naj veci skor u Sandri je na 225x10.5 6/6 8-3-3-2,5 int=3460 flo=3222

Da nije taj tvoj Corsair neko pre tebe "razmontirao" (skidao mu oklop pa sj..o na taj nacin hladjenje), jel se greje on - mislim: na dodir koliko je topao ?

Rev. 1.2...
Memory Setting: 2-2-2-3

Corsair sam dobio potpuno nov...kupljen u USA....sa originalnim pakovanjem...

Malopre sam prvi put dodirnuo memoriju...hladna do mlaka.

tex707 je napisao(la):
...
Rev. 1.2...
Memory Setting: 2-2-2-3
Corsair sam dobio potpuno nov...kupljen u USA....sa originalnim pakovanjem...
Malopre sam prvi put dodirnuo memoriju...hladna do mlaka.

Pa da se menjamo ?
Ja tebi "Marku" od memorije koja garant radi na 230MHz (mozes i sam odma da proveris) a ti meni to djubre koje nece ni na 210MHz ?

:D

maxer je napisao(la):
...

Pa da se menjamo ?
Ja tebi "Marku" od memorije koja garant radi na 230MHz (mozes i sam odma da proveris) a ti meni to djubre koje nece ni na 210MHz ?

Ti ovde ljude zezas ili bas nemas pojma?
Interna setovaja te tvoje memorije su jako slaba. Obicnog Samsunga 333 sam terao na defolt setovanjima na 221MHz.
Uzgred, HyperX radi na CL2.

BokiPK je napisao(la):
...Ti ovde ljude zezas ili ... Interna setovaja te tvoje memorije su jako slaba...

Pa naravno da :p :twisted:
Uzgred "slaba" ili ne vidi rezultate malo iznad ... postavlja se pitanje: cemu onda preskupe mem. ako i one postizu slicne rezultate. Da li tolika razlika u ceni opravdava "mali" dobitak u performansama?

Nedjo je napisao(la):
...

Pa ne znam kako cete na ovo da reagujete ali ja teram obican NCP333 na 215 (2.9V). Setovanja naravno na SPD; inace vristi :D

maxer je napisao(la):
...

Pa da se menjamo ?

Mozes da se kladis da ce ta tvoja memorija raditi na mojoj ploci na 230MHz?

tex707 je napisao(la):
...Mozes da se kladis da ce ta tvoja memorija raditi na mojoj ploci na 230MHz?

Naravno da NeMogu :)

A jel ti mozes da se kladis da ce tvoja da radi kod mene ?
Tj. je si li je ti probao kod drugih (na adekvatnim plocama) ???

Nedjo je napisao(la):
...

Ima i ljudi koji cene kvalitet i ne gledaju samo cenu. Isto tako, zar nisi vec obavesten da je Pakom (opet) pobrkao cene i da to sto si napisao nema veze sa realnim stanjem...? :)

maxer je napisao(la):
...

Naravno da NeMogu :)

A jel ti mozes da se kladis da ce tvoja da radi kod mene ?
Tj. je si li je ti probao kod drugih (na adekvatnim plocama) ???

Sigurno da ne mogu da se kladim...isto kao i ti...ono sam napisao kao salu, samo zaboravih da stavim :)

Ne, nigde nije probana osim na ovoj mojoj NF7-S....nakanjujem se vec neko vreme da probam samo jedan modul (512MB), ali nikako...treba da pomeram jedan ventilator i sumu kablova, pa mi se ne da...

Alexandar je napisao(la):
Vredan je svake pare, ali ako neces da overklokujes masinu (predpostavljam da neces cim nisi cuo za Corsair) uzmi jeftiniji Kingston
Kako nece da overklokuje, a cuo je za 8RDA+ i XP 2400+? :D

tex707 je napisao(la):
...
Ne znam samo kako ja tog istog Corsair-a ne mogu da "nateram" na 220MHz....ma ni na 210MHz da bude apsolutno stabilno...
Pa kad imas te proklete 512-ice... Sto ne probas od nekoga 2x256, pa vidis da li je do ploce (iako je NF7-S :mig:, ipak sumnjam) ili do memorije?
Ili nosi te 512-ice kod nekoga kod koga (sa nekim drugim memorijama) FSB ide preko 210?

tex707 je napisao(la):
...Sigurno da ne mogu da se kladim...isto kao i ti...ono sam napisao kao salu, samo zaboravih da stavim :)

Ne, nigde nije probana osim na ovoj mojoj NF7-S....nakanjujem se vec neko vreme da probam samo jedan modul (512MB), ali nikako...treba da pomeram jedan ventilator i sumu kablova, pa mi se ne da...

Kako stojis sa strujom tj. sa voltazama ?
Da li mozda tvoja MB ne dobija dovoljno "dobre" struje od napajanja ?

CAR je napisao(la):
...

Pa kad imas te proklete 512-ice... Sto ne probas od nekoga 2x256, pa vidis da li je do ploce (iako je NF7-S :mig:, ipak sumnjam) ili do memorije?
Ili nosi te 512-ice kod nekoga kod koga (sa nekim drugim memorijama) FSB ide preko 210?

Bolje mi je da probam te 512-ice kod nekog drugog, jer mi ionako nista ne znaci kako bi ploca radila sa 2x526.

maxer je napisao(la):
...

Kako stojis sa strujom tj. sa voltazama ?
Da li mozda tvoja MB ne dobija dovoljno "dobre" struje od napajanja ?

Ono sto Hardware Monitor pokazuje izgleda sasvim u redu...nisam nista merio osim Vdd-a (a i to na tacki gde nije bas pouzdano, jer do prave tacke ne mogu da dodjem od GPU waterblocka), a on je 1.733V...na tom mestu je, navodno, napon za 0.1V veci nego sto je Vdd, sto znaci da imam Vdd=1.63 kada je podeseno 1.7....ali je sve to nesigurno.

Napajanje je Macron 400W, a imam i UPS...

tex707 je napisao(la):
...Ono sto Hardware Monitor pokazuje izgleda sasvim u redu...nisam nista merio osim Vdd-a (Napajanje je Macron 400W, a imam i UPS...

Jasno da nije tu problem ... definitivno moras da je probas kod drugara a i tudju memoriju na tvojoj ploci.
Ocito nemas drugog resenja.

maxer je napisao(la):
...

Jasno da nije tu problem ... definitivno moras da je probas kod drugara a i tudju memoriju na tvojoj ploci.
Ocito nemas drugog resenja.

Pa to je resenje, ali nemam drugara sa tako dobrom plocom koja moze da "vuce" vise od 200MHz FSB. Ako ima dobrovoljaca da probamo bilo koju od kombinacija, ja sam za...

Naravno, na memoriju ne smem da se zalim, jer ona, ipak, radi i bolje od "obecanih" 400MHz na 2-2-2-7.

tex707 je napisao(la):
...
Bolje mi je da probam te 512-ice kod nekog drugog, jer mi ionako nista ne znaci kako bi ploca radila sa 2x526.
To sam prvenstveno i imao u vidu.

Kao sto znas, generalno je pravilo da su 512-ice losije za O/C od 256-ica. Koliko losije, to niko ne zna...

tex707 je napisao(la):
Pa to je resenje, ali nemam drugara sa tako dobrom plocom koja moze da "vuce" vise od 200MHz FSB. Ako ima dobrovoljaca da probamo bilo koju od kombinacija, ja sam za.
Moze moja, i to dobrano preko... samo, nije NF7-S! :mig: :mrgreen:
tex707 je napisao(la):
Naravno, na memoriju ne smem da se zalim, jer ona, ipak, radi i bolje od "obecanih" 400MHz na 2-2-2-7.
Moj XMS (naravno, 256-ice, da napomenem), uzet je od Ace, bar jedan modul... a on ga je terao na KX-u bese na 233 MHz, 5-2-2-2, 2T.

Dakle, dosta preko "obecanih"... :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno