Šta je novo?

Corsair H80i na GTX 970 Strix

skolski

Poštovan
Učlanjen(a)
18.07.2016
Poena
59
Pozdrav drugari.

Kupio sam H80i za izuzetno niske pare. Caka je da je novo, ali nema Corsair link kabl i samo jedan ventilator, ali sve u svemu odlicna pogodba.
S obzirom da imam Arctic Liquid Freezer 240 za proceosor, odlucio sam da H80i stavim na graficku.
Imam kuciste N200, tako da je cudno da je sve stalo u njemu :D
Doduse moram da kupim mini usb kabl da ga modujem da bi mogao da napravim svoj Corsair link kabl. Pumpa mi radi na full, ali cim napravim kabl, kontrolisacu je preko softvera.
Takodje moram i da nadjem slim 120mm ventilator, po mogucstvu PWM, kako bi ga kontrolisao direktno preko graficke, jer sam napravio kabl da povezem klasicni ventilator na GPU.
Ne mogu da stavim ovaj oreginalni ventilator od H80i jer je siri, pa mi udara u pumpu proceora.
To su jos dve stvari koje moram da odradim.
Ovako prvi rezultati su odlicni. Nakon pola sata igre BF4, dostigla je negde oko 62 stepena, mada da sam igrao jos verovatno bi jos rasla, ali samo na pumpu, znaci bez ventilatora.
Takodje sam stavio i jedan ventilator preko VRM kola, koji se uklopio fenomenalno, a hteo sam da ga prodam pre neko vreme :)
To je neki ventilatorcic koji je Asus slao uz neke ploce za hladjenje VRM kola, ali ja sam ga davno kupio za moju bivsu 990XA UD3 plocu.

H80i je izuzetno lak za modifikaciju, jer onaj deo koji se kaci za AMD procesore, dovoljno je samo da se probuse 2 rupe, mada sam ja mali kanalcic napravio i to je to.

Evo kroz slike kako je sve to izgledalo:

Na kraju sam zakacio i dodatnu vezicu zbog uvijanja graficke, mada mozda i nije toliko strasno, vidjao sam i gore.

Uglavnom, sve u svemu nije bilo vecih problema, cak i u ovako malom kucistu.
Jedino mi se ne svidjaju creva kod H80i, jer su izuzetno siroka i teska za rad, ali u vecem kucistu mislim da ni to ne bi bio problem.
Ne bacajte pare na Corsair HG10 (ako planirate vodeno na GPU), koja te uslovljava da imas posebnu 970icu ili cak jos gore na Arctic Accelero Hybrid koji kosta previse.

To je od mene.
Pozdrav :)

Prilozi

• WP_20160826_14_44_31_Pro.jpg
    WP_20160826_14_44_31_Pro.jpg
    730.7 KB · Pregleda: 85
Kupis Kraken G10 i kacis bilo koji Asetek hladnjak koji ima okruglu pumpu, posto ne mogu kvadratne koliko se secam. On jos ima integrisan 92mm fan za vrm sekciju, ali je pozeljno staviti hladnjake na memoriju i vrm svakako. Kosta tako nesto oko 30e zadnji put kada sam gledao. Problem je dostupnost nazalost.

Domisljato svakako, sa dobrim ventilatorima nece karta preko 40C ici :) Stavi hladnjake za vrm ako naleti koji.

Poslednja izmena:
Moze i tako, ali ponovo Kraken monitra kuler za VRM sekciju desno u odnosu na jezgro, a na Strixu je levo, tako da je ponovo potrebna odredjena 970ica :)
A sa ovim mojim kulerom na VRM kolima, VRM temperatura ne prelazi 77c, dok je sa oreginalnim hladnjakom isla i do 92c :)

Lepo si se zabavio a sad daj neki GPUz pod opterecenjem itd, cisto da vidimo kako to radi? ;)

Kablove nemam gde. Malo su i nezgodni za savijanje, bas me nerviraju :)
Postavicu slike cim stavim sutra Corsair link kabl.
Sada je konfiguracija malo drugacija. Hladnjak za GPU mi je pozadi sa push/pull Arctic F12 ventilatorima i ovaj mali kulercic za VRM sam zamenio jednim od 80mm i malo bolje sam ga prikacio, bez vezica :)
Sutra slike svega :)

Nazad
Vrh Dno