Šta je novo?

Corrupted RAR

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Uveo sam pre neki dan eunet 2 speed internet i vec sam pisao o tome koliko je veza nestabilna u smislu da brzina strasno varira...problem koji sad imam je taj sto koje god arhive da skinem sa neta, a pogotovo ukoliko ih ima vise i vece su, uvek budu corrupted. ALi bukvalno sve! Vecinu uglavnom mogu da otpakujem sa RAR repair tool programom ali me to svejedno smara.
Da li je iko imao slicnih problema i do cega ovo moze da bude?

cime skidas?

moj kolega je imao problem sa corrupted arhivama, a uzrok je bila losa memorija...

Skidam jdownloaderom preko magauploada uglavnom. Problem mi prave samo veliki rar fajlovi. Kako da vidim da li je do rama, memtest? i da li ako je do rama to spada pod reklamacije, posto mi je ram pod garancijom jos uvek?

i ja mislim da je do RAM-a, obavezno testiraj sto pre sa goldmemory i/ili memtestom.

ne zaboravi da izvadis kabl iz struje kad menjas memorije.

Izvrteo sam memtest sa bootabilnog diska u dosu i sve je ok sa ramom. Napominjem da nista nije klokovano. Jedino sto sam ubacio novi hdd..evo sad cu da probam da izbacim stari i dignem sistem sa novog pa da vidim da li ce tako da zeza.
Ima li neko jos ideja sta bi mogao da bude prob?

Koju plocu i ram imas.RAM moze da kvari podatke tako da probaj da pustis memtest ili goldmemory,a moze da bude problem sa SATA kontrolerom za hard disk ili njegovim drajverima ili samim hard diskom,skini zadnje drajvere za sve i fleshuj zadnji bios

Poslednja izmena:
Ja sam imao istu problem ali hard disk je bio u pitanju. Uradi check disk, pored mem testa.

Izvrteo sam memtest sa bootabilnog diska u dosu i sve je ok sa ramom. Napominjem da nista nije klokovano. Jedino sto sam ubacio novi hdd..evo sad cu da probam da izbacim stari i dignem sistem sa novog pa da vidim da li ce tako da zeza.
Ima li neko jos ideja sta bi mogao da bude prob?

Preko cega skidas? Meni se desava kad mi brzina varira a skidam preko newz-a vecina arhiva stigne ostecena, a preko idm-a ako skidam kao free user sa rapida ili megauploada takodje stizu osteceni fajlovi ako je brzina nestabilna. Jednostavno nije uzrok ni hard ni memorija nego sam internet i drop paketa.

Nazad
Vrh Dno