Šta je novo?

Corrupted files problem

LukasP

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2022
Poena
175
Imam eksterni HDD od 5TB na kojem čuvam neke video snimke i slike sa kamera i drona. Tu trpam sve zivo sto ono kao bude žao da obrišem, može zatrebati fazon.

Ugl jučer da prekopiram nešto i izbaci mi ono što svi često vidjamo sa usb stikovima, ona poruka, "there is a problem with this drive, scann the drive...bla bla" i ja odradim sken i on tu nadje kao par grešaka koje je uspješno ispravio.

Nakon toga primjetim da svaki (lupam) 4-5ti folder nema sličicicu sadržaja nego je baš bijela ikona foldera i vidim su si svi fajlovi unutra oštećeni. Kada pokušam pokrenuti tu sliku ili video ne izbaci ono klasično grešku da je file corrupted već za slike samo kaže da pregledač ne podržava ovaj tip datoteke, sa npr acdsee samo prikaže prazan prozor bez slike.

Za video samo vrti da ga pokuša pokrenuti ali ne pokrece, ne izbacuje grešku.

Ekstenzije su ostale uredne, imena datoteka takodjer, veličina datoteka uredna.

Probao check disk iz windowsa kao i iz CMD sa ono /f /x /r nije pomoglo.

Imate li neki program ili postupak za preporuku koji bi mogao ovo riještiti a da nije files recovey ono da vraca izbrisane podatke. već nešto da pokuša popraviti postojeće

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    59.3 KB · Pregleda: 15
Probaj:

Ili probaj naći neku stariju free verziju HDD regeneratora.

Takođe proveri HDD ako ima bad sektore sklanjaj podatke sa njega što pre.

Vidi sa HDSentinelom šta kaže za stanje. Ako je neki haos, biće cimanje išta povratiti.

Nazad
Vrh Dno