Šta je novo?

Corrupt master file table - error

r0nIn

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2010
Poena
615
U pitanju je WD od 1TB serije green koji mi sluzi kao "storage", koji je krcat HD filmova.

Odjednom mi je nestao, ne desava se to prvi put, pomislio sam da je to standardno nestajanje samo cu restartovati komp i ponovo ce se pojaviti. Ali kada sam restartovao i Win7 krenuo da se startuje pojavi se CHKDSK sa naslovom "Corrupt master file table. Windows will attempt to recover master file table from disk." Pustim ga da odradi ali posle dugog cekanja pojavi se poruka "Windows cannot recover master file table. CHKDSK aborted"! Win se startuje sve OK ali kada udejm u "my computer" tu je stoji prazna ikonica sa tim HDD-om. Kliknem na njega i izbaci mi error "disk is not accessible". :(

Citao sam nesto po internetu i neko preporucuje program R-factor sa njim da pokusam da skeniram HDD i povratim podatke.

Sta mislite da li je HDD crkao i da li ima nade da se svi podaci spase?

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Imao sam ja isti problem sa wd green-om od 2tb... Podigao sistem sa hiren's boot diskom, spasao podatke sa GetData NTFS programom. Kada prebaciš fajlove na drugi hard, samo formatiraš taj sa ckoruptovanim MFT-om i cepaš. Ja sam tako rešio problem. TO ne mora da znači da hard disk crkava, jednostavno je win nešto zeznuo MTF na hardu i nije mogao da prepozna da li je disk formatiran sa fat32, ntfs itd. Možeš da probaš i sa bilo kojim drugim recovery programima, kao što su recover my files itd, ali meni najbolje radi ovaj getdata NTFS sa hiren's boot 10.4 diska (10.4 je poslednja valjana verzija hiren's boota, koliko sam upoznat s materijom). Kad spaseš podatke, običan format bi trebalo da ti reši problem, jer se onda pregazi MFT fajl i napravi novi, a posle samo vratiš podatke na dotični hard i ko' nov si...

Pa gdje si do sad?!:D Hvala ti na odgovoru, ali vec je kasno da isprobam tu metodu sa hiren's boot, vec sam odnio disk u servis. Trebali su jos juce da mi jave sta su uradili ali nista od poziva...

Ono sto sam ja pokusao da uradim jeste da uz pomoc nekih programa za spasavanje podataka, R-studio i testdisk, skeniram i sacuvam podatke koje ti progami pronadju. Probao sam i GetDataBack fo NTFS i on je prepoznao cini mi se isto sto i R-studio. Spasio sam nekih 40 filmova od 150.

Poslednja izmena:
E ***. Ne znam gde si odneo, ali nemoj da ti uzmu neke sulude pare za povraćaj podataka... s druge strane, bojim se da će ti oni samo formatirati disk i reći kako je popravljen... Sve u svemu, ne bi trebalo da ti je hard disk fizički oštećen, kao ni podaci, samo mft fajl, koji se pregazi formatom.... Nadam se da ćeš se iščupati iz problema, ali dobro je da nisi na njemu držao neke osetljivije podatke, tj nešto što ne možeš opet da skineš s neta...

Disk je pod garancijom, odnesen je u servis gdje sam ga i kupio, ne vjerujem da cu morati nesto da placam.
Inace mene jedino brine to sto mi se dosta puta desavalo da disk nestane, nema ga ni u Win ni u Bios. Onda moram da ga istaknem iz ploce pa ponovo ubacim i postane vidljiv. Radi tako neko vrijeme i ponovo nestane... Nije do ploce i ulaza a ni do kabla, jer sam promijenio plocu i to mi se ponovo desavalo. Da li na onsnovu toga mogu da im trazim zamjenu za drugi hdd? Ostali diskovi normalno rade nikada nisu tako nestajali.

Mozda je problem napajanje za hard, prekida konektor. Probaj na neki drugi konektor.

Verovatno je elektronika a to se lako da zameniti ako imaju tu opciju u servisu.

Mozda je problem napajanje za hard, prekida konektor. Probaj na neki drugi konektor.

Mislim da sam ga stavljao i na drugi konektor od napajanja. Predpostavljam da nije do toga, jer ja iskopcam sata kablo iz ploce i ponovo ga utaknem, tako disk postane vidljiv. Jer da je do napajanja onda bih morao taj konektor da ponovo iskopcavam i ukopcavam a ne sata.

Nazad
Vrh Dno