Šta je novo?

COREL 10 (9) i XP - bedno :(

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Da li neko ima slican problem sa doticnom kombinacijom? Jos neki frendovi su imali istih problema (bez obzira na konfiguraciju cel,amd). Rekao bi duplo losije radi nego sa win9x. Sta pomaze :) ?

Kod mene ova kombinacija radi dobro, cak i bolje nego pod win98. Tamo je corelu trebalo 20 sec da se ucita dok pod xp-om za 10 sec, a sve je isto, cak i broj fontova. Osim kod ucitavanja, brzina je ista. Nisam vidovita Zorka da pogadjam sta ne valja kod tebe, moze biti hiljadu uzroka, mozda je problem hardverske prirode. Mozda ti windows nije lepo instaliran, mozda si samo stavio update na win98, ma ko zna...

Nisi naveo koju konfiguraciju imas, a ako imas manje od 256 MB rama, to moze biti uzrocnik corelove sporoce, ali to je do windowsa xp, koji je memorijski veoma zahtevan.

Ja imam duron 700, 256 MB rama

dj13 je napisao(la):
Da li neko ima slican problem sa doticnom kombinacijom? Jos neki frendovi su imali istih problema (bez obzira na konfiguraciju cel,amd). Rekao bi duplo losije radi nego sa win9x. Sta pomaze :) ?
Ma nesto je Microsoft zeznuo kada instaliras bilo sta od Corelovih prozivoda na WnXP. Instalacija ide neizmerno sporooo.Brze se instalira Corel 10 na Win98, WinMe, Win200o nego na WinXP. Ako si dovoljno strpljiv i sacekas instalaciju sve bi trebalo da radi savrseno, bar tako je kod mene

Očigledno su iskustva po ovom pitanju prilično različita. Ja koristim Win XP Pro i Corel 10 i instalacija mi je protekla prilično glatko i brzo, a takođe me i služi perfektno, znači nisam primetio nikakve probleme do sada.

Kod mene se na XP-u Corel 10 vuce, i to sto duze radi sve je sporiji. Ondak ga lepo ugasim i ponovo pokenem i tada sve lepo radi nekih pola sata pa onda Jovo nanovo. A pa da su resursi pa da razumem, a imam Tbird 1.53Ghz i 512MB RAM , pa mislim da bi ipak trebalo brze da radi.

kad ce corel 11?

Alexandar je napisao(la):
Kod mene se na XP-u Corel 10 vuce, i to sto duze radi sve je sporiji. Ondak ga lepo ugasim i ponovo pokenem i tada sve lepo radi nekih pola sata pa onda Jovo nanovo. A pa da su resursi pa da razumem, a imam Tbird 1.53Ghz i 512MB RAM , pa mislim da bi ipak trebalo brze da radi.

Takodje isti problem. STO DUZE TO GORE (tj dole). Svi ostali programi rade bolje nego na w9x (adobe i macromedia). Samo djubre od corela se vuce ko kisna glista na 45C.

U corelu postoji opcija za podesavanje kolicine memorije koju on koristi i po defaultu je 25%, te je to pozeljno promeniti na vise vrednosti. Mislim da je to u tools->options->memory ili tako nesto. Posle treba kliknuti na documents i oznaciti save options for new documents iliti u prevodu da zapamti to podesavanje i sledeci put kad startujete corel.

Kod mene isto to radi brze pod Xp-om nego li pod Win me.

Re: kad ce corel 11?

dj13 je napisao(la):
Takodje isti problem. STO DUZE TO GORE (tj dole). Svi ostali programi rade bolje nego na w9x (adobe i macromedia). Samo djubre od corela se vuce ko kisna glista na 45C.

!!!! Htedoh da kazem bolje rade na XP (adobe i macromedia) nego na w9x. Takodje gore pomenuta instalacija Corela traje nenormalno dugo na XP. Imam i service pack za corel 1 i 2, ali nisam ih jos uspeo instalirati a i ne znam sta popravljaju. Nije problem ni u resursima (TB 900@1100; 768 mb)
Tu je neki problem. Da vasa ves masina traje duze koristite ultra tanke, sa duplo vecom moci upijanja, grand-bonito uloske :)

Vrh Dno