Šta je novo?

core2duo 6320 na 50C

dragan76

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
320
upravo sam uzeo konf
core2duo 6320
asus P5B
2*1Gb kingston 667mhz

da li je normalno da je procesor u idle-u na 50 stepeni, a kod full overloada ide i na 61 stepen? ili mi ovi tamo nisu lepo namestili kuler?

tnx
dragan

Normalne radne temperature procesora su od 30 do 70 stepeni po celzijusu.

Nista te ne kosta da otvoris case i probas jace da pritisnes nozice koje spajaju cooler sa plocom, ako skljocne, znaci da cooler nije "legao" kako treba.

ili da razmishljash o kupovini novog kulera,da ga ne bi poslao u vecna lovishta,josh ako budesh klokovao-shto je greota da ne uradish...:)

nesto mi je bas velika tem na core2duo a cuo sam da ne idu preko 30 stepeni. da li je moguce da su recimo zaboravili da stave pastu izmedju kulera i proc? ili pasta dolazi nalepljena sa donje strane kulera kao kod amd-a?
nikad nisam skidao i postavljao kuler pa mi je rizicno da ga sam skinem i vratim.
i ploca mi je na nekih 40 stepeni, sto je po meni opet mnogo.

Poslednja izmena:
Uz BOX varijante, na cooleru se nalazi tzv. zvaka, tako da je apsolutno nemoguce da je neko zaboravio da stavi pastu(ako je u pitanju box cooler sto i jeste najverovatnije).
Ploca je ok.

Ne moras da skidas, samo probaj da ga pritegnes.

kako da ga pritegnem?
gurao sam sve cetiri strane u rupu u ploci i ocigledno su lepo upale. gde da pritezem jos?

Poslednja izmena:
stvarno nesto cudno. program core temp 0.95 prikazuje temperature jednog jezgra 29 a drugog 27 stepeni. a one prve temperature od 50 stepeni su iz ausuovog programa. sta je ovde tacno?

Probaj Intel Thermal Analysis Tool (TAT), Kod mene i core temp 0.95 i Tat prikazuju isto a to je trenutno oko 50 idle a oko 60 full load za oba jezgra (dok asusovi programi prikazuju temperaturu cpu-a oko 42C idle i oko 50 full load i cpu napon 1.36V, cpu radi na 3.2GHz. Sve radi apsolutno stabilno i nikakvih problema nema.

Intel Thermal Analysis Tool TAT pokazuje iste temperature kao i core temp 0.95. znaci u idle su ispod 30 u full su ispod 50 (dobra je ova opcija u TAT-u koja omogucava full overload).
predpostavljam da ako ova dva programa pokazuju neke razumne temperature da je greska u asusovom programu (u kome je u full overloadu pokazalo 70 stepeni - kada sam dodirnuo hladnjak na procesoru on je totalno hladan) koji dolazi uz plocu.

Poslednja izmena:
verovatno je asus pravio zbrku,meni taj core temp pokazuje tacnu temp,isto kao i Bios,tako da mu apsolutno verujem...

Asus je uvek pravio zbrku sa asus probe-om.

jedino ono sto je problem sto kod mene u biosu prikazuje istu temp. kao u asus probe-u, znaci onu vecu, dok u TAT-u i core temp manju temperaturu.
sta li je ovde tacno ko bi ga znao. jedino sto se razumem, ne verujem da temp moze da bude 70 stepeni a da kuler bude mlak. valjda.
da li je uopste moguce da temperatura procesora u biosu nije tacna?

Poslednja izmena:
tat bre samo gledaj i gotovo.pusti bios i asus PC probe

Ipak proveri dali je stavjena pasta uz BOX varijantu, ne dolazi uvek termalna (zvaka) tako da je moguce da uopste nema t. paste ili je lose stvjena (kod mene je bio slucaj da je nisu ni stavili)

@zoran037
koliko je pametno da skidam cooler ako recimo ima paste ispod. da li je potrebno posle skidanja opet staviti pastu iako je vec bilo paste ili nije potrebno?

pa potrebno je acetonom ocistiti prethodnu i naneti drugu!

koliko je pametno-pa poprilicno da bi znao shta ti je sa temperaturama i da bi mogao da reshish taj problem jer su to stvarno previsoke temperature!

Cekaj...
Tat ti pokazuje prihvatljive vrednosti.
Imas li nekih problema? (pregrevanje, trotlovanje, resetovanje...)? Ako ne, ne vidim zasto bi ista dirao, ako ne zelis da menjas cooler ili ti ne predstavlja osobito zadovoljstvo da sve sam namestis i generalno volis da se bakces sa tim stvarima (kao mnogo ljudi ovde). If it isn't broke, don't fix it.

Ја мислим да те зеза тај програм којим мериш температуру, нпр мој процесор је после целе ноћи пржења Orthosom показивао 70 а ем је кулер хладан ем из њега иде хладан ваздух :)

i meni se cini isto. kad ga full overloadujem nekih pola sata, asus probe i bios pokazuju 70 stepeni, TAT pokazuje 48 stepeni a kuler na dodir je hladan.
skidao sam kuler i pasta postoji ispod i dobro je prionuo kuler na procesor.
verovatno greska u biosu, s obzirom da je 6320 izasao skoro pa mozda ima nekih nekompatibilnosti sa ovim najnovijim biosom.

Nazad
Vrh Dno