Šta je novo?

Core temp problem ?!

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sveze sam instalirao Windows i skinuo sam Core Temp da radi u tandemu sa Windows gadgetom koji prati aktivnost sistema, temp i upotrebu rama. Pri svakom drugom paljenju Core Temp samo pocne da puni ram memoriju, pa onda nastavi da puni pagefile i naravno sistem je onda neupotrebljiv i mora da se restartuje. Koristim ga od ranije i ovo mi je prvi put da se to desava. Pagefile jos nisam ugasio, a trenutno je 8GB na ploci. Da nije neki virus i kao da to ocistim, mozda neki predlog za freeware antivirus usput ? :D

Prije će biti neki bug nego virus na sveže instaliranom sistemu. A i šta će ti gadgeti, samo zauzimaju resurse, a vjerovatno rijetko baciš pogled na njega. MSi Afterburner i sve ti je tu bez ikakvog gadgeta.

Pa navikao sam na njega vec 4 godine. A instalirao sam Aviru 2014, da li je on dobar ili neki drugi mozda ?
A core temp radi u pozadini i prati mi max temp najvise, a gadget koristim da znam da li komp trokira i koliko rama je upotrebljeno pa sve u jednom.

Poslednja izmena:
Dobra je Avira. Mana joj je bila nekad što je imala dosta false positive-a, ne znam kakva je danas. Ne koristim odavno AV.

Pa i ja koristim tu istu kombinaciju Core Temp i gadget već godinama obavezno na desktopu na sve windowse, ali mi se tako nešto nikada nije desilo. Mada je moguće da je sve i do windowsa. Core Temp mu nije nalegao kako treba oće to ali na XPeu. Možeš da koristiš kominaciju All_CPU_Meter_V4.7.1 ++++ PCMeterV4 podjednako dobra ako CT ne radi.

Ja sam morao da ga obrisem i masina prodisa, brze se bootuje i sve. Ovo je sa najnovijom verzijom core tempa. Probacu PC Meter.

Imao sam i ja problem sa tim programom skoro (CoreTemp). Pošto se RealTemp nije dugo ažurirao, hteo sam da probam ovaj. Windows se usporio svaki put kad sam ga probao.

To sam primetio na i5 3570K mašini kod win 8.1 da se strašno uspori sa Core Tempom dok na drugom računaru sa FX 8350 i win 8.1 radi odlično.

Znaci da arci threadove kao lud, aposto FX ima 8 komada onda se i ne oseti. Core temp mi je povecavao boot time za skoro 2 minuta. Gledas u ekran i dok se ne pojavi ocitavanje temp u gadgetu ne mozes da koristis.

Sta se desava kada iskljucis iz start-up core temp ?
Idi lepo u event viewer i pod disk performance vidi sta ti jede vreme potrebno za normalan boot .

Ima Asus Ai suit 3 koji najvise dodaje, amd gaming evolved, avira i gadget. Ali samo kada sam core temp skinuo, boot mi je opao za 2 minita.

Nazad
Vrh Dno