Šta je novo?

Core Duo + WiFi + BT 2.0,...

ru(sic)

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2003
Poena
604
kao zadrti apple korisnik imam problema da uzmem ujaku komp koji nije mac a da nudi sve ovo... pogotovo u bg.. gledao sam po netu ibm, sony i hp.. oni mi ok deluju po specifikacijama.. treba mi neka ideja shta da uzmem choveku kome treba komp na par godina koji mozhe da ode na net na puno zhichnih i bezhichnih nachina, solidna baterija, ekran 15", dvd rezach,....

i naravno da mozhe da se uzme u bg bez nekog chekanja..

PS shto se BlueTooth konekcije tiche treba da radi sa Samsung D820.. ne znam na pc strani kako to funkcionishe.. dal' postoje liste podrzhanih telefona ili shta vec...

hvala puno na eventualnim odgovorima

BT je univerzalan vid komunikacije,SVAKI telefon,PDA,laptop... koji ga poseduje moze da komunicira sa drugim uredjajem koji ga poseduje!I naravno,ako su dva uredjaja razlicitih specifikacija BT (v1.2 sa v2.0 na primer) transfer moze ici samo onom brzinom koju podrzava slabija specifikacija!!
Sto se ponude u BG-u tice,ne mogu ti pomoci,ovo za BT je sve od mene!
Pozdrav ,)

u teoriji ... u praksi postoji niz nelogichnosti ... na PeeCee bluetooth nije bash 100% funkcionalan.. nisam josh imao prilike da se sretnem sa integrisanim u nekom laptop-u, ali koristio sam onaj usb msi bluetooth adapter shto svi imaju i nisam bio zadovoljan.. plus programi za sinhronizaciju address book-a itd su ****** na win platformi...
generalno zhalim se na software a ne na sam hardware... znam ja da su na papiru standardi univerzalni i da bi to trebalo da radi uvek i bez razlike.. ali znash i sam da nije sve idealno :) uvek neshto shkripi

E pa to je ta"mala"razlika nije do hardwera,softver mozda moze i biti problem,ali je zato od SP2 integrisana BT podrska tako da je sad maltene i nepotrebno instalirati posebne drajvere proizvodjaca a ni softver nije toliko neophodan,dovoljno je izabrati:"Send to: BT"bilo sa kompa ili mobilnog ili... i gotovo!
Inace sa tim MSI BT-om (ne onaj malecki budjavi nego onaj Class 1) sam licno bio sasvim zadovoljan,i moj sledeci ce biti MSI,model Star key (v2.0) sto je bolje resenje od integrisanog koji je u najboljem slucaju v1.2,znaci 3 puta sporiji!
Pozdrav ,)

Vertygo je napisao(la):
Je l' imaš neki okvirni budžet?

Ja sebi gledam da uzmem ovako nešto (trebalo bi da zadovolji potrebe koje si naveo u potpunosti):

http://cgi.ebay.com/Acer-Aspire-567...ryZ26266QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ima ga u BGu (bilo je ponuda u Hot Hardwareu) okvirno 1400-1500e

Ima u BG Acer Aspire 5672WLMi (LX.ATD05.062)
  • Intel CoreDuo processor T2300 (1.66GHz/2MB L2/FSB667)
  • Intel 945PM Express chipset, 1GB DDRII RAM
  • HDD 120GB (5400 SATA),DVDRW DL
  • ATI Radeon X1600-128MB, 15.4" WXGA CrystalBrite 16ms
  • GLAN, WLAN,BlueTooth2.0, 1.3MPix WEBCAM, ExpressCard
  • 4xUSB, FireWire, S-Video IN,S-Video OUT, DVI, FastIR,
  • 5-in-1 CardReader, SPDIF, 2.95kg
  • up to 2.5h batterylife, 1 godina garancije
Po ceni od oko 1550 EUR (sa porezom)

Takodje, ima i ovo:

ACER Aspire 5601AWLMi (LX.ACT05.108)
  • Intel CoreDuo T2300 (1.66GHz/2MB/533FSB)
  • Intel 945PM express chipset,1024MB DDRII
  • HDD 80GB SATA (5400), DVD-RW DL
  • 15.4" WXGA CrystalBrite1280x800, ATI Mobility Radeon X1300 128MB
  • 1.3MPix WEBCAM, 3xUSB, 1xPCMCIA,5-in-1 card reader
  • 6-cell battery, 2.8 kg, Microsoft Windows XP Home Edition
Po ceni od oko 1200 EUR sa PDV-om. Kupiš još BT Dongle za 15-tak EUR i eto ti dobrog računara za pristojne pare

Vrh Dno