Šta je novo?

Core Duo na Core 2 Duo

CheXy

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Moze li se staviti Core 2 Duo na plocu lap topa koji ima Core Duo proc??? I koliko to moze da kosta??

Poslednja izmena:
Zavisi koji ti je socket, zavisi od cipseta. Cak i kad bi saznao da sve "pasuje" ostaje problem gde da pronadjes Core 2 Duo procesor. Racunaj da ne moze :))

Kao sto je *P*A*B*L*O* pokazao, vrlo je moguce zameniti cpu, cak naprotiv ovo mi je bilo jedna od najlaksih zamena ikada koji sam uradio (vs desktop :)).
Kazi samo koji imas chipset pa cemo ti pomoci u izboru odgovarajuceg cpu-a ako je moguc upgrade ;).

Nisam ja rekao da ne moze da se menja vec samo da je tesko, (skoro) nemoguce pronaci proc. Ako moze da se pronadje treba i meni jedan umesto Celerona M550 2Ghz.Cipset je Gl960
Koliko videh na jednom nasem sajtu imaju ih u ponudi.Pitanje je kolika li je cena.

Poslednja izmena:
Imas na ovom sajtu u oglasima, korisnik sasamil prodaje T5200

Samo paziti na tim oglasima to je stariji cpu za socket M.

Malo sam ceprkao i saznao da je kod mene socket P,kao i kod usera Sovica,jer imam isti celeron na 2Ghz koji je on izvadio,a i laptop nam je skoro isti (Acer).

Izvinjavam se, nekada sam umeo da se snadjem medju Intel procesorima :(

Strasno, evo vec dva dana pokusavam da pronadjem sta je tu sta i nema sanse da se snadjem.

Evo na primer ovaj CPU:

Processor 1 (ID = 0)
Number of cores 1 (max 1)
Number of threads 1 (max 1)
Name Intel Celeron M 420
Codename Yonah
Specification Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz
Package Socket 479 mPGA (platform ID = 5h)
CPUID 6.E.8
Extended CPUID 6.E
Core Stepping C0
Technology 65 nm
Core Speed 1596.1 MHz (12.0 x 133.0 MHz)
Rated Bus speed 532.0 MHz
Stock frequency 1600 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3
L1 Data cache 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 1024 KBytes, 4-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control no
Features XD

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL8VZ

Sta je ovo? Kako traziti zamenu za njega?

Micro-FCPGA je nacin pakovanja procesora ali ne i oznaka socketa.... koji socket je ovaj procesor?

Imam HP 530 i kaze da je ovaj Chipset u pitanju Processor-Chipset Type Mobile Intel 945GM Express moze li tu da se kaci neki c2d. Ali samo da je jaci od 2ghz.

Poslednja izmena:
CheXy, ajde skini CPUZ pa nam posalji screen shot (ili idi na tab About -> Register Dump (.txt) pa okaci taj fajl ovde...

Evo na primer ovaj CPU:
....
Name Intel Celeron M 420
Codename Yonah
Specification Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz
Package Socket 479 mPGA (platform ID = 5h)
CPUID 6.E.8
Extended CPUID 6.E
.....

Sta je ovo? Kako traziti zamenu za njega?

Micro-FCPGA je nacin pakovanja procesora ali ne i oznaka socketa.... koji socket je ovaj procesor?

Pa sam si napisao koji je soket

Ajde :)

a jel to Socket 479, Socket M ili Socket P ili kako vec da trazim koji procesor menja ovaj moj celer?

p.s. Evo sada sam nasao da je u pitanju Socket M koji ima 478 pinova, isto kao i socket 479, ali nije isti :smash:

Ako nekom zatreba:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=209284

hvala coveku na ovako lepo sastavljenoj listi...

Poslednja izmena:
Ajde :)

a jel to Socket 479, Socket M ili Socket P ili kako vec da trazim koji procesor menja ovaj moj celer?

Socket M...to je ustvari novija verzija starog Socket 479 dizajnirana za Core (1) arhitekturu :)
Verovatno imas i 945 chipset?

nadji neki T7200 ako mozes ;)

Poslednja izmena:
Da

Northbridge Intel i945GM rev. 03
Southbridge Intel 82801GHM (ICH7-M/U) rev. B0
Memory Type DDR2
Memory Size 2048 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 266.0 MHz (1:2)

u sustini bi mi pasovao i ovaj T5200 iz oglasa?

Poslednja izmena:
Znaci mozes da trazis nesto tipa:

Core 2 Duo T7200 2000MHz 4096KB 667MHz
Core 2 Duo T7400 2166MHz 4096KB 667MHz
Core 2 Duo T7600 2333MHz 4096KB 667MHz

Sto ne verujem da ce biti 'popularne cene' :(

Uzeo sam na kraju T5200 od Sase, stavio novi bios, razmontirao, smontirao i radi... za sada.... :)

nervira nedostatak podesavanja za ventilator, ali to je ipak Lenovo 3000... :(

Uzeo sam na kraju T5200 od Sase, stavio novi bios, razmontirao, smontirao i radi... za sada.... :)

nervira nedostatak podesavanja za ventilator, ali to je ipak Lenovo 3000... :(

zaboravio sam da ti kazem da uradis neke benchmarke, cisto da vidimo kolika je razlika :)

Eh, i meni palo na pamet, ali kasno. Vise sam brinuo da li ce W2K3 da se podigne kako treba posle zamene i da li ce da se zapali nesto jer je hladnjak strahovito mali a ventilator bas i ne vrti stalno...

sada ne znam sta da radim sa celeronom :D

Nazad
Vrh Dno