Šta je novo?

Core 2 Quad Q7600 - Quad core Pentium?

pixell

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
380
Intel bi ovim procesorom pokrio segment koji drži AMD sa trojezgarnim Phenomima:

http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=28793&catid=2

q7600_01.jpg
q7600_02.png

@peja:

Pa jedino na to i lici, jer i celeron ima 512K L2 po jezgru, samo nije na 2.7GHz.

Mada opet, ako bude radio na plocama koje mogu da guraju 800MHz FSB (P945/G945), bice lep upgrade.

EDIT: Aktuelni celeroni E1xxx imaju 256K po jezgru.

Poslednja izmena:
Da, ovo je ipak Pentium QuadCore. :p
Mozda nece biti tako los, samo da mu cena bude OK. :)

Ispade da "Pentium" modeli nude best bang for the buck, bar kad je u pitanju Intel. Mada me cudi sto jos drze brend koji je star koliko i ja.

Jedno laicko pitanje, dali je moguce otkljucati kes kod intela, a da radi na nizoj frekvenciji. Primer 2GHz al sa 4MB L2?

Da, ovo je ipak Pentium QuadCore. :p
Mozda nece biti tako los, samo da mu cena bude OK. :)

Ne moze biti Quad Core Pentium jer oni imaju 2X1024KB L2 pa mu "Quad Core Pentium" dodje Q8X00 serija sa 2X2048KB L2 tj 2XPentium???
Bar mi se tako cini...

Npr: 2X5200=Q8200. Moze li se ovo ovako zakljuciti?

Mislio sam na starije Pentium Dualcore (E2xxx).

Nekako mi se čini da će to i X4 600 serija gaziti, a kud ne PII X3. Iskreno, what's the point? Jedino da počiste zalihe jeftinijih jezgri.

bice interesantno samo ako ovaj quad bude za neke stvarno male pare

Pominje se cena od oko 150$.

U bre. Pa za 150e ima da kupis PhII da ga pojede za dorucak samo tako.
Eee jesu bolesni ovi iz Intela.
Kada bi kostao 100e mozda, ali samo mozda, bi bio konkurentan PhII CPUima.
...

U bre. Pa za 150e ima da kupis PhII da ga pojede za dorucak samo tako.
Eee jesu bolesni ovi iz Intela.
Kada bi kostao 100e mozda, ali samo mozda, bi bio konkurentan PhII CPUima.
...

150$ ~ 106,40€

150$ ~ 106,40€

Ocigledno nisi dovoljno upoznat sa nasim maloprodajnim cenama kao i njihovim formiranjem...
100$ je 100e i vise ;).

Ta cena ($x0.73=e) vazi samo u slucaju kada ilegalno prenosis robu preko granice (bez carine, poreza i eventualno maloprodajne marze).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne verujem da će postići bog-zna-šta pametno ovim CPU-om, osim što će povećati broj procesora na lageru. Ako stvarno bude toliko koštao...

netreba za ovo neka ploca i 300 FSb je dosta
ako bude neshto uboga jeftino bice MOZDA dobro nevidim mu neku buducnost kao sto su mi je i Q8XXX serija velika glupost

Možda je glupost iz neke opšte perspektive, ali moj Q8300 je malo skuplji od tog c2d8400 i ima R0 steping pa se overava ko lud, brzina renderinga i CPU zahtevnih procesa je neuporedivo brža, značajno i udnosu na Q6600, a da ne pričamo u odnosu na taj c2d. Moglo bi se reći da je glupost što taj 8400 ne košta 60e, Q8300 120e, pa bi razvalio prodaju. ;)

Poslednja izmena:
Hoce li biti nesto od ovoga procesora?
Sve ga nesto najavljuju, onako kroz maglu.

POZ

Vrh Dno