Šta je novo?

Core 2 Duo E6320 OC

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
DFI Infinity P965-S + Core 2 Duo E6320 + OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition (2x1Gb KIT)

To je kombinacija koju imam.

1. Dali neko ima tu kombinaciju ili slicnu ?

2. DO koliko ovaj proc moze da se clockujee ?

3. Kako da se na gore navedenoj ploci namesti latencija 1T (posto sam na sajtu proizvodjaca video da moze na 1T)

4. Dali FSB moze preko 450 (ja nisam uspeooo da poteram preko 450)

napomena, imam neko osrednje napajanje pa je mozda i to problem

Ako neko ima iskustva sa svim gore navedenim neka se javi, moze i na PVT

Hvala !

pa taj bi trebao preko 3 ghz jer to je 6300 sa 2mb vise kesha ja moj 6300 bio do 475 za fsb a sa novom mem :) pa videcemo mozda i preko 500fsb. ali taj tvoj opusteno 3 ghz

pa taj bi trebao preko 3 ghz jer to je 6300 sa 2mb vise kesha ja moj 6300 bio do 475 za fsb a sa novom mem :) pa videcemo mozda i preko 500fsb. ali taj tvoj opusteno 3 ghz

Pa ide on na 3.15 ali FSB nece preko 450 to me muci (7*450=3150)

OC ti dosta zavisi i od tvog primerka procesora, ploce i memorije.
Koliko vidim ti imas codegen, a ja ga ne smatram osrednjim napajanjem. Moze biti da pravi problem, to dosta vuce kad sed oc.

Ma trebalo bi da moze to da se isklokuje dosta...ja isto imam 6300,i radi mi na 3,2 GHz...za plocu nisam siguran al imaj u vidu da ti dosta zavisi od nje...

Za dan dva ce mi stici Corsairovo napajanje pa cu njega ubacit da vidim sto se desava, ddali ce to poppravit stvar

Postavio sam ja jos par pitanja ali niko mi jos ne daje odgovore, dali je moguce da niko nema takvu kombinaciju

ps. a mozda jos nisu ni procitali post

OC ti dosta zavisi i od tvog primerka procesora, ploce i memorije.
Koliko vidim ti imas codegen, a ja ga ne smatram osrednjim napajanjem. Moze biti da pravi problem, to dosta vuce kad sed oc.

Sto se tice memorije tu sigurno znam da je sve okkkk, jer sa takvim setovanjima koje sam naveo memorija jos nije dostigla svoju radnu frekvenciju (trenutno radi na 900Mhz a njen clock je 1066Mhz)

1. Dali neko ima tu kombinaciju ili slicnu ?

Imam ja

2. DO koliko ovaj proc moze da se clockujee ?

To ti odokativnom metodom nemogu ni Kleopatra a ni onaj lik prorok (mag) sa jedne poznate televizije nemogu tačno reći

Kako da se na gore navedenoj ploci namesti latencija 1T (posto sam na sajtu proizvodjaca video da moze na 1T)

TO ni ja nisam nasao, mada mislim da je to bitno kod AMDa

4. Dali FSB moze preko 450 (ja nisam uspeooo da poteram preko 450)

Eno misko je vozio na 530, a ja sam se zadovoljio sa 457 tj 3.2GHz

E sad ono sto preporucujem ukoliko prelazis 450 je da probas da stavis sve napone na prvu crvenu vrednost osim u slučaju južnog mosta.

Pozz

Imam ja

To ti odokativnom metodom nemogu ni Kleopatra a ni onaj lik prorok (mag) sa jedne poznate televizije nemogu tačno reći

TO ni ja nisam nasao, mada mislim da je to bitno kod AMDa

Eno misko je vozio na 530, a ja sam se zadovoljio sa 457 tj 3.2GHz

E sad ono sto preporucujem ukoliko prelazis 450 je da probas da stavis sve napone na prvu crvenu vrednost osim u slučaju južnog mosta.

Pozz

Nisam ni ja rekao da je odokativnom metodom

Samo sam zeleo da me neko usmeri sta radit da se postigne najbolje iz navedene masineee

Ok, sve vezano za memoriju za pocetak ostavi na auto. FSB na 457, delioce za mem na 533, napon za cpu stavi +0.175, napon za memoriju recimo 2.2 pa ako bude stabilno posle smanjuj i sve ostale napone (mch, vtt) digni za po jednom (prva crvena vrednost) osim poslednje dve stvari vezane za juzni most. Valjda je sad lakse ;)

:wave:

Jos jedan hint, obrati paznju na vtt napon, mozda ces njega morati na max ili prvu vrednost do max-a.

A jel planirash O/C sa box coolerom ?

Nazad
Vrh Dno