Šta je novo?

cordless misevi - trajanje baterija

pravo_u_raj

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
609
Razmisljam se da promenim vetj polu raspali a4tech za neki bolji cordless mish pa me zanimaju iskustva ljudi koliko im dugo traju baterije. znam da je to individualno, i da zavisi od korishtjenja, baterija etc. ali samo ne zelim da kao na ovom a4-u menjam baterije na svakih 3 dana (sto je do budjavih baterija, ali posto se mis raspada hocu da qpim novi)
zalepio sam se bio za g7, ali kad sam na logievom sajtu procitao baterija traje 2.5 dana uz dnevno igranje oko 4 sata malo sam se smorio. ne igram se puno, al' poprilichno dnevno archim misha...
10x

Ja sam kupio Dell misa + tastaturu u paketu, s tim sto im ovo pravi logitech, njihove su samo nalepnice. Baterije na tastaturi traju vec godinu dana, nikad menjane, a na misu menjam na ~25-30 dana (alkalne), a sedim za kompom manje-vise po ceo dan (doduse, ne igram se)

Poslednja izmena:
imam microsoftov komplet wireless optical desktop pro i u okviru njega imas Wireles Intellimouse Explorer 2.0 . baterija na misu traje (dve alkalne) 4 i 8 meseci sa 2-4h i 4-8h koriscenja dnevno . na tastauri nesto manje, recimo 3-4 meseca...

imam microsoft wireless optical desktop elite executive editioni evo vec godinu dana mi traju baterije na tastaturi. sto se tiche misha konkretno to je model: wireless intelimouse explorer 2.0 i baterije mi traju po nekih 5-6 meseci.:) komp koristim po ceo dan. racunaj bar 3-4 sata aktivnog rada sa misem i tastaturom dnevno u proseku. u pitanju su inace duracell baterije.

zaboravio sam da u mishu koristim samo jednu bateriju a ne dve posto me uzasno nervira tezina wireless miseva. bas sam iz tog razloga i uzeo ovaj komplet. ne znam koliko bi trajale dve baterije u mishu, oduvek koristim samo jednu.

Poslednja izmena:
Logitech Cordless Desktop Optical.....tastatura, za 2 godine, sada su trece baterije u njoj....a mis, na svakih 20-ak dana....to je Mouseman optical....koristi se satima dnevno, ali sto neko gore rece, ne igram se....

MS IntelliMouse Explorer v2.0

: 1100 mAh (NiCd) ... 21 dan (non-stop radi, ne znam da li miš ima stand-by, pošto crvena dioda non-stop svetli)
: 2200 mA (NiMh) ... ~2 x duže

Nije baš kao što MS reklamira (5-6 meseci) jer prve alkalne (ne sećam se brenda, poznatije su bile) su trajale mesec i po, pa sam odlučio da uzmem punjive.

Mislim da najbolji rezultat daju alkalne Panasonic Max3, to su stvarno neuništive baterije pošto mi meseeecima traju u daljincu koji sve druge brendove alkalnih (Toshiba...) guta za cca 3 meseca, a ove jok; evo već više od 6-7 meseci traju. Pošto je pacov isto mali potrošač, inače, alkalne baterije su idealne zbog malog gubitka energije vremenom, na žalost već sam davno nabavio punjive i nisam probao te Panasonic.

Poslednja izmena:
Sa G7 dobijas punjac i dve originalne baterije koje mozes da menjas, a traju dan-dva. Kod MS-a traju vise od mesec dana.

Logitech MX610
skoro mesec dana kako je kupljen, baterije k'o pune
na sajtu piše da baterije traju 3 meseca
a koristim ga nekoliko sati dnevno, to je sigurno

u čemu je fora što su mu baterije maltene k'o pune? pročitajte na sajtu proizvođača, ne lažu toliko ;)

Poslednja izmena:
logitech lx700 kupljen u aprilu
tastatura i dalje traju alkalne
mish 7-8 dana izmedju dva punjenja

hmm...baterije su se istrošile (ne skorz, već su bile baš pri kraju) psole nepun mesec dana korišćenja.. mogao bih malo da smanjim lejanje za kompom

Vrh Dno