Šta je novo?

Copmaq Armada E500 - koji se cpu maximalno moze ubaciti?

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Dali neko zna. Nisam mogao da nadjem na netu, koji je to socket? Odgovara mi moj lap ali bi malo da mu ubacim memorije i zamenim cpu...ako se isplati. Mislim da je max. mem. 512 mb, pa molim odgovor koji je max cpu i evt. dali se moze menjati graficka... Pojma nemam o notebookovima pa reko da priupitam-mozda neko ima iskustva. :wave:

Kako nisi nista nasao na netu,kad Google odmah na prvoj strani kao prvi rezultat izbaci ovo:

Compaq Armada E500
By Dmitry Nikishenkov

The Armada E500 mobile system is meant for those users who need a notebook as a basic working computer, who consider important such qualities as convenience in operation and a high performance, who want it to have a long service life and be able to change its configuration easily. The E500 notebook definitely meets these requirements.
Examination

The Compaq Armada E500 extends the line of office computers. This model is very close to the Armada M700 that we studied some time ago, but while the M700 is more mobile and light, the E500 is more functional. The model features an efficient processor, a 14.1" matrix, a 12 GBytes hard disc. The RAM is, unfortunately, only 64 MBytes, though you can extend it up to impressing 512 MBytes. The CD-Rom drive, 24x, can be installed in the DualBay and MultiBay. As a result, the Armada E500 can be equipped with 3 Li-Ion batteries, thus, allowing it to work up to 9 (!!!) hours. The model comes also with external ports and a standard interface for connection of EM docking stations which make possible an additional extension of the systems. Such docking stations suit both E500 and M700.

Nekoliko rezultata izbaci ovu konfiguraciju,gde ti jasno pise koji je chipset:

Compaq Armada E500 is a little older laptop. It has Intel i440BX chipset, Ati Rage Mobility P/M graphics controller, ESS Maestro 2E soundchip, one usb port, two pcmcia slots, 24x cd-rom drive and 14.1" screen. It usually comes with 500-900 MHz Intel Celeron or Pentium III processor, 6 GB hard drive and mini-pci modem and/or ehternet controller. Mine has 600 MHz Celeron and both moden and ethernet controller. Hard disk has been upgraded to 60 GB. I also have a wlan card with RaLink RT2500 chipset.

A ima i ova konfiguracija,na linku ispod,po kojoj ispada da je radjena i PII verzija,trebao si bar da navedes trenutnu konfiguraciju koju imas:
http://www.ciao.co.uk/Compaq_Armada_E500__5376020
Sto se tice upgrade-a,ako nije ova treca konfa u pitanju onda mozes jos nesto i da ucinis i kad memoriju BAR ucetvorostrucis,mozes da napravis jaku PIII koja ce fino da tera XP,ali i da mozes da zamenis grafiku,nebi se naigrao sa njom pa je modabilno samo miniPCI uredjaj,ako ima PCMCIA slot onda tu mozes da ubacis nesto od korisnih uredjaja,HD takodje,a vec sam pomenuo da su procesor i memorija nadogradljivi!
Pozdrav ,)

Cao,

hvala za odgovor, nisam se mozda dobro izrazio. Jesam nasao na netu gomilu stvari ali ja recimo ne znam da na osnovu chipseta odredim koji je max procesor ili slicno. Mislio sam da ako neko radi sa notebookovima ima iskustva u tome pa da zna napamet.... Inace, ima 2 PCMCIA slota, 256 rama, 10 gb hdd i radi na 600 mhz, pun pentium. Ubacio bih recimo cpu na 1 mhz ili veci ako moze ali to ne znam.... Za desktop je lakse jer lepo vidim koji je ploca socket i znam sta mogu da ubacim. U ovom polju nemam iskustva...

Pozdrav!

Jesi cuo za CPU-Z?E,ako jesi onda super,a ako nisi,raspitaj se kod cika Google-a!!CPU-Z ce ti dati sve podatke koji te zanimaju,a jako je malen i nista drugo ne treba da radis da bi saznao podatke,samo treba da ga pokrenes!
Ako je ovo tacno,da je chipset i440BX,i ima socket 370 leziste,onda je 95% sigurno da radi bilo koji desktop procesor,pa samo treba da potrazis neki procesor oko ili preko GHz i ubacis ga!
Pozdrav ,)

Trebalo bi da moze svaki s370 fsb100mhz procesor da se stavi, pod uslovom da nije micro pga2 ploca...

Poslednja izmena:
Vrh Dno