Šta je novo?

CoolVIVA pitanje

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

imam Asus 6200GE PCI Express graficku kartu i planiram da stavim pomenuti cooler, tacnije CoolVIVA.

Pa me interesuje da li ovaj cooler moze da se montira na pomenutu graficku karticu? I normalno morao bih da skinem postojeci kuler sa graficke kartice?

Samo me to interesuje, i sta mislite o ovom kuleru?

pozdrav

Imao sam t g..no i vise nikada. Da rodis mecku dok ga namontiras. Stavljao sam ga na 9600 PRO i preznojao sam se 16 puta. Srafovi koji povezuju "sendvi" i koji prolaze kroz samu graficku su predugacki, te ne mogu da se zavrnu dovoljno duboko u caure sa druge strane. Taj problem sam resio stavljanjem drugih kracih srafova. Cela konstrukcija je inace nestabilna, klatila se previse dok nisam stavio te krace srafove, ma vise nikada, sta mislis sto ih ima na oglasima za 800 dindzi? Inace ne hladi lose, samo stabvi jedan ventilator u stranicu kucista da duva na graficku, jer je default-ni ventilator smesan (za neki veci overklok). Inace radi i bez ventilatora. Ja se licno ne bih vise *****avao sa tim sranjem, stavi nesto drugo.

ajde kad tako kazes razmislicu o nekom drugom resenju. Mada i meni je bila sumnjiva ta cena?

pozdrav

tu cenu sam je drzao iz sledecih razloga:

-kupio sam je polovnu i nisam mogao da je montiram, a tip nije hteo da mi vrati pare i onda sam resio da je prodam za iste pare
-ako je nova 1150 onda je OK da polovna bude 800?
-sto se tice montiranja, CoolViva spada u one kineske igre strpljenja, kad je sklopis videces Nindju!!!
-klimava jeste, tj kad je ne diras ona je kao kruta, al malo da je cimnes pocinje da se krivi
-hladi ko besna, cak i bez kulera
-vredi se potruditi da je stavis!!! (mehanotehnika 2, deo 😉
-e da ima ukupno oko 10-15 srafova pa ti vido koliko je lako montiranje, a sve moras da drzis u ruci (osim ako nemas strug)

znaci, dobra je, al je smor za montiranje

Mnogo ali mnogo bolje resenje je Themaltake Extrime Giant III, coolviva je tisa zamena za fabricki kuler nista vise, oc koji ces postici sa njom je na nivou fabrickog kulera.

P.S. Svi koji su ga jednom probali sad ga pljuju

Heh, meni je srecom drug mitnick pogubio srafove 🙂 pa sam stavio samo 2 dugacka sto prolaze kroz plocu i drze 2 nalezuca elementa zajedno sa karticom u sendvicu, drzi i hladi...

tarzan1321 je napisao(la):
@RUS
Cudi me da mu nisi rekao da ga spali i ne misli 😀
Pa dobro bre Tarzane, nisam bas toliki spaljivac, dve ploce do sada, sto i nije tako lose (glupi Gigabyte GA N400 - nije hteo na FSB 220, tako mu i treba i EPOX 8RDA3+ - nije hteo na FSB 240 - to jest hteo je ali postepeno a ne odjednom sa 100 na 240).
A sto se tice Cool Vive-zakljuci sam.
P.S.
Tesko je spalito Cool Vivo, jedino da preseces heat pipe, bas bi bilo veselo :-devil-:

I jos nesto: na vecini kartica za COOL VIVA zaklanja memorijske cipove, te samim tim onemogucuje stavljanje hladnjake na iste.
P.S.
Poslednji put kada sam ga montirao zategao sam sve srafove ljudski, nasao sam dobar srafciger, cak je nesto krcnulo, ma ziv sam se odsekao, pomislih, da nisam skrckcao GPU na 9600 PRO, ali sve je proslo u redu, stoji kao zavaren. Taj SAPHIRE 9600 PRO (400/600 na defaultu) sam prodao zajedno sa COOL VIVO za 80 EUR, ma nisam hteo da se smaram da ga skidam.
Pozdrav!

Mislim da smo par puta onako bas opsirno izneli iskustva o CoolViva-i, pa ne bi bilo lose da malo potrazite! 😉

BTW, uz mirnu ruku, uopste nije problem da se montira (pricam o 9800-tki), al' traje 15-20-ak minuta, ako se ne zuri + kad se zategne, drzi ko blesava + CoolerMaster hladnjaci za memoriju mogu nekako da se uglave... 😉

Vga silencer je bolji i laksi za montažu.

Ja sam vec postavio thred o CoolVivi i opasno sam je napljuvao ali nisam imao pravo. Cinjenica da kosta koliko kosta govori dosta ali ceo hladnjak je zamisljen kao EXTRA tiho resenje a ne kao OC hladnjak!!! Ko niko da ukapira!!! :wall:
Uopste nije komplikovan za montiranje. Ako se vi ljudi sa tim mucite onda bolje ostavite i uzmite lego kocke. Onaj ventilator malog precnika o cajnog broja obrataja je dobar za telefonsku slusalicu i to je to. 2x80mm (u mom slucaju na ex 5900XT) odozdo i sa strane i CAO. Zavrsena prica. Staviti hladnjake na memorije (ima mesta) i przenje moze da pocne. Hladna na Ultra clockovima!
I da, pase na sve graficke!
Ko nema nameru da doda neki ventilator onda bolje i da ne uzima, inace je efikasan hladnjak! Sad mi zao sto sam ga prodao zajedno sa 5900

To je Cooler za ATI 9x00 seriju kartica, ne znam odakle on sad ulete... :d

E sada mi je dosta svih tih rasprava o hladjenju grafickih kartica. Ovako to rade braca Rusi: http://www.overclockers.ru/lab/17965.shtml
Da li ima pitanja??????? Pri oc tog Sparkle 6600GT na 625 MHz temperatura 50C!!!!
Komentari?

Kakav zmaj!!!Extra!Jedino mi se nesvidja sto je urovenj shuma 32DB +/- 10%.
Mene i ovaj moj giant na low smara.

Jel zna neko ko na Benchu valja silencere ili ima na prodaju? Treba mi 6-ica rev 2...

Pogledaj u HH sobi... 😉

Narucio vec...

Nazad
Vrh Dno