Šta je novo?

coolmaster ili chieftec?

coco

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2008
Poena
335
razmisljam koje kuciste da uzmem

CM Centurion 590 crno

Chieftec midi tower Aegis CX-05B-B, bez PS, crno, USB, FW, audio
http://www.ascent.co.nz/productspecification.aspx?ItemID=362295

Chieftec big tower BA-02B-B-B, bez PS, crno, USB, Fire wire

ovi chifovi imaju vjerovatno bolju kvalitetu izrade, ali cm mi ljepse izgelda pa moze mala pomoc oko odabira i vasih iskustava sa istim...

Poslednja izmena:
Koje god da odaberes neces pogresiti, a moj predlog bi bio CM 690.

cm 690 mi se ne svida jer mu je usb i prikljuci na vrhu , a meni je pod stolom...tako da mi treba neko koje ce imati usb naprijed...

Onda bi moj izbor bio CM 590, samo obrati paznju na dimenzije kucista, ovi midi tower chifovi su malo veci, a CX-05B-B koliko znam big tower. Ja moram da prepravim sto da bi smestio CM 690.

Lim na cm590 je prilicno debeo,nema nikakvih vibracija,nema nekih vecih mana,mozda nekom zasmeta ako cesto vadi hard disk posto moras da skines prednju masku da izvuces onaj 4in3 kavez pa da zasrafis hard i opet da vratis kavez i masku,nije neki problem ali nije ni najzgodnije.Ostalo je sve ok,stranica gde je maticna vec ima 2 rupe pa se lako moze odraditi cable management,tu je jos jedan problem zato sto nema dovoljno mesta izmedju lima koji drzi plocu i desne stranice kucista ali ipak stanu kablovi nekako,ja sam bas zadovoljan sa kucistem.

CH-05 (doduše, onu midi varijantu, ne ovu full tower) sam trošio oko nedelju dana, a danas i pre par dana sam montirao i radio za jednim CM590 i evo odoktivnih utisaka - Chief meni lepše izgleda sa zatvorenim vratima, koja užasno jeftino deluju kad se otvaraju a naročito prednja maska ispod. CM po defaultu ima blue led fan napred koji ne bih trpeo ni pod razno, tako da je tu mrtva trka, mada fan može i da ne svetli ako se stavi drugi, a ružna maska na CH je nepopravljiva. :d Dalje, Chief ima manje rupa i mesto za samo 80 i 90mm fanove koji se pristojno čuju, a opet usisava prašinu samo tako bez filtera. CM skupi dosta toga na prednjoj mrežici, ali rupe sa strane i odozgo (za po 2 dvanestice) za dodatne 12ce su OGROMNE (vidi se praktično cela unutrašnjost) i tu tek ko zna šta će da uleti. Verovatno je provetrenost bolja, ali i potreba za filterima još veća. To su čisto spoljašnji utisci, CH je meni dovoljno prostran unutra, nervira potreba za onim L SATA kablovima za hardove da se ne bi lomili a unutrašnjost CMa nisam razmatrao jer je mašina bila već spakovana. Nadam se da sam bar malo pomogao. :wave:

Nazad
Vrh Dno