Šta je novo?

Cooling upgrade za K7

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Ocu da napravim cooling upgrade za masinu iz potpisa, jer se moj Bart 2500+ u ovom trenutku przi na 52C u leru. Razmsiljao sam da uzmem kuciste sa dobrom ventilacijom, novi cooler i napajanje. Sto se tice napajanja, uzecu LC Power 550W ATX2.0, jedino sam u nedoumici oko kucista i coolera. Za kuciste sam mislio da uzmem TT Mambo, koje pored toga sto je jeftino ima 2x12cm FAN napred i nazad, dok sam za cooler razmsiljao da umem TT Silent Tower. Za napajanje ce te se sloziti da je skroz OK za ovu konfu, ali me zanima sta mislite o gore navedenenom, TT kucistu i cooleru?

A Chenbro Gaming Bomb? Nije uopste skup, stavise (38 evra). Jedino sto nema reset taster, pa zna malo da nervira...

TT Silent Tower ces malo teze da montirash na K7 pltformu. Jeste da zvanicno postoji podrska, ali moraju da se buse rupe na ploci kako bi se montirao kuler, pa ako ti to nije problem... Mozda ti je bolje da razmislis o nekom kuleru koji se normalno montira na K7.

Poslednja izmena:
Ostoja je napisao(la):
A Chenbro Gaming Bomb? Nije uopste skup, stavise (38 evra). Jedino sto nema reset taster, pa zna malo da nervira...

Mani se Gaming Bomb-a. Po dimanzijama je malo manji od mambo-a i nema mesto za 2x12cm vec 1x12 i 1x9cm. Ako bas hoces da ustedis sada i kung fu proizvodjaci nude 2x12cm. NPR : Hipo, Frontier (u 09AL varijanti)
Ako bas hoces firmirano kuciste ondak u rangu TT Mambo-a imas jos i Cooler Master Centurion 532 ili 531.

Vidim iz potpisa da imas Server Tower. Sto samo na njega ne nakacis jos ventilatora. Mambo i ova koja spominjem gore su midi tower-i, a nije sve u promaji ima nesto i u litrazi.

Maticna ploca nije problem, vec ima rupe na sebi za montazu ovih kulera teskasa... najverovatnije cu uzeti onda Big Typhoon, citao sam review i svuda se super pokazao, a i kontam da ce biti dobra investicija u buducnost, posto moze da se monitira na S939 i LGA775 ploce.

Kuciste jeste server tower ali iz 98 godine (Macase Big Tower), od otvora za ventilatore ima jedan od 8cm i jedan od 6cm :S: , a da ne pominjem da samo kuciste nije duboko ko ova sada, trenutno mi HDD stoji iznad RAM memorije. Prvo sam mislio da uzmem ono crno ASUS kuciste, valjda TA 210, ali kolko sam video nema 12cm otovora za ventilatre. Verovatno cu izabrati neko kuciste gde ce Big Typhoon biti tik ispod bocnog vazdusnog otvora kako bi uvlacio vazduh iz spoljasnje sredine.

Vrh Dno