Šta je novo?

Coolermaster Intel Retention Bracket Set for i5

Jovke

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
159
Imam core i5, leziste 1156 i kuler za procesor Cooler master Hyper Z600. Interesuje me gde mogu da kupim kod nas Intel Retention Bracket Set za socket 1156 da bih mogao da montiram "ovog" Z600. Sada mi je procesor na stock kuleru.
Znaci treba mi ovo:
http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2952

Zvao sam uvoznika kod nas D*** i naravno... nema.

Naravno da ima i kosta 650 din, mada si promasio mesto gde da postavis pitanje...

E pa super

Da li bi bio ljubazan da mi das link prodavnice gde ima da se kupi? Ili bar ime prodavnice...

brate to je cooler master znaci desk i sta pitas:)

Brate napisao sam da sam da sam zvao Desk, prema tome, da li neko zna gde ima da se kupi?

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=216324
postavio sam temu koji dan ranije a odgovor se sam nazire...jer postoji ipak josh neko pored D...a ko uvozi CoolerMaster...znachi moram josh jednom da pohvalim ljude iz P.n-a koji su na samo jedan moj poziv i zahtev odreagovali i poruchili odredjenu kolichinu...to je kada neko ima sluha za svoje kupce i dar za prodaju :)

Pozdravi puno ljude iz P.n-a i reci im da si im se oduzio tako sto nikome nisi hteo da kazes da kod njih ima.
P.s. I dalje mi nije jasno koja je firma u pitanju, jer nisam vidovit.

Jovke , ti mora da si nepismen :D Anyhow , a zasto ti nisi lepo pitao zvanicne distributere aka Desk da naruce par komada ... Meni kad god je nesto trebalo , ljudi izasli u sustret. Uostalom , pitaj i ljude u B.H. , blisko saradjuju sa CM ekipom , za koju imam samo reci hvale btw :)

Poslednja izmena:
Toliko o tome

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=216324
postavio sam temu koji dan ranije a odgovor se sam nazire...jer postoji ipak josh neko pored D...a ko uvozi CoolerMaster...znachi moram josh jednom da pohvalim ljude iz P.n-a koji su na samo jedan moj poziv i zahtev odreagovali i poruchili odredjenu kolichinu...to je kada neko ima sluha za svoje kupce i dar za prodaju :)
Danas sam zvao P.n i naravno nemaju pojma kada ce da bude. Toliko o tome. By the way 2 nedelje je proslo.

To da nadjes kod nas, bice veoma tesko, ja bih zvao firme minimum dva puta nedeljno. Svi su oni ljubazni i sve hoce da ti obecaju ali nije tako kako izgleda. Postoje puno hardware-a koje sam trazio i nisam ni dan danas nasao a kamoli neki set za Cooler. Da si u Nemackoj, Francuskoj ili Engleskoj, (Svajcarsku da ne spominjem) ne da bi tamo i kupio nego bi ti stiglo na adresu. Mada, oni nemaju Jelen i rakiju kao mi.

extra noctua loodilo.

coveku nekako dodje toplo oko srca kada vidi ovako nesto

Prepravio stari bracket za 775 na 1156...

Prepravio sam stari bracket za socket 775 i resio stvar.

Lako se prepljavlja samo treba malo vestine!!!

Prvi post na forumu i odmah trazim pomoc :D
Dizem temu iz mrtvih posto me interesuje kako je moguce prepraviti bracket sa 775 na 1155/56?

Z600 koji sam ja kupio je bio od jednog lika koji je preshao na LGA 1156 i mesecima nije mogao da nadje mounting za ovaj socket. Ne znam kako se to LGA 775 prepravlja u ovo.

Evo ovako : 775.jpg
Otvori kod socketa : 775 su na 72 mm x 72 mm
1156 su na 75 mm x 75 mm
Busenjem otvora Fi 4 mm na osnom razmaku kao za 1156 i spajanjem ( slicovanjem ) vec postojecih i novoizbusenih otvora.
To se radi i na gornjem i na donjem limu.

..naravno ako u tih cetiri mm ne prolazi jedno sesnaest vodova na maticnoj.

ako prolazi, busenje maticne nije zadovoljavajuca operacija.:)

busenje maticne ? xD

imam taj bracket za z600 prošle god nije bio problem nabaviti,zar je sad tako teško naći?

..naravno ako u tih cetiri mm ne prolazi jedno sesnaest vodova na maticnoj.

ako prolazi, busenje maticne nije zadovoljavajuca operacija.:)

Covece ko je spomenuo busenje maticne :wall::wall::wall::wall::wall::wall:
buse se limovi za pricvrscenje coolera. Otvori na tim limovima se uskladjuju sa otvorima na maticnoj .
svasta kako neki razmisljaju:wall::wall::wall:

Brate rech je o menjanju samog Retention Bracketa, odnosno mehanizma za montiranje. Ti na njemu bushish rupe koje trebaju da se poklope sa rupama na matichnoj.

imam taj bracket za z600 prošle god nije bio problem nabaviti,zar je sad tako teško naći?

Nema nigde da se nadje, ali u par firmi kazu da ce biti krajem meseca nabavka, pa cu sacekati sa prepravljanjem bracketa.

Nije losa ideja za busenje ploce :d

AsRock ploche valjda imaju i rupe za LGA775, ali nisam siguran da li je u pitanju LGA1156 socket ili LGA1155, tj ploche sa P55 ili P67 chipsetom.

Za Asrock ploce ne znam ali EVGA P55 ploce imaju i za 775 i za 1156.
I neke Asus ploce mislim P5T ili tako nesto ima za 775 i za 1136,
Evga.jpg Evga 2.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno