Šta je novo?

CoolerMaster CoolViva VGA cooler

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Imam Asus N6600GT 128mb agp graficku kartu i treba mi pomoc.
Interesuje me sledece:
Hteo bih da kupim kuler za graficku kartu "CoolerMaster CoolViva VGA cooler", medjutim nesto sam nacuo da je vrlo moguce da taj cooler necu moci ni da ugradim na graficku, tj. da bi mogao postojati problem sa maticnom plocom. Naime, cuo sam da moze da se desi da nema mesta na maticnoj ploci za graficku sa tim kulerom. Maticna ploca koju imam je Asus P4P8X SE . Ako neko zna da li ovaj kuler moze da stane na ovu maticnu plocu (pitam zbog kondezatora i ostalog) nek stavi post ovde...

Takodjer, interesuje me da li cu ugradnjom ovog kulera dobiti na povecanju performansi u igrama ili toga nece ni biti...Da li se uopste isplati da kupujem ovaj kuler???
Cekam vas odgovor...Hvala unapred

mislim da na AGP nece ici jer su vijci ukoso? ili se varam?

mikelebg26 je napisao(la):
Ako neko zna da li ovaj kuler moze da stane na ovu maticnu plocu (pitam zbog kondezatora i ostalog) nek stavi post ovde...

Vidi da li ima necega, na otprilike 1-1.5 cm (nisam bas merio) iznad AGP-a (znaci, od AGP pa do te razdaljine, nagore) sto je oznad ravni samog AGP slota. Ako je nesto iznad ravni slota, zaboravi na Vivu. Mislim da sa strane ne bi trebalo da bude problema. Isto tako, racunaj da ce ti i PCI slot ispod AGP-a biti potreban (zauzet).
Ja ti ovo pricam "napamet", posto imam takav kuler ali ne i takvu plocu...

Samom promenom kulera neces dobiti u performansama, ali ces dobiti bolje i tise hladjenje graficke.

Imam Asus N6600GT 128mb agp graficku kartu i treba mi pomoc.
Interesuje me sledece:
Hteo bih da kupim kuler za graficku kartu "CoolerMaster CoolViva VGA cooler", medjutim nesto sam nacuo da je vrlo moguce da taj cooler necu moci ni da ugradim na graficku, tj. da bi mogao postojati problem sa maticnom plocom. Naime, cuo sam da moze da se desi da nema mesta na maticnoj ploci za graficku sa tim kulerom. Maticna ploca koju imam je Asus P4P8X SE . Ako neko zna da li ovaj kuler moze da stane na ovu maticnu plocu (pitam zbog kondezatora i ostalog) nek stavi post ovde...

Takodjer, interesuje me da li cu ugradnjom ovog kulera dobiti na povecanju performansi u igrama ili toga nece ni biti...Da li se uopste isplati da kupujem ovaj kuler???
Cekam vas odgovor...Hvala unapred

Oces Silencera 3 ?

Verujem da nećeš dobiti ništa u performansama...

Mozda ces dobiti malo veci oc i moci ces da je drzis na vecim brzinama od default-nih. Nije za neki ozbiljniji oc 😡 . Neznam koji je tvoj razlog stavljanja CV ali ako ti fabricki ne hladi dobro mislim da ce CV dobro zameniti(pod uslovom da "paše").

Pa hocu da je stavim jer se nadam da bi mogao graficku jos malo da overclockujem i da pri postizanju velikih temperatura ne bi doslo do naglog pada performansi....Da li to CV to moze da mi pruzi???

Poslednja izmena:
@mikelebg26
CoolViva nije cooler za overklokere ni pod razno, osim ako neces da montiras jos 2-3 dodatna fana od 8(9)cm da duvaju u telo hladnjaka.

tesko da ce ishta od ovog gore da pasuje, treba ti hladjenje na onom PCIx > AGP 'mostu' - onaj odvojeni hladnjak. Skoro sigurno mogu da ti potvrdim da coolviva nece da pasuje, ali pogledaj kartu i obavezno premeri sve, nemoj da te mrzi :d

Ja sam za sparkle 6600GT hteo zalman VF700-AlCu, evo ti par linkova iz gugla gde su ljudi kachili isti na AGP verzije 6600GT kartica:

http://hulan.cz/blog/item/leadtek-6600gt-agp-a-zalman-vf700-cu
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=1946

I pogledaj HH sobu ko moze da ti donese Zalman, posto ga zvanichno kod nas nema.

Poslednja izmena:
Na 6600 AGP varijantu moze jedino Zalman VF700 (AlCu ili Cu), nijedan drugi ne moze zbog gpu-a koji je zarotiran za 45 stepeni. ArcticColing su mi poslali mejl da ni ne planiraju da prave neku reviziju silencera za 6600 agp, a GT northpole 1000 ne moze jer ima 4 fiksne rupice za srafljenje.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=672601&postcount=77

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno