Šta je novo?

cooleri

peradetlic

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
304
Cao svima!

Imam Intel-a na 3.2 Ghz Prescott-a,kuciste Chieftec 300W.
posto mi se strasno greje procesor(temperatura ide od 50 do 60 stepeni)sa
boxed coolerom bez overclocka.
Ploca MSI 865PE Neo 2-v
Interesuje me nekoliko stvari stvari.

1.da li je neko imao slicnih problema i kako ih je resio.

2.Koji cooler bolji bih mogao da kupim ,razmisljao sam o :
Zalmanu 7700 Cu ili nekom drugom.Pa molim za preporuke.
I performanse koliko dobro hlade.

3.I gde konkretno bih mogao da kupim te coolere i koliko im je cena.

hvala svima 😀

1. mnogi imaju probleme sa zagrevanjem prescott-a i resavaju se lako... kupis kuciste sa dobrom ventilacijom i dobar kuler. 🙂

2. zalman 7700cu je odlican kuler. u kombinaciji sa kvalitetnijom pastob sigurno bi smakao nekih desetak stepeni u odnosu na box kuler.

3. zalmana? kod nas nigde. 😀

umesto zalmana mozes uzeti hyper 6 za nekih 2500din, ultra vortex za nekih 1500din, imas i nesto od gigabyte coolera za 20-30€, thermaltake je takodje ok i cene idu od 25-30€.

cooler master - imtel
gigabyte - adacom
thermaltake - mb soft

Verovatno ti je najbolje resenje Hyper 6.
Ako ti je 60 C pod maksimalnim opterecenjem onda to i nije mnogo.

velkod je napisao(la):
Zalman 7700cu je odlican kuler. u kombinaciji sa kvalitetnijom pastob sigurno bi smakao nekih desetak stepeni u odnosu na box kuler.

Ja sam procitao u biranom hardveru na sajutu da je nekome stigla ogranicena kolicina. To je zakon cooler ali takva mu je i cena
:banana:

Ma neverujem da je mnogo bolji od Coolermaster Hyper 6.+

Hyper 6+ i Hyper 6 su kuleri slicnih mogucnosti. Na malim protocima alumunijum je za nijansu bolji a na maksimalnom protoku je bakar za nijansu bolji.

A gde mogu da se nadju tihe osmice da se zamene bucni kuleri koji stizu uz njih ? Jel ima kod nas Panaflo, nexus ili papst ?

Imtel CM 13db,1300rpm = 500,00din

Probaj sa cooler masterom jet7+,meni je snizio temperaturu na bartonu za 10 stepeniCena je negde oko 2000 ima ga u imtelu.

Zaboravio sam da te upozorim da treba da imas za montazu jet-a dosta slobodnog prostora iznad procesora.

P0stoji mogucnost da ti je malo slabo i napajanje.
U svakom slucaju preporucujem ti cooler Spire CoolGate Dual HeatPipe (cena oko 15-16e, ventilator postavljen bocno). Kod mene hladi prescotta [email protected] bez problema. Naravno ako hoces zatvoreno kuciste dodaj jos 2 osmice i omoguci nesmetan protok vazduha. Uzgred postoji mogucnost da senzor na ploci ne ocitava najbolje temperaturu.Probaj prstom, na 60c ne bi dugo izdrzao🙂.
poz

Posto Jet 7(+) duva direktno preko rebara, ja sam ga " unapredio" tako sto sam mu sa iste strane dodao jos jednu osmicu da duva u istom pravcu ali...
Nije to ono sto meni treba...
Ako je kuciste vruce, nema ti pomoci!

Ima pomoci, izbaci vreo vazduh iz kucista i svim komponentama koji se greju hladis,napajanje ako ti se greje promenis.Pozdrav!

Juka kako si nabudžio jeta,ako te ne mrzi,daj još neki detalj.Ostala mi je jedna osmica od prethodnog kulera.Nikad nije na odmet smanjiti temperaturu ako je moguće.

Nazad
Vrh Dno