Šta je novo?

Cooleri za Gemini II

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
S obzirom da mi se na Athlonu64 X2 6000+ pregreva procesor sa GeminiII moracu da stavim neke aktivne kulere na njega. Na njega idu 120mm fanovi. Jel ima neko iskustva sa njima i gde da pazarim tako neshto. Znaci trebaju mi info iz prve ruke. Pozdrav.

Ako cesh tishinu onda neki CM koji se vrti na cca1200 obrtaja, a ako ti tishina nije previshe bitna onda uzimaj TT ili tako neshto....

Bitno mi je da bude stabilan na osnovnom clocku. Sada stoji tu samo jedna coolermaster 80mm. Predpostavljam da ce 2 x 120mm da srede. Jel znas gde mogu da se uzmu te 120mm coolermaster?

Pa na osnovnom kloku ako ti nije stabilan sa Geminijem bez ventova onda neshto nije u redu sa procom... Na box kuleru na def mora da radi svaki proc, neshto nisi namestio kako valja definitivno.
Inace CM ventove imash bukvalno bilo gde, najbolje baci oko na DESK oni imaju 100%

Ne, nisi me razumeo. Box kuler nisam ni stavio. Znam da radi sa njim. Nego sam stavio Gemini II, ali samo pasivno telo (otpala su mi OO dok sam ga postavio, nedo bog da moram ikad da ga skidam 🙂 ). I pri teranju nekih igrica se pregrevao, zagreje se celo telo, ne mozes da ga pipnes. I naravno padne sam reset kompa. Ova jedna coolermaster 80m sada stoji samo prislonjena na gemini-a i sve super radi, ali to je na ovakvoj makini, stap i kanap. Narucio sam 2 gold 120mm coolermaster, u ponedeljak montiram pa cu da javim rezultate. Posle toga planiram da malo clocknem jer ce biti sve u fullu. Pozdrav.

Razumeo sam te ja super, ali je prosto neverovatno da Gemini ne moze da ohladi taj CPU na defaultu 😉

Neshto ti ne valja, mada kazesh da je vreo, kako ti je provetreno kucishte ?

stoji sve jos uvek otvoreno
nema ni jedne stranice na kucistu
ova 80mm ga drzi na 40C. verujem da ce 2 x 120mm da ga drze kako pise na 38 u full loadu.

Javi shta si uradio , neshto mi je tu cudno al ajde...

:wave:

malo je stvarno cudno
da gemini II ne moze pasivno a jos plus sa osmicom
da ohladi CPU na def.
proveri viltazu CPU-a

inace moja preporuka za dvanaestice i u opste ventilatore
samo Xilence,
evo ja sam ubavcio 2 osmice u napajanje, 2 osmice u kuciste (jedan ubacuje drugi izbacuje vazduh), jedna osmica je na grafickoj i jedna 12 na procesoru,
radili na 7v ili 12v isto ti se hvata, bukvalno su necujni,
najbucnije komponente su hdd-ovi, wd800jd i wd3200aaks
ispod tok nivoa buke ne mogu

P.S.
treba praviti razliku izmedju qlera i ventilatora,
qler je hladnjak + ventilator, mada je dosta puta ovo receno na forumu 😉

Poslednja izmena:
Ma uzmi 12ice bilo koje samo gledaj da se napajaju sa 12v. Onda ih povezes na 5V i time drasticno usporish cime eliminises buku

Hehehe ljuuudi 🙂 Ja sam stara skola sto se toga tiche. U sobi overclocking i modding sam bio pre nego sto se vas dosta nije ni registrovalo.

Sto se svega tiche. Bilo je ovako

Nestabilno 6000+ + Gemini II (samo pasivno telo) i u Need4Speed-u Carbon pri full detaljima, sve na max, je posle 10tak minuta izleteo i resetovao komp. Pasivno telo ne moze da se dotakne.

Stabilno 6000+ + Gemini II + jedna prislonjena 80mm coolermaster koja duva u pasivno telo i pri istim okolnostima totalno stabilno radi.

Plan: 6000+ + Gemini II + 2 x 120mm coolermaster i onda cemo da vidimo i malo da clocknemo proc 😀

gore si naveo da je temperatura 40 stepeni,sto mi je sasvim normalno,obzirom da je telo sa 80-ticom,a sto ti izlece i restuje to je druga stvar...uzmi ti stavi dva ventilatora i postupi kao sto ti je carnex rekao...uzimati takav kuler i ne staviti ventilatore koji su predvidjeni da se stave,po meni je bezveze...poz pa javi kakve su temp sa ventilatorima

Uzmi nactue 12ice koliko sam ja čitao ubedljivo su najtiše i najbolje hlade naručio sam tri pa ću ovih dana javiti kako se ponašaju.

Ovako, stavio sam 2 serverska antec-a 120mm. Coolermaster cu da prodam. Ovo su dosta kvalitetniji i ozbiljniji kuleri. Imaju podesavanja sa tri brzine. S obzirom da ni ovaj chieftech nije dovoljno velik da stanu 2 na sam gemini II stavio sam jedan, onako po sredi. Namesten je na LOW i jedva se cuje, isto tako sam napred na prednji deo kucista stavio i drugi isto na LOW, sa strane na kucistu stoji coolermaster 80mm koji kao i prednji usisava vazduh u kuciste. Eto to je sadasnja konfiguracija, a temperatura proca je sledeca. U idle modu ne prelazi 36 stepeni. Kada se otvori kuciste padne na 32, a kada se napucaju kuleri na max padne na 28 ali onda me nervira buka, jer ipak treba da bude funkcionalan komp, za ceo dan. A na full loadu temp pri low kulerima je oko 45 do 47... Nije to lose uopste, videcu ovih dana da ga i kloknem malo pa javljam rezultate. Pozdrav

Nazad
Vrh Dno