Šta je novo?

Cooler za Ryzen 2600

hektor2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Uzeh ryzena, postavih fabricki cooler i ok je. Medjutim, kad ga bacim na muke i opalim duzi renderaj, temperatura ode do 70 stepeni. Za sad nista nije OC, ali proca sam po sebi ode na 3.9ghz kad krene situacija 😀
Sa proslog Intela mi je ostao CM seidon 120, AIO hladjenje, medjutim nema kacenje za AM4. Mogu nesto da izmursujem, da ga priheftam.
E sad, da li je to CM "vodeno" hladjenje bolje od nekog malo kvalitetnijeg vazdusnog (zadnjih 5-6 godina imam samo ova AIO hladjenja tako da nisam upoznat), da li se isplati budzenje CM ili slicne performanse mogu da ocekujem i sa nekim vazdusnim do 50-60e ?

Uvek mozes da zamenis kuler, LC-CC-120 je 2500 trenutno, a dosta je bolji od tog sto koristis. Imas i RGB verziju sa crnim heatsink-om, ona je 3.100, oba podrzavaju AM4.

Ili to, ili da smanjis napon(i klok ako treba).

Poslednja izmena:
Nema smanjivanja. [emoji3] Za pubg svaki frame je bitan. Upoznat sam dobro sa lc-om nego ne dajem dinara do zamene komponenti. Ima nekih planova pa ako ostanem ovde menjace se komponente, ako ne nema potrebe da stoje dzabe.
A za ryzen sam njega i planirao pa ove jetflo na njega u push pull a ostatak da budu rgb.

Sent from my P10 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Samo da se javim da je cooler odlican. Prosto nisam ocekivao da ce jeftin cooler da radi ovako odlicno. Zadnji slican cooler koji sam imao je Gemin II, koji jednostavno nije mogao da ohladi q6600 (valjda se tako zvao taj procesor), tako da sam nekako sumnjao u mogucnosti ovakvih hladnjaka.
Ovo je pravo otkrovenje 🙂

Poslednja izmena:
Meni je LC-CC-120 hladio FX 6300 na 4.56GHz sa 1.4V, oko 130W je oslobadjao CPU i nije prelazio 60c osim u Prime95.

Sa Ryzenom radi u leru, fiksirao sam oba ventilatora(imam push-pull kombo, stavio cisto koliko da probam, samo je par stepeni razlika u odnosu na single-fan) na ~800rpm, na oko 50c u full load-u za 1300X na 3.85GHz.

Kuler se ne klasifikuje po ceni(generalno nista se ne treba klasifikovati po ceni), to je cista fizika, aluminijum, bakar i ventilator, a LC-CC-120 jeste masivan, pogotovo u poredjenju sa stock kulerom.

Po svim testovima i iskustvima koje sam mogao ovde da procitam, kao i mom iskustvu, u odnosu na Ryzen stock kulere, koji uopste nisu toliko losi, LC-CC-120 obara temperaturu za 20c.

Vidim da je vec resio ali..

Kad vec spomenu da imas Seidon 120V bez kacenja za AM4 mozes ovde na forumu da kontaktiras Cooler Master podrsku poslace ti besplatno taj dodatak (postarinu placas sam).
Ja sam ih tako kontaktirao pre par meseci za isti taj kuler (samo izguglaj kako se tacno zove paketic za AM4 120V ima na sajtu CM)
To je prilicno "skroman" kuler ali mozes da probas pa vidis kakav je rezultat, sad jedino ne znam da li se isplati postarina za Vrsac ja sam Bg pa je bilo samo 250 din.

Nazad
Vrh Dno